Strasbourgi-per volt a főkérdés a január 12. napi jogi megbeszélésen

A Szolgálat és Becsület elnöksége 2012. január 12-én jogi megbeszélésen vett részt a dr. Bárándy és Társai Ügyvédi Irodánál.

Az ügyvédi iroda vezetője ismertette a Szolgálat és Becsület Strasbourgba beadott perkérelmeivel kapcsolatosan – személyesen hozzá érkezett – elektronikus levél tartalmát, valamint összefoglalta Erik Fribergh, az Európai Emberi Jogi Bíróság Hivatalának vezetője által nyilvánosan közzé tett levelében foglaltakat.

A strasbourgi perindítással kapcsolatosan az alábbi megállapítások születtek és az alábbi teendőink vannak:

1. Az egyszerűsített perkérelmek esetében fontos tény, hogy az egyéni kérelmek benyújtási időpontjának meghatározásakor a Bírósághoz való folyamodás dátuma a mérvadó. (Ez még a 2011. év).

2. A Szolgálat és Becsület egyszerűsített perkérelmei a feladó érdekvédelmi szervezet egyértelmű címjelzései miatt szervezetileg pontosan meghatározhatóak és összevonhatóak.

3. A részletes perkérelmek elkészítését és postázását a Szolgálat és Becsület idevonatkozó ütemterve alapján kell végrehajtani 2012.01-02. hónapban, minden egyes tagunk esetében a szükséges részletes (szigorúan kötelező) formanyomtatvány (10-11 oldal) egyénre szóló kitöltésével és a szükséges egyéni másolat dokumentumok csatolásával.

4. A részletes perkérelmi dokumentumok mellé – a Bíróság Hivatalának segítése céljából – Excel táblázatot kell készítenünk papíralapon és elektronikusan az egyesületünk tagjairól, – akik felperesek a perben – magyar, angol és francia nyelvű fejléc megjelöléssel a vezetéknév, utónév, férfi/nő, állampolgárság, foglalkozás, születési idő és hely, állandó lakcím, telefonszám, (jelenlegi lakcíme, ha nem azonos az állandóval) feltüntetésével. Az elektronikus formátumú táblázatot – a Bíróság Hivatalának segítése céljából – az ügyvédi iroda megküldi Strasbourgba.

5. A Szolgálat és Becsület perközösségi tagjainak egyénileg semmilyen feladata és tennivalója nincs és nem lesz a strasbourgi perekkel kapcsolatosan, ugyanis az ehhez szükséges másolt személyes dokumentumokat, képviselői meghatalmazásokat az egyesületünk futárszolgálata tavaly begyűjtötte, illetve néhány esetben ezeket postán átvette az egyesület.

A megbeszélésen pontosításra került a jogtanácsadással kapcsolatos szakjogászi teendők ellátása, így a tb. és adóügyi, valamint munkajogi kérdések megválaszolása a továbbiakban gördülékenyebbé válnak.

A luxemburgi perkérelem jogalapjának véglegesítése az illetékes Bíróság működési és ítélkezési szabályai és a Közösségi jog értelmezésével – speciálisan a magyarországi korhatár alatti (szolgálati nyugdíj) megszüntetése okán- a végére érkezett, a panaszbeadványt (kérelmet) e hónapban tervezzük az Európa Unió Bíróságára beterjeszteni.

A szolgálati járandóság 2012. január 12. napi utalása után, esetlegesen a nyugdíjfolyósítótól érkező írásos tájékoztatást követően, azonnal újabb jogi megbeszélésre kerül sor a dr. Bárándy és Társai Ügyvédi Iroda, valamint a Szolgálat és Becsület között.

2012. január hónap végén jogi tájékoztatón / fórumon vesz részt az egyesület 50 fős, meghívott régiós és megyei munkacsapata Budapesten.

Összegzés: A Szolgálat és Becsület terv szerint végzi munkáját. 

Szolgálat és Becsület

You can leave a response, or trackback from your own site.

4 hozzászólás: “Strasbourgi-per volt a főkérdés a január 12. napi jogi megbeszélésen”

 1. geeijoe szerint:

  Tisztelt Bajtársaim!
  Ezúton is felvetem, hogy mi van azzal a magánnyugdíj pénztárból elvont és az állami nagy kalapba 14 hónapig átirányított nyugdíjjárulékkal, amely tulajdonképpen a későbbi nyugdíjam (járandóságom) kiegészítésére szolgált volna. Hiszen arra az időre csak 100 % állami nyugdíjat lehetne folyósítani, mert nem a pénztáramba ment a járulék, nem is a nyugdíjalapba, hanem a kormány ostoba pénzköltéseinek valamelyikére (MOL vásárlás stb.). A kormány az elvonással egy időben megígérte, hogy a jövőben kompenzálja ezt az elvonást, de ez szerintem nem történt meg, sőt a járandóságot még meg is adóztatják! Kérek értékelést tisztelt bajtársaim ti hogy látjátok ezt a kérdést?

 2. pega31 szerint:

  Ugye akkor jól értem, hogy csak azt a szigorúan kötelező dokumentumot kell kitölteni?

  Ha jól értem, kitöltés után hogyan juttatjuk el hozzátok?

  • szolgalat1 szerint:

   Tisztelt Bajtársam!
   Az elnökség részéről az alábbiakról tájékoztatlak:
   A Szolgálat és Becsület perközösségi tagjainak a strasbourgi-perrel kapcsolatosan nincs semmilyen egyéni adminisztrációs, irat kitöltési feladata. Az elnökség és az ügyvédi iroda minden egyes tagunknak készíti, elkészíti a részletes perkérelmét, azt a képviselői meghatalmazás alapján aláírja, postázza Strasbourgba, a válaszleveleket kezeli, a szükséges jogi képviseltet biztosítja. Összefoglalva: nem kell kitölteni semmit, nem kell postázni semmit sem! (Ha bármilyen rendkívüli dolog miatt akármilyen irat stb. kell a jövőben, arról értesítést küld az egyesület elnöksége!)
   Üdv.: szolgalat1

Hozzászólás

You must be logged in to post a comment.