Még egyszer: nincs megerősített információ bármilyen formájú és mértékű szolgálati járandóság csökkentésről!

Tisztelt Bajtársaink!

Tisztelt szolgálati járandóságban részesülő Sorstársaink!

Számos bajtársi megkeresés érkezik az SZB elnökséghez, közösségi oldalakra hivatkozva, hogy “újabb 20%-os szolgálati járandóság csökkentés várható az eddigi 16% mellé“, illetve “megszüntetik a szolgálati járandóság folyósítását 2015. január 01-től”.

Elöljáróban le kell szögeznünk, hogy  2012. január 01-től nem nyugdíjat, hanem szolgálati járandóságot kapunk, így igaz, hogy a szolgálati járandóság folyósításnak feltételeit és összegét/mértékét bármikor “törvényes” keretek között is módosíthatja  a magyar törvényhozás. A módosítás fogalmában beleférhet életkori, egészségügyi kritériumok szerinti – akár- teljes egészében történő járandóság folyósítás megszüntetése is. Ezt tudjuk 2011. november óta.

Azt azonban le kell szögezni, hogy bármikor és bármilyen gyorsan is akarják a szolgálati járandóság folyósítási feltételeit és mértékét módosítani az illetékesek, annak előkészületi és kidolgozói munkálatairól biztosan információt kapunk, elsősorban a jogi képviselőnkön keresztül, másodszor pedig egyéb- eddig is jól működő- informális csatornákon keresztül. Elképzelhetetlen a belügyi,- honvédelmi és  a közigazgatási,- igazságügyi tárca megkerülése ebben a kérdésben, így biztosan fogjuk tudni, ki, mit akar velünk. Ez meg egy biztos erkölcsi, és nagy részben EU-s jogalap lesz a további tetteink szervezett elindítására.

Végezetül az összegzés: nincs megerősