Terveink szerint, rendben mennek dolgaink…

A posta bejárata előttünk

2011. december 27-én cselekvési ütemtervünk szerint útba indult az egyesület elnöksége az egyszerűsített perkérelmek célba juttatása érdekében. Németországban könyvelt küldeményként adtuk postára a tagjaink perkérelmeit és mellékleteit.

Németországban a postán nagyon udvarias és segítőkész emberek fogadtak bennünket. Teljesen tisztában voltak beadványaink okáról és céljáról, tudták miért érkeztünk hozzájuk.

Indul a munka

Készségesen és soron kívül rendelkezésünkre álltak, több postai tisztviselőt állítottak munkába a nagyszámú levelünk feldolgozása érdekében záróráig. A postára látogató és ügyeiket intéző német polgárok hosszú sorba kényszerülve fegyelmezetten és megértően vették tudomásul, hogy jogsérelmünk orvoslásának első lépését városuk postáján tettük meg úgy, hogy ők saját hazájuk, városuk modern postahivatalában ez miatt félórákat, órákat várhattak.

"Kisegítő-munka"

A nagyszámú levél teljes, gépi alapon történő könyvelésében az egyesület “munkacsapata” kisebb részmunkát vállalt el, pld. minősítő matrica ragasztását, végül saját magunk megnyugtatására a manuális átszámolást is végrehajtottuk.

A fontos küldemények kijuttatásának útja során, az első napon a szállító gépjárművünkön  ésszerűen nem indokolható, komolyabb műszaki hiba jelentkezett. E miatt az „1. számú mentő gépkocsinkat” kellett azonnal kirendelnünk Észak-Ausztriába, az egyik autópálya melletti kisvárosba („a 2. számú” tartalékunk továbbra is készenlétbe állt egyéb váratlan feladat végrehajtására), majd a tervek szerint folytattuk utunkat és munkánkat, a feladatunkra koncentrálva.

Németországból történő hazaérkezésünk után, a december 27-28-29. napon az egyesületünkhöz beérkezett, ekkor leadott, néhányszor-tízes nagyságrendű perkérelemmel ismételten útba indul (visszaindul) az egyesület elnöksége, hogy a későn ébredő tagjaink anyagait is célba juttassa, függetlenül, hogy miért kerülték el a futárjaink útját, miért az utolsó pillanatokra érkezett be hozzánk a szükséges dokumentum.

A perközösségi munkánk a strasbourgi per során köztudomásul nem a magyar pertársasági jogi lehetőségeket jelenti (pld. egyszerű pertársaságot), hanem az egyesület elnökségének, régiós és megyei tisztségviselőinek, munkatársainak olyan perelőkészítő, szervezői munkáit jelenti, mely során a tagjainknak személyes és elektronikus, továbbá telefonos segítséget nyújtunk, szervezetten összegyűjtöttük az egyszerűsített perkérelmeket és mellékleteit, gyűjtő postafiókot létesítettünk a Strasbourgból visszaérkező leveleknek, majd az ügyvédi meghatalmazás alapján a 8-12 oldalas részletes perkérelmet rövidesen elkészítjük, benyújtjuk. A válaszleveleket kezeljük, az ügyvédi szakértelmet és képviseletet folyamatosan biztosítjuk, az ügyvédi költségeket szervezetten finanszírozzuk, az egyéb előttünk álló további hazai és más nemzetközi perelőkészítéseket elvégezzük. Természetesen ez vonatkozik majd a 2012. évi hazai próbaperek során a hazai pertársasági munkavégzésünkre is.

Tekintettel arra, hogy olyan hazai törvényeken álló, EU Közösségi jogi elveket  semmibevevő (jog)sérelem érte tagjainkat (és nem egyesületünket!), amely jogorvoslatára tipikusan nincs precedens a nemzetközi bíróságokon, így egyesületünk több választható jogi megoldás közül elsőként a legmunkásabb és talán a legköltségesebb, de az ügyvédünk által javasolt legcélravezetőbb megoldással, az egyéni felperesei perkérelmek egyesületi szinten együtt kezelt, pénzügyileg finanszírozott és szervezésileg irányított megindításával kezdte meg a perközösségi munkát. Természetesen ha egyesületünk tagonként csupán egy Strasbourga címzett könyvelt levél nagyságrendű évi tagdíjjal rendelkezne, akkor csak azt tehetnénk meg, hogy egyesületünk egy nagy levelet küldene a Bíróságra, felsorolva minden egyes tagunkat, s kérnénk a jogsértés megállapítását…

