Nemzetközi bírósági perek: már az első lépések igazolják a Szolgálat és Becsület szavát

Jólesően veszi tudomásul a Szolgálat és Becsület, hogy a perközösségünk szervezésének első napjától adott tájékoztatása visszacseng másoktól, sőt megerősíti korábbi nyilatkozatainkat a nemzetközi perek szellemi-jogi és anyagi ráfordításainak komolyságáról.

Amikor egyesületünk azt nyilatkozta ki, hogy a dr. Bárándy és Társai Ügyvédi Iroda segítségével indulunk neki a szolgálati nyugdíjak visszamenőleges megszüntetése elleni hazai és nemzetközi pereknek, s hogy ezek az eljárások itthon pertársasági formában, külföldön perközösségi-koordináló munkában fognak folyni, továbbá ezek a perek „komoly szellemi és anyagi ráfordítást igényelnek, továbbá a nemzetközi bíróság előtti eljárás további kiadásokkal jár”, akkor több szervezet komoly lejárató propagandába kezdett a Szolgálat és Becsület ellen, kijelentve, hogy az eljárások ingyenesek, „egy postai levél az ára”, mindenkinek segítenek a szakszervezetek, ingyen.

Természetesen volt olyan szervezet is, mely perközösség építésbe kezdett, majd mikor belátta, hogy erre képtelen, a hozzá jelentkezettek adatait átadta egy másik szervezetnek, sőt felhívta mindenki figyelmét arra, hogy kit ajánl e célra. Persze nem a Szolgálat és Becsület volt az ajánlott szervezet, mert írásuk szerint: „túlzottan magas tagdíjat szednek be”.

Aztán változott a világ mára. Amikor egy 20 gr könyvelt nemzetközi levél feladási díját megtapasztalták sokan, s továbbá megtapasztalják a 250 gr-os könyvelt levél feladási díját, majd a minden egyes további levél feladási díját, rövid időn belül a tiszta francia és angol nyelvű levelek és a szükséges jogi segítség költségeit, rá fognak jönni arra, amelyet a mai napon tett közzé az egyik rendvédelmi szakszervezet, éppen így:

„Tekintettel arra, hogy a beadványok, valamint az azok mellékletét képező jogi és gazdasági háttértanulmányok elkészítése komoly szellemi és anyagi ráfordítást igényeltek, továbbá a nemzetközi bíróság előtti eljárás további kiadásokkal jár, azokat csak és kizárólag azok számára kívánjuk rendelkezésre bocsátani, akik ……..tagságukat igazolni tudják! Ennek megfelelően a tagsági viszony fennállását a beadványok bíróságnak való megküldése előtt a ellenőrizni fogjuk. Felhívjuk a figyelmet arra is, hogy a honlapunkról letölthető beadványok önmagukban nem elégségesek a strasbourgi bíróság előtti eljárás megindításához és siker reményében való lefolytatásához. Ehhez ugyanis olyan további jogi anyagok is szükségesek, melyeket jogászaink fognak mellékelni a nemzetközi bírósághoz megküldendő anyagokhoz! (2012. 01. 10.)”

Természetesen a Szolgálat és Becsület zárt perközösségére semmilyen hatással nincsenek – bármiféle – megnyilatkozások is, hiszen nincs semmiféle érdekünk arra vonatkozóan, hogy bárki is válassza az egyesületünket  a jövőben, bármit is bizonyítsunk mások felé…

A jelen írás csak azért született meg, hogy láttassuk, nem csak a hatalom mond egyik napról a másikra teljesen ellentétes dolgokat a volt szolgálati nyugdíjasoknak, úgy hogy nem tudnak leállni egy ügyről, háborúznak velünk, hanem azok is, akik nem a hatalomhoz tartoznak…ki ezért teszi ezt meg, ki pedig azért..

A Szolgálat és Becsület perközössége zárt bajtársi közösség, az egyesületi tagfelvételek szüneteltetésre kerültek 2011. december végétől (meghatározatlan ideig, az ügyvédi irodával e kérdésben is történő konzultáció eredményéig). Természetesen a perközösségünk tagjainak a továbbiakban sem lesz semmilyen egyéni nemzetközi levélfeladási költsége, semmilyen egyéni szakmai-jogi feladata a nemzetközi perekkel kapcsolatosan, ez az egyesület vezetésének és az ügyvédi irodának a dolga, amelyek költségeit a tagdíjaink biztosítják.

Szolgálat és Becsület

You can leave a response, or trackback from your own site.

10 hozzászólás: “Nemzetközi bírósági perek: már az első lépések igazolják a Szolgálat és Becsület szavát”

 1. Szabó Zoltán szerint:

  Tisztelt E. Ferenc! Az mégis csak nem normális ,hogy a bíróknak van számukra kedvező jogszolgáltatás amit, Magyar Bíróság mond ki ,a mi vezetőink pedig a külföldi bíróságon magyarázkodnak ,hogy milyen jogsértés is történt velünk.A mi nyugdíj megvonási ügyünkben ez egy fontos dolog mivel ütközik az egyenlő bánás mód elvével. Az ,hogy különböző ügyvédi díjat ki ,hogy tud fizetni az bevételeitől függ.A fő hangsúly azon van szerintem ,hogy valamelyik peres fél közülünk minél, előbb tudjon győzni .A bírók jogszolgáltatása kedvező ,ezért úgy gondolom , hogy támadható a Magyar Bíróság vagy nyomást lehet gyakorolni ,hogy mi ügyünket még megtárgyalási szintre sem helyezték hanem kimondták nem tárgyalható Magyarországon /Alkotmány Bíróság/ .Üdvözlettel Zoli.

 2. E.Ferenc szerint:

  Kedves Zoltán, és mindenki!
  Ez már csak így van. Mondják, hogy nem igazságszolgáltatás folyik nálunk, hanem jogszolgáltatás. Az meg már csak ilyen. Van akinek van joga, van akinek lópikula a …be. A tagdíjról annyit, hogy egy egyszerű előzetes bizonyítási eljárás szakértővel 128.000 forintomba fájt, egy teljesen nyilvánvaló ügyben, ügyvédi díj nélkül.
  Üdvözlettel: E. Ferenc

 3. Szabó Zoltán szerint:

  Tisztelt pertársaság ! Én egy másik 4 betűs csapatba jelenkezem de,nem az a lényeg ,hogy ki hol van hanem ügyünk győzelemmel érjen véget.A kedvezményezett nyugdíjak megszüntetésekor írtam az Állam Polgári Biztosnak azt választ kaptam a vissza menőleges törvénykezés és a jogszabály hátrányait kielemezve ,hogy támadom a törvényt és ő ebben nem vehet részt mivel ő nem politizálhat .A bírok állt.nyugdíjba vonulásukat a Munkaügyi Bíróság azzal szüntette meg ,hátrányosan vissza ható a jogszabály részükre reánk nézve miért nem ez a helyzet szerzett jogot von el törvény ezt Magyar Bíróságnak kellet volna kimondani .A bíróknál hozható számukra kedvező ítélet kb 8 hónapon belül mi pedig pereskedjünk külföldön ,hogy van ez ? Tisztelettel Zoli.

 4. Nagy József szerint:

  Sziasztok! Nekem is sok kollégám nem a mi pertársaságunkat választotta, mondják, hogy az ő pertársaságuk csak évi 1000 ft, vagy a szakszervezet talán ingyenes is. Soknak találták az évi 12 ezret. Én meg úgy vagyok ezzel, hogy, ingyen ma már semmit sem adnak. Szerintem már maga a Dr. Bárándy név és a fizetett tagdíj maga talán garancia a becsületes munkáért, valamint úgy gondolom, hogy egy ilyen névvel talán arra is garancia, hogy bizonytalanra, vagy véletlenre, nem mennek bele, mivel az ő szakmaiságuk ezt nem engedi meg. ÉN BÍZOM BENNÜK.

 5. Héjjas János szerint:

  Sajnálom azokat a munkatársakat, akik csak most kérdezgetik tőlem, hogy “Jaj, mit kell tenni, hova kell küldeni anyagot, de ugye rám is vonatkozik, ha még sem adok be semmit.” stb.

  Nos, akik ezeket kérdezik, azoknak halvány…. sincs semmiről, bár nem is álltak mellettem a demonstrációkon, meg az operánál, hogy az előadást megnézzük.

  További jó munkát, erőt, egészséget és kitartást kívánok a Szolgálat és Becsületnek!

  Köszönettel: egy bajtárs

 6. seres szerint:

  Érdekes amit Mária ír.Akikre utal/ tudjuk kikre/ a facebook-on is jelentettek meg “furcsa ” véleményeket! Úgy gondolom nem kell velük foglalkozni! Viszont ha a hozzájuk és máshová csatlakozott bajtársainknak ha mód van rá ill.szükséges nyújtsunk segítséget.Én is találkozok sok olyan bajtársunkkal aki másban bízott és most még nem tartanak sehol sem.
  Bízzunk benne hogy mind annyian sikeresek leszünk.
  Éljen a Magyar Köztársaság!
  Üdv. Serfőző Péter

 7. che guevara szerint:

  ÉN HISZEK A SZOLGÁLAT ÉS BECSÜLET-BEN!!!!MARADÉKTALANUL!!SENKINEK SEM VOLT KÖTELEZŐ BELÉPNI.EGY KLASSZIKUST IDÉZVE:HA NEM TETSZIK ,EL LEHET MENNI!! (KI LEHET LÉPNI)

 8. Fórizs István szerint:

  Sokszor elmondtam, de újra leírom: a Szolgálat és Becsület (nomen est omen)elnöksége, vezetői, aktivistái szakmai és bajtársi nagyszerűségükről tettek és tesznek bizonyságot! Adjon Nekik és mindannyiunknak erőt és kitartást a Jóisten!

 9. Pesuth Mária szerint:

  Közvetlen környezetemben mindenkinek ezt a pertársaságot ajánlottam, de sajnos süket fülekre talált. Egy négybetűs mozaikszavas pertársaságba mentek, mert ott az éves tagdíj összege a törvény által előírt minimum.

  Sok sikert nekik! (de nekünk még többet!! :):))

Hozzászólás

You must be logged in to post a comment.