Petíciós cikkünkre jelentkezett egy bajtársunk ügyszámos petícióval

A szolgálati nyugdíjak magyarországi megszüntetésének  okán az Európai Parlament Petíciós Bizottságánál kezdeményezett petíciókkal kapcsolatosan korábban írt cikkünkben kijelentettük, hogy nem kizárólag  az elmúlt hónapban kezdte meg egy egyesület az Európai Parlamentet tájékoztatni a problémáról, hanem több társadalmi szervezet és magánszemély is  munkálkodott ebben, és főleg korábban tették meg ezt. Ebből következik, hogy előrehaladott szakaszban több e tárgyú ügy az Európai Parlament bizottságainak asztalán volt  az elmúlt félévben is.

A cikkeink nyomán jelentkezett egy egyesületünkön kívüli, volt szolgálati nyugdíjas pénzügyőr bajtársunk, aki magánszemélyként nyújtott be petíciót, és rendelkezik 2012. 08.19. napon kiadott hivatalos petíciós ügyszámmal, amely: 1144/2012 számot viseli.  A petícióját vizsgálatra még nem fogadta be a Petíciós Bizottság.  

A hivatkozott bajtársunk jelezte együttműködő segítségét, s megküldte a beadványának másolatát részünkre. Beadványának fő érvelésében a szolgálati nyugdíjak magyarországi megszüntetésnek sérelme kapcsán a magyar jogorvoslati lehetőség teljes hiányára hívja fel a Petíciós Bizottság figyelmét.

A Szolgálat és Becsület elnöksége a pénzügyőr bajtársunkkal egyeztet és felkéri a közös érdekeltségű munkánkba való részvételre.

Szolgálat és Becsület elnöksége

You can leave a response, or trackback from your own site.

2 hozzászólás: “Petíciós cikkünkre jelentkezett egy bajtársunk ügyszámos petícióval”

  1. Kovács Levente szerint:

    De ügyes és milyen rendes! Köszönöm.

Hozzászólás

You must be logged in to post a comment.