Újra meg újra

Az Alkotmánybíróság 2013. június 24-i teljes ülése

– az Alaptörvény 23. cikk (2) bekezdésének értelmezése iránt benyújtott indítvány vizsgálata (X/704/2013.)

– a Foktő Község Önkormányzata Képviselő-testületének alaptörvény-ellenes működése miatti feloszlatásával összefüggő elvi vélemény nyilvánítására irányuló indítvány vizsgálata (VII/375/2013.)

– a helyi önkormányzatok adósságrendezési eljárásáról szóló 1996. évi XXV. törvény 25. § (1) bekezdés felülvizsgálatára irányuló bírói kezdeményezés vizsgálata (III/3457/2012.)

– a korhatár előtti nyugdíjak megszűnéséről, a korhatár előtti öregségi ellátásról és a szolgálati járandóságról szóló 2011. évi CLXVII. törvény 5. § (2) és (4) bekezdése, valamint más rendelkezései alaptörvény-ellenességének megállapítására és megsemmisítésére irányuló alkotmányjogi panasz vizsgálata (IV/2350/2012.)

– a bíróságok szervezetéről és igazgatásáról szóló 2011. évi CLXI. törvény 62. , 63. és 64. §-a és a büntetőeljárásról szóló 1998. évi XIX. törvény 20/A. §-a, valamint a 22/2012. (II. 16.) OBHE határozata alaptörvény-ellenességének és nemzetközi szerződésbe ütközésének megállapítására irányuló alkotmányjogi panasz vizsgálata (IV/2777/2012.)

You can leave a response, or trackback from your own site.

16 hozzászólás: “Újra meg újra”

 1. macsek szerint:

  Egyértelmű, hogy nem mernek dönteni. Nagyon jól tudják, hogy amit velünk csináltak -visszamenőlegesen joghátrányt okoztak- az velejéig jogtalan. Vajon ki meri ezt a véleményt kimondani a nagy DAKOTA vezír ellen? A Tisztelt alkotmánybírák közül senki sem meri kimondani az igazságot, mert az a bíró az állásával játszik. Szerintem megvárják a strasbourgi bíróság állásfoglalását, majd azt követően nagy mellénnyel ők is ennek függvényében döntenek. Addig meg ne is várjunk ítéletet EZEKTŐL.

 2. Gerőke szerint:

  Van valami hír arról, hogy született -e végre döntés?

 3. Mischa szerint:

  Kérdem én! És mi van az Ombudsman hasonló tartalmú beadványával? Az sem fontos? Na erről ennyit

 4. Jocoba szerint:

  Winnetou!

  És szerinted ők fognak szavazni? Hmmmm???????

 5. Jocoba szerint:

  Winnetou!
  És szerinted az eddigi kb. 600.000 ezer és a hátrelévő időben kb. további 400.000 ezere honosított új szavazó az miért kellett?

 6. István szerint:

  Június 24-én megint AB-bíróság tárgyal!!!
  ,,számoljam hányadszor,,

 7. Mária szerint:

  ” Azt mondja már el valaki, hogy az AB miért nem hoz legalább valami elvi állásfoglalást….”
  Szerintem azért nem mernek dönteni, mert a vezír megtiltotta nekik, hogy ránk nézve kedvező döntést hozzanak, pedig nagyon jól tudják, hogy törvénytelen dolgot művelt a parlament Balsaival az élen! Ha a vezír szája íze szerint hoznak döntést és Strasbourg meg velük ellentétes döntést hoz, akkor meg lehet tőlük kérdezni, hogy melyik piacon vették a jogi végzettségüket!!

 8. Hortobágyi István szerint:

  Érdekes, hogy a kényszernyugdíjazott bírók ügyében milyen gyorsan döntést tudtak hozni…

 9. Jocoba szerint:

  Hiszitek vagy sem, várnak egészen Strasbourg-ig, addig kár is erről bármint gondolni. De lehet jobban járunk ha választások utánig tolódik az ügy, addigra hátha nem lesz 2/3 nekik.

 10. macsek szerint:

  ” De nihilo nihil!” A semmiből semmi sem lesz!
  Mivel az AB kezében már semmi hatalom nincs- a nagy dakota vezír elvett szinte minden hatalmat tőlük – így az ügyünkben semmit sem mernek, illetve tudnak dönteni. Megvárják a strasbourg-i döntés kimenetelét és majd annak függvényében döntenek. Szerintem így lesz.

 11. BB szerint:

  A kérdés jogos, jó lenne belelátni a T. Bíráknak az okos fejébe, mert elég vegyes a társaság.Pár év múlva biztos kiderül, hogy mi volt az “ítélet” hozatal elmaradásának oka. Nehéz elképzelni, hogy egy dolgon- ami szembetűnő!- mit lehet annyit egyeztetni, hogy fekete, vagy fehér!!!!De kitartás, egyszer biztos vége lesz valamilyen formában.

 12. geeijoe szerint:

  Azt mondja már el valaki, hogy az AB miért nem hoz legalább valami elvi állásfoglalást az ügyünkben, miért odázzák el újra és újra a döntést vagy napolják el a kérdést? Mitől félnek, már hoztak egy-két kormány döntés ellenes határozatot, nem mindegy nekik?

Hozzászólás

You must be logged in to post a comment.