Számvevőszéki és költségvetési bizottság módosító javaslata a munkabér/illetmény együttes tiltására a közszférában: 2013. július 01-től!

A Számvevőszéki és költségvetési bizottság 2012. 12.14-n, a T/9401/8. számú irományszámon az Országgyűlés Hivatalába érkezett módosító javaslata azt javasolja a Parlamentnek, hogy:

„A módosítás alapján a közalkalmazotti jogviszony, kormányzati szolgálati jogviszony, az állami vezetői szolgálati jogviszony, közszolgálati jogviszony, bírói szolgálati viszony, igazságügyi alkalmazotti szolgálati viszony vagy ügyészségi szolgálati viszony, fegyveres szervvel hivatásos szolgálati viszony és a Magyar Honvédséggel szerződéses vagy hivatásos szolgálati viszony tekintetében bevezetésre kerül a dupla ellátás tilalma. Ennek értelmében az e jogviszonyban álló személyek illetményük mellett öregségi nyugdíjban, korhatár előtti ellátásban és szolgálati járandóságban, átmeneti bányászjáradékban és a balettművészeti életjáradékban nem részesülhetnek, azokat a nyugdíjfolyósító a jogviszony fennállásának időtartamára hivatalból szünetelteti.”

 Fontos a javaslatban:

„A Tny. a következő 102/I. §-sal egészül ki : 102/I . (1) A 2013 . január 1-jén a 83/C. & (1) bekezdése szerinti jogviszonyban álló, öregségi nyugdíjban részesülő személy a 83/C. § (1) bekezdése szerinti jogviszony fennállásának tényét 2013. április 30-áig köteles bejelenteni a nyugdíjfolyósító szervnek.

(2) A 2013 . január 1-jén a 83/C. § (1) bekezdése szerinti jogviszonyban álló személy öregségi nyugdíját — ha a 83/C . & (1) bekezdése szerinti ingviszonya továbbra is fennáll—2013 . július 1-j étől kell szüneteltetni.

A jogszabály módosítás teljes szövege itt letölthető!

Értesülések szerint a kormány nem támogatja azt az itt-ott hallható „menekülési” lehetőséget sem, hogy vállalkozási, megbízási szerződési formában történő munkavégzést válasszák az érintettek – a költségvetési szerveknél – a dupla juttatás tiltó szabályzók miatt.

Ui. és megjegyzés: a fent leírtak csak egy mai napi módosító javaslatról szólnak! Az, hogy a következő munkanapon mit és hogyan módosítanak, fogadnak el, nem tudhatjuk!

Szolgálat és Becsület elnöksége

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

4 hozzászólás: “Számvevőszéki és költségvetési bizottság módosító javaslata a munkabér/illetmény együttes tiltására a közszférában: 2013. július 01-től!”

  1. Kirsching szerint:

    Nagyon kapkodnak! A december 14. módosító javasaltukat már 15-ikén módosították. A javaslatból kivették “fegyveres szervvel hivatásos szolgálati viszony és a Magyar Honvédséggel szerződéses vagy hivatásos szolgálati viszony”-t, mivel rájöttek, hogy mi nem vagyunk nyugdíjasok.

  2. BB szerint:

    Na ez már tényleg vicc kategória, soha nem hagyják abba a sarcolást, valaki meg tudná mondani miért szívatnak mindenkit?

Hozzászólás

You must be logged in to post a comment.