Megszűnik a rokkantsági nyugdíj, a rendszeres szociális járadék és az átmeneti járadék

Átalakítják a rokkantsági nyugdíjrendszert, mert a jelenlegi rendszer fenntarthatatlan, pazarló, átláthatatlan és folyamatosan államadósságot generál – közölte Giró-Szász András kormányszóvivő csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján. Megszűnik a rokkantsági nyugdíj, a rendszeres szociális járadék és az átmeneti járadék, ezek helyett egységes táppénzszerű ellátást vezetnek be. Tovább a nepszava.hu cikkére!

You can leave a response, or trackback from your own site.

4 hozzászólás: “Megszűnik a rokkantsági nyugdíj, a rendszeres szociális járadék és az átmeneti járadék”

 1. Szombatiné Kati szerint:

  53 éves vagyok,2002 óta leszázalékolt,rendszeres szociális járadékot kapok,néhány hónap híján 30 év munkaviszonyom van. Ez év június 20.-án voltam OSZI előtt,a határozatban 2014 júniusi újabb felülvizsgálat van. 2012 januártól ha megszűnik a rendszeres járadék,mi is lesz velem? Nekem ez az összes havi járandóságom,ezt nem is fogom már kapni január 1-től? Természetesen kérni fogom az újabb felülvizsgálatot,de addig mi lesz,miből fogok élni?
  Üdvözlettel:
  Szombatiné

 2. Ludman Sándorné szerint:

  sze retném megtudni hogy mi lesz a rendszeres szociális járadékosokkal 48 éves vagyok 10 éve hogy kapom a járadékot. 2012 decemberére vagyok vissza hiva az oszihoz mit és mennyi ellátást kapok ezután nem értem az egészet.14 éves korom óta van munkaviszonyom nem azért kapom a pénzt mert nem dolgozm 34év alatt talán 4hónap kiesésem van.

 3. Cziglánné szerint:

  T. Becsület és Érdekvédelmi Mozgalom(

  Rokkantnyugdijas vagyok 14 éve véglegesen vagyok leszázalékolva és most már 59 éves vagyok ,eddig vasutas nyugdijas voltam 25 éves munkaviszonnyal,most pedig elvesztem a menetjegyem és családom menetjegyét 5 gyereket neveltem és e mellett 10 mütétem volt. Visszamenöleges hatályu rendelet, mely a létbizonytalanságot és a kiszolgáltatottságot növeli.
  65000. Ft nyugdijbol is lehet még elvenni?

 4. SZÁSZ ERZSÉBET szerint:

  T.GÍRÓ-SZÁSZ ANDRÁS! szeretném megkérdezni,hogy nekem 38-éves munkáltatói jogviszonyom van,eddig1997.óta rendszeres szociális járadékot kapok.A nők 40éves korkedvezményes nyugdíjába is beleszámít az,hogy 5-évvel nyugdíj előtt áll? Várom a válaszát! Előreis köszönöm szász erzsébet

Hozzászólás

You must be logged in to post a comment.