Szakmánként változtatnák a minimálbért

A vállalkozások által javasolt 2,6 százalékos emelés révén a jelenlegi havi 93 ezer forintos legkisebb bért nagyjából 95 500 forintra, a garantált bérminimumot pedig 108 ezerről 111 ezer forintra növelnék. A szakszervezeti oldal viszont legalább a várható infláció mértékének megfelelő emelést szorgalmaz – írja a penzcentrum.hu. Teljes cikk a jobline.hu oldalon!

You can leave a response, or trackback from your own site.

3 hozzászólás: “Szakmánként változtatnák a minimálbért”

 1. istván szerint:

  a volt rendörre ,katonára a mindenkori legkissebb minimál bér vonatkozik, nincs szakmának minösitve, bármilyen iskalai képesitéssel rendelkezel, mellettünk még az utca seprö és szakmunkás minimál bért kap

 2. v szerint:

  Hát ez fontos hír. Az angol királyi, vagy a magyar uralkodói családdal felér. Nekem (esetleg nekünk) időnként “fontosabb” gondjaink vannak, nemhogy ezen oldalakon bulvár/mendemonda/álom-híreket lássunk.

  • szolgalat1 szerint:

   Tisztelt Hozzászóló!

   Tisztelettel felhívom figyelmét, hogy a minimálbérnek (legkisebb munkabér) most is van (volt) köze a szolgálati járandósághoz. Az, hogy szakmánként lehet majd minimálbér, és egy péntek délelőtti félmondatos törvénymódosítás bekövetkezhet, akkor máris fontos lehet a minimálbér kérdése, és egyébként is… csak nézzük meg, ma milyen juttatásokat határoz meg a minimálbér…hogy is lehet ezután: talán nem lényegtelen!
   Üdvözlettel: szolgálat1

Hozzászólás

You must be logged in to post a comment.