Viribus unitis (Egyesült erővel): Szolgálat és Becsület és a KNOE közötti megbeszélés

2012. január 29-n a Szolgálat és a Becsület Érdekvédelmi Mozgalom (Szolgálat és Becsület) és a Korkedvezményes Nyugdíjasok Országos Érdekvédelmi Egyesülete (KNOE) vezetősége megbeszélést folytatott Budapesten.

Az egyesületek vezetői egyeztették a két érdekvédelmi szervezet előtt álló legfontosabb közös érdekeltségű feladatok végrehajtását. A közös feladatok között időrendben legsürgetőbb az Európai Parlament Petíciós Bizottsága előtt lévő korhatáralatti nyugdíjak magyarországi megszüntetésével kapcsolatos panaszok tárgyalására történő felkészülés és a kivizsgáló tárgyaláson való koordinált fellépés. A Petíciós Bizottság ülésére – várhatóan 2013. februárban-  a Szolgálat és Becsület és a KNOE közös érvelésének szakmai fő kérdéseit és a panasz szóbeli előadásának elvi vázlatát, továbbá célszerűségi forgatókönyvét az érintett egyesületek vezetősége rögzítette.

Az együttműködő két egyesület vezetősége kinyilvánította, hogy továbbra is lobbi munkát végeznek – egymástól függetlenül is – a szolgálati nyugdíjak jogsértő magyarországi megvonása okán, annak orvoslása céljából, belföldön és külföldön egyaránt, hogy segítséget, támogatókat tudjunk magunk mellé állítani a jogsértés alapos bemutatása és a jogfosztottak erkölcsi,- anyagi,- jogi (méltányos) kártérítése, jóvátételének minél előbbi rendezése érdekében.

A két egyesület közötti vezetői megbeszélések és problémamegoldások módszerei is rögzítésre kerültek. Így a rendszeres telefonos és személyes találkozások a legfontosabbak, semmiféle üzengetésnek (közösségi portálok, fórumok stb.), továbbá harmadik személyeknek és ”jóakaróknak” közvetett információira súlyt nem helyezünk, azoknak jelentőséget nem tulajdoníthatunk. Az egyesületek vezetősége leszögezte, hogy a két érdekvédelmi egyesületnek azonosak a politikai pártokhoz és politikai mozgalmakhoz való viszonyuk: továbbra is politikai befolyástól mentesen kívánunk működni!

A megbeszélés kötetlen bajtársi véleménycserével, jó hangulatban és egymást biztató, megértő (közösen reménykedő) légkörben zajlott le.

Együtt mondhatjuk ki a jól megismert, de itt-ott feledett tényeket: A két egyesületet a célok és célok elérésében alkalmazott azonos eszközök, a speciális problémalátási mentalitás, továbbá az örökölt katonai,- rendvédelmi szervezeti kultúrából, ismeretségekből adódó bajtársi erők erősen összekötik, s ezek visznek (vihetnek) bennünket előre!

Szolgálat és Becsület elnöksége

You can leave a response, or trackback from your own site.

5 hozzászólás: “Viribus unitis (Egyesült erővel): Szolgálat és Becsület és a KNOE közötti megbeszélés”

 1. Fekécs Imre szerint:

  Tiszteletem Mindenkinek!

  Hasonlóan az előttem szólókhoz, nagyon őrülök a megbeszélésnek, remélem a hasonló indítatásu társaságok is csatlakoznak hozzánk, hiszem a célunk azonos! Nagyon bízok benne, hogy a pártsemlegességünk nem csak nekem fontos,hanem a kijeltéseik a lapján mindkét félnek ! Igaz ezt a korányt le kell válatni 2014-ben legkésöbb mind nagyobb társadalmi összefogással. Én sajnos nem látok jelenleg egyetlen politikai pártot sem aki ezt meg tudná tenni, de bízzunk a jövőben!

  Tisztelettel Fekécs Imre

 2. Gyurán Pál szerint:

  Őszintén örülök a meg egyezésnek bízva abban,hogy így talán biztosabb és rövidebb idő alatt számíthatunk pozitív eredményre.Sok sikert és jó egészséget kívánok a további közös munkához.
  Tisztelettel Gyurán Pál

 3. Ezredes szerint:

  Örömmel olvastam a cikket!!

  De talán nekünk ez fontosabb lehet, mert eredményt is hozhat !! Legalább is bízhatunk a részsikerben !

  http://www.mkab.hu/testuleti-ulesek/az-alkotmanybirosag-2013-februar-5-i-teljes-ulese

  Az Alkotmánybíróság 2013. február 5-i teljes ülése:

  – a korhatár előtti nyugdíjak megszűnéséről, a korhatár előtti öregségi ellátásról és a szolgálati járandóságról szóló 2011. évi CLXVII. törvény 5. § (2) és (4) bekezdése, valamint más rendelkezései alaptörvény-ellenességének megállapítására és megsemmisítésére irányuló alkotmányjogi panaszok vizsgálata (IV/2350/2012.)

 4. Kun Ágnes szerint:

  Üdvözlet Mindenkinek !

  Nagyon örülök neki, hogy legalább mi, a közös célokért össze tudunk fogni, s támogatni tudjuk a másik szervezetet, ill, ők minket, hogy elérjük mihamarabb céljainkat.
  További munkátokhoz nagyon sok sikert kívánok, és erőt egészséget !

 5. Serfőző Péter szerint:

  Üdvözletem!
  Örülök hogy végre sikerült leülnötök egy megbeszélésre.
  Javaslom hogy a két egyesület találkozásáról, megbeszéléséről tájékoztassátok a többi perközösséget is ,kiemelve az együtt gondolkodás előnyeit, hátha ők is hajlandóak csatlakozni, talán felismerik hogy közösen hamarabb lehet sikert elérni.
  További jó munkát
  Serfőző Péter

Hozzászólás

You must be logged in to post a comment.