A Szolgálat és Becsület sajnálja az olyan megnyilatkozókat, akik a magyarországi szolgálati nyugdíj megszüntetésével kapcsolatosan úgy hirdetnek megoldásokat, amely úgy tűnik elsőre mint a katedráról szóló professzor magabiztossága, sőt az egyedüli helyes jogi megoldásokat mondják ki, annak ellenére, hogy nagyobb szakmai szerénység és tudás szükségeltetik ez ügyben, sőt sokkal többoldalú munka, többszörösen bebiztosított tartalék megoldásokkal is felkészülve menetelhetünk a nemzetközi jogorvoslati úton. Mert ez az ügy bonyolultabb, mint sokan gondolják! Több meglepetés érhet bennünket, ha nem magával a jogsérelem szakmai megoldásával foglalkozunk, például annak több oldalú bebiztosításával, hanem azzal, hogy e szép hazánkban ki mit gondol erről…”magyar-betegségbe” esnénk bele, amely nem a siker útja ma sem…

Szolgálat és Becsület

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

17 hozzászólás: “Terveink szerint, rendben mennek dolgaink…”

 1. Héjjas János szerint:

  Kedves Károly és Csapatod !!!

  Köszönöm az eddigi kitartó munkátokat és csak bízunk a további akadályok leküzdésének segítségében. Picit pihenjetek és Boldog Új Évet minden Bajtársnak.

  Mai napon megfájdult a bokám és a hátam. Bokám azért, mert tényleg 2012. január 01-én elgáncsoltak. A hátam meg azért, mert orvul, sunyi módon még hátamba is tapostak. Olyan emberek, akiket még pár évvel ezelőtt védtem és köszönték, hogy védve volt hátsójuk a bűnözőkkel szemben. Nem baj, szépen felállunk és szembe nézünk ezekkel a hazug emberekkel és a magunk módján ” megköszönjük” a gáncsolást.

  Egy gondolat jutott eszembe a helyzetünkkel kapcsolatban. – Küld harcba a katonádat, majd amikor győztesen visszajön és jelenti a sikeres eredményt, lődd fejbe, hogy már ne kelljen neki semmit adni, ami egyébként törvényesen járna. –

  Kívánok az ellenünk vétkezőknek valóban a változás évét, de nem boldogot.

 2. kvcsati szerint:

  Tisztelt Vezetőség és Kedves Mindnyájatok!
  Először is köszönet a szervezésért és minden más önfeláldozó munkáért! Köszönet és bajtársi jobb mindegyikőtöknek, akik felvállaltátok önmagatokat a bennünket ért erkölcsi, és anyagi kárt okozó meggondolatlan hatalmi lépés ellen….
  Boldogabb újévet! Erőt és Egészséget mindenkinek!

  kvcsati

 3. Sipos Attila szerint:

  Tisztelt Elnökség!

  Ez úton is kívánok erőt,egészséget áldozatos munkátokhoz.Köszönet és megbecsülés jár érte amiért fel mertétek vállalni ezt a nemes és a leírtak alapján nem veszélytelen munkát.Én innen üzenek azoknak a “BAJTÁRSAKNAK”akik megpróbálják munkátokat és ezen keresztül a mi érdekünket is sérteni és nehezíteni,hogy szórakozzanak a saját ……kal és hagyjanak minket és főleg titeket “nyugodtan” élni és dolgozni!!!!!!Már mi megkaptuk a magunkét “szeretett hazánktól és kormányunktól”!
  Még egyszer kívánok sok erőt a munkátokhoz,nektek és családotok minden tagjának és valamennyi mozgalmi bajtársamnak nagyon boldog és eredményes új évet!

 4. Szabó Mihály szerint:

  Köszönjük szépen kitartó és odaadó munkátokat!
  Boldog Új Évet Mindenkinek!

 5. orpi55 szerint:

  Több lehetőséget is számba vettem,mielőtt ide csatlakoztam,de a mindenre kiterjedő alaposság,korrektség hamar meggyőzött arról,hogy köztetek a helyem!
  A jövő év számunkra nem a legboldogabbak közé fog tartozni,de bízzunk abban,hogy ügyünk sikerrel zárul!

  Katus Károlynak és Csapatának köszönöm az eddigi erőfeszítéseket,sok sok erőt,és egészséget kívánok további áldozatos munkájukhoz!

 6. Szani szerint:

  Ok fiúk köszönjük !!

  BÚÉK

 7. Annus Endre szerint:

  Sziasztok!
  Köszönöm az áldozatos, fáradtságot nem ismerő munkátokat!
  Ha mondhatok ilyet… az Isten áldjon benneteket!
  Boldog és sikerekben gazdag Új Évet Kívánunk!
  A. Endre és Családja

 8. Szilvási Attila szerint:

  Minden elismerésem!
  Köszönöm!
  Mindegyikünk nevében!

 9. seres szerint:

  Tisztelt Katus Károly!
  Az Ózdi egyesületi tagok nevében köszönöm Neked és minden segítő kollégának a munkátokat amit érdekünkben végeztek!
  Igaz karácsony elmúlt /de előtte személyesen tudtunk boldog ünnepet kívánni/ így már csak azt kívánhatom ,hogy “eredményesen” búcsúztassátok az évet!
  Bízunk benne hogy a sok fáradozás meghozza eredményét,és a későbbiekben kevesebb feszültséggel teli találkozókra hívhatunk meg munkatársaiddal együtt!
  Karcsi, még egyszer köszönet és Boldog Új Esztendőt!

  Serfőző Péter

 10. Kun Ánges szerint:

  Köszönjük áldozatos munkátokat, a továbbiakban is sok erőt és kitartást kívánunk nektek. É.-Magyarországi Régió.

 11. Dr.Fehér Attila szerint:

  Biztosan sokakat érdekel, hogy mi indokolta azt, hogy Németországban adjuk postára a küldeményeket. Kaphatunk erről tájékoztatást?

  • szolgalat1 szerint:

   Tisztelt Bajtársam!
   Az egyesületünk elnöksége részéről a kérdésére az alábbi választ továbbítom:
   “Egyesületünk minden lépése nyitott könyv, amely sok tapasztalt bajtársunk szerint már taktikailag is veszélyes. Az egyesület elnöksége és régiós, megyei munkatársainak konzultációkban kiforrt taktikai lépései nem tartoznak mindenkire, ugyanakkor józan paraszti ésszel követhetőek, értelmezhetőek. A minden egyes okokra, célokra, indítékokra kiterjedő nyílt világhálós tájékoztatás alapjában nem segíti az egyesületünk munkáját, így az elkövetkező időszakban e téren szerényebb nyílt tájékoztatást engedélyez az egyesület elnöksége.
   Az elmúlt időszakban az egyesület elnökségét és munkatársait, tisztségviselőit kora reggeltől késő estig tartó telefonhívások sorozata éri, az elnökség e-mail elérhetőségeire több száz, néhány nap alatt több ezer e-mail fut be. Amelyeket lehetetlen megválaszolni. A külföldi utakon résztvevők telefonjai nemzetközi hívásokkal terheltek, sem gépkocsit vezetni nem lehet biztonságosan, sem pihenni este, sem érdemi odafigyelést igénylő munkát nem lehet végezni. Főleg az érdemi problémákat felvető tagjaink bajait így nehezen lehet elintézni.
   Valószínűsíthetően szándékos és folyamatos telefon és e-mail leterhelésről van szó, tudatos fárasztásról, idegesítésről, a munkavégzés ellehetetlenítéséről. S ez nem a 3000 fős perközösségi egyesületi tagságtól érkezik, hanem felbiztatott bérzaklatóktól.
   Van olyan nap, hogy százan is telefonálnak olyan kérdésekkel, hogy a postai levelet tényleg postán kell feladni, és az mennyibe kerül, hol van x helyen a posta, lehet-e portósan küldeni… Öt-tízpercenként, más és más számról ugyanilyenek… Természetesen van erre módszer, hogyan lehet kezelni a problémát, amelyek 2012. január hónapban teljesülni is fognak. Tagsági azonosító kódok, tagsági azonosító kártyaszámok és online jogsegélyszolgálat beindítása…”
   Üdv.: szolgalat1

 12. kepten40 szerint:

  Köszönet érte!

 13. Kecskeméti György szerint:

  Ez úton is köszönöm áldozatos munkátokat.

  Kecskeméti György

 14. bankár szerint:

  Tisztelt elnökség,elnök úr,vezetőségitagok,megyei elnökök,és még sorolhatnám az egyébb tisztségeket.Köszönöm mindenkinek az elvégzett munkát és a jövöben elvégzendö munkát.Boldogabb uj évet kivánok mindnyájuknak,mindannyiunknak,mert ez az év a szolgálati nyugdijasoknak a legsötétebb év volt.Számomra ebben egy dolog jött ki pozitivként az hogy ide Önökhöz hozzátok csatlakoztam.Mégegyszer boldogabb új évet és kitartást a jövöben céljaink eléréséhez!!!!!!

 15. pega31 szerint:

  Én ismételten csak köszönni tudom a hozzáállásotokat, s becsülöm a mindenre kiterjedő előrelátásotokat! Ha tudok valamiben segíteni, szóljatok!

Hozzászólás

You must be logged in to post a comment.