Uniós szankciók: megszólalt a magyar EU-biztos

Sajnálatos, hogy Magyarország ilyen formában és ilyen sok üggyel szerepel az Európai Bizottság napirendjén – mondta Andor László a magyar uniós biztos az MTI-nek.

Andor László szerint számos területen kezdődött meg annak vizsgálata, hogy az elmúlt hetek-hónapok törvényhozási hulláma milyen mértékben vezetett az EU jogszabályaival és értékeivel való összeütközéshez. Ráadásul egy olyan időszakban kell ezt tenni, amikor Magyarország pénzügyi segítséget igényel az EU-tól és az IMF-től.

Fontos, hogy a két fél a korábbinál jobban értse egymást, és egy új fejezet kezdődjön az EU és Magyarország viszonyában, amely pozitív változásokat generálhat – nemcsak a retorika szintjen, hanem a gyakorlatban is – zárul a magyar uniós biztos rövid nyilatkozata. Forrás: www.napi.hu

_______________________

A Szolgálat és Becsület Érdekvédelmi Mozgalom egy hónapja hivatalos levélben tájékoztatta Andor Lászlót, az Európai Bizottság Foglalkoztatás, Szociális ügyek és társadalmi befogadás Biztosát a szolgálati nyugdíjak megszüntetésével okozott magyar jogsértő törvénykezésről, s kérte a segítségét. Informális és számunkra kedvező válasz érkezett egyesületünk elnökségéhez a kérésünk kapcsán, s természetesen várjuk a hivatalos választ.

Andor László MTI-nek adott fenti nyilatkozatában számunkra biztató sorok is vannak, ugyanis nem 3-4 ügyet nevez meg Magyarországot érintve, amely borzolja az EU Közösségi jogrendszer alapjait, hanem így fogalmaz: “számos területen kezdődött meg annak vizsgálata, hogy az elmúlt hetek-hónapok törvényhozási hulláma milyen mértékben vezetett az EU jogszabályaival és értékeivel való összeütközéshez”

Szolgálat és Becsület

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Hozzászólás

You must be logged in to post a comment.