Strasbourg feladta a leckét a kormánynak

Érdemi fordulatot vett Strasbourgban a 2012-ben kényszernyugdíjazott bírók ügye: az emberi jogi bíróság kérdéseket intézett a magyar kormányhoz, és a kabinetnek három hónap áll rendelkezésére, hogy válaszoljon. Tovább a nol.hu cikkére!

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

3 hozzászólás: “Strasbourg feladta a leckét a kormánynak”

 1. jogfosztott szerint:

  A bírák ügyében az Európai Bizottság indítványa alapján az EU Bíróság (Luxemburg) döntött soron kívüli eljárásban.

  A kényszernyugdíjazott bírák közül sokan az EU Bíróság döntésétől függetlenül az EJEB-hez fordultak. Az EJEB előtt a bírák ügye időrendben a mi ügyünk után következik. A mi ügyünket ugyanis az EJEB a magyar kormány felé 2013. májusában kommunikálta, ezzel szemben a bírák ügyét az EJEB a magyar kormány felé csak 2014. májusában kommunikálta. Ezek alapján a mi ügyünk a bírák ügyénél már egy évvel előrébb tart.

  Az EU bíróság Luxemburgban működik, és az Európai Unió jogának betartatásával, valamint az uniós szerződések értelmezésével és alkalmazásával foglalkozik.

  Az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) Strasbourgban működik. Feladata eljárni az Emberi Jogok Európai Egyezményében garantált jogok egyéni és államközi beadványokban állított sérelmének ügyeiben.

 2. geeijoe szerint:

  Na, hát ha ilyen szépen hangzó indokkal lehet keresetet benyújtani az Európai bíróságokhoz és ilyen súlya van, akkor a mi ügyünket miért nem érti már végre meg ez a bíróság vagy nem akarja?

 3. István szerint:

  Ez is érdekes, le rágót csont ebben az ügyben hamar döntöttek. De a mi ügyünk még érdekesebb lenne és több családot érintene.Talán még 1-2 év el is múlik mire oda kerülünk szégyenletes, és mint sokan én is csalódtam !!!
  Strasbourg mint EU bíróság nem ismeri a vissza menőleges jog alkotást ,,,,na menjenek a …

Hozzászólás

You must be logged in to post a comment.