Nem változott a Strasbourgi Bíróság eljárási rendje!

Tájékoztatjuk tisztelt tagságunkat, hogy egyes szakszervezeti hírek arról szólnak mostanában, hogy változott az Emberi Jogok Európai Bíróságának eljárási rendje, mert a magyarországi beadványok óriási tumultust okoztak. E hírek miatt több bajtársunk keresi az elnökséget és aggodalmaskodik. 

Az igazság az, hogy a Bíróságra vonatkozó működési szabályok nem változtak -hiszen nem itthoni módszerekkel dolgoznak Strasbourgban – csupán a Bíróság Hivatala a kérelmek befogadásának meggyorsítása érdekében informálisan kérte az egyszerre több száz vagy ezer egyéni kérelmet képviselő érdekvédelmi szervezeteket, hogy egy Excel  táblázatban -elektronikus formában – küldjék meg a Bíróság Hivatala részére szervezetenként a korábban – a Bírósághoz – egyéni keresetet benyújtó tagok adatait. A Szolgálat és Becsület egyébként is egységes és azonosítható budapesti szervezeti feladási címmel nyújtotta be tagjai perkérelmét Strasbourgba, és a válasz leveleket is egyesületi címre kérte.

A hivatalvezető nyílt levélben közölte azt a tényt is, hogy a fentikben jelzett kérése csupán adminisztratív segítségkérésre vonatkozik, a Bíróság jelen és jövőbeni  működésére semmilyen formában  nincs hatással  a levele tartalma!

A Szolgálat és Becsület a dr. Bárándy Ügyvédi Irodán keresztül  a Bíróság hivatalvezetőjének kérését a jelenben és a jövőben is teljesíteni tudja.

A Szolgálat és Becsület 2011. december 22-24-n futárszolgálatával begyűjtötte a szükséges és szabályos meghatalmazásokat és a csatolt iratokat. Aki véletlenül nem adta át akkor, azok a bajtársaink postai úton megküldték, illetve megküldhetik.

A Szolgálat és Becsület tagjainak, akik 2011. december végéig  a perközösségünkbe beléptek – és akik 2011. év végéig a kért eredeti és másolt dokumentumokat átadták, illetve megküldték- semmiféle AB panasz benyújtásra, semmiféle plusz dokumentumok beküldésére, részletes perkérelem kitöltésére nincs és nem is lehet gondja!

Ennek az az oka, hogy az egyesületünk perközösségét képviselő ügyvédi iroda tudta és tudja, hogy mi kellett (pld. szabványos és eredeti meghatalmazás, a szükséges másolt munkaügyi és tényállást bizonyító másolt dokumentumok) , illetve mi kell a strasbourgi perindításokhoz és perképviseletekhez. Ezért nem kell kéthetente és utólag anekdotákat kitalálni (magyarul hazudozni), hogy változott a Bíróság működési rendje, új és előre nem látható gond keletkezett, stb.

Ami kellett és kell a strasbourgi eljárásokhoz, azt az egyesületünkkel szerződésben álló ügyvédi iroda iránymutatása alapján egyesületünk katonásan végrehajtotta, végrehajtja és szükség szerint megszervezi. Nem térünk el sem jobbra, sem balra, mondhat bárki bármit, okoskodhat és hazudozhat bárki is!

Ezért kérjük  egyes  tisztelt tagjainkat, hogy nyugodjanak meg, ne a mások írásaival foglalkozzanak, mert azoknak nem strasbourgi okai vannak, hanem azok  íróik (költőik és megfogalmazóik)  a saját szervezeti és szakmai fejetlenségeikből így találnak átmeneti megkönnyebbülést és menthető indokolást…

A Strasbourgi Bíróság működési rendjét az orosz-csecsen háborúból, az örmény-török összeütközésekből adódó százezres panaszáradat sem tudta megborítani, csupán hosszabb időszakba telt az ügyek befogadása és elbírálása.

Az Emberi Jogok Európai Bírósága teszi a dolgát Strasbourgban, biztosan sorra kerülnek a mi ügyeink is…

Jó egészséget, lelki erőt kíván a Szolgálat  és Becsület elnöksége!

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

9 hozzászólás: “Nem változott a Strasbourgi Bíróság eljárási rendje!”

 1. kj66 szerint:

  Csatlakozom a fenti hozzászóló véleményéhez. A témával kapcsolatosan még pár hír.

  http://privatbankar.hu/ongondoskodas/onyf-nem-lehet-a-munkanelkulisegbol-a-nyugdijba-menekulni-24459

  http://www.szakszervezetek.hu/index.php/hirek/6382-az-europaiaknak-at-kell-gondolniuk-nyugdijazasi-szokasaikat

  http://www.szakszervezetek.hu/index.php/hirek/6381-az-europai-nyugdijkorhatar-tovabbi-emelesere-keszuel-az-eu-bizottsag

  http://www.szakszervezetek.hu/index.php/hirek/6383-potyautasok-a-nyugdijrendszerben

  Pár gondolat a fenti hírforrásokban megjelent cikkekkel kapcsolatban:

  A nyugdíjreform tekintetében egyre nagyobb nyomás nehezedik a tagállamok, illetve az Unió döntéshozóira. Ez egy nagyon érzékeny (több millió uniós állampolgárt érintő), szociális jellegű döntés lesz. Sürget az idő. (pld: Fehér Könyv)
  A mi esetünkkel kapcsolatos bírósági döntések, ha lesznek (feltéve, hogy a már meghozott, visszamenőleges hatályú törvényeket, rendeleteket a döntések meghozatala előtt visszavonják) precedens értékűek lehetnek más tagállamok számára is. (Lehet, vagy nem lehet visszamenőleges hatályú törvénykezéssel reformokat végrehajtani?) Erre a döntésre (ítéletre) vár(hat) több tagállam is. Bízom benne, hogy jogaink érvényesülni fognak, ránk nézve kedvező döntések születnek.
  Ezért azt gondolom, hogy nem kell éveket várni a bírósági eljárások lefolytatására. (bármilyen ítéletek, döntések szülessenek is)

 2. Morfolgo szerint:

  Bajtársak!
  Szeretném figyelmetekbe ajánlani az alábbi cikket.Azt bizonyítja, hogy nem csak mi gondolkodunk normálisan.
  http://helsinkifigyelo.hvg.hu/hvg/szolgalati_nyugdij/

 3. M.Zs. szerint:

  Nekem az a véleményem ezzel a hetente felröppenő különböző hírekkel kapcsolatosan, hogy ezt tudatosan dobják be a köztudatba. Az elvonás és a hecckampány miatt elbizonytalanodott emberek fogékonyak a fals hírekre és ezt tudja az ellenoldal is és ezzel próbálják bomlasztani a pertársaságok közösségét. Nem véletlen az sem, hogy csak a nyugdíjasok elenyésző része fordult a jogi megoldáshoz. Ment és megy a rombolás az állam részéről.
  Kitartunk!

 4. Nagy József szerint:

  Hol voltál eddig Varga Sándor, talán téli álmot aludtál: 🙂

 5. farkas jános szerint:

  Tisztelt Mozgalom Kedves Vezetőség!

  Olyan mennyiségű és minőségű munkát végeztetek el már eddig is, ami tiszteletet és megbecsülést vív ki minden korrekt tag szemében. Tevékenységetekért a majdani eredménytől függetlenül csak köszönet jár. Őszintén örülök annak, hogy részese és tagja lehetek mozgalmatoknak. Az írígy gáncsoskodók nem tudják kikezdeni egységes akaratunkat, lepattannak, mint a gonosz döntéshozók a becsület palettájáról.

  Sok sikert, jogot, és megnyugvást hozó igazságos végső döntést kívánok Nektek és magunknak egyaránt.

  Megkülönböztetett Tisztelettel: Farkas János

 6. seres szerint:

  Tisztelt Elnök Úr!
  Köszönet az információért!
  Valóban sok megtévesztő hír jelenik meg nem csak a közösségi oldalakon, de sokszor a médiákban is elhangzik ilyen nyilatkozat. Megdöbbentő, hogy sokszor szakszervezeti vezetők, perközösségek képviselői teszik ezt és a K… attól sem riad vissza hogy a Szolgálat És Becsület perközösséget nevesítse és keltse rossz hírünket.Szégyen rájuk nézve!!

  Jó egészséget sok sikert munkátokhoz!

  Bajtársi üdvözlettel Serfőző Péter

 7. Varga Sándor szerint:

  Tisztelt Mozgalom!
  A korkedvezményes nyugdíj módosítás engem is érint. Lehet kicsit elkéstem, de szeretnék Önökhöz csatlakozni. Érdeklődöm, hogy van e lehetőség erre.
  Üdvözlettel:
  Varga Sándor

 8. Pesuth Mária szerint:

  Nem kell reagálni mások írásaira, jól értesüléseikre. Mi minden információt írásban, érthetően megkaptunk, megkapunk és a jövőben is biztosan megkapunk!

  Mindenki bízzon az elnökség és az ügyvédi iroda munkájában!!

Hozzászólás

You must be logged in to post a comment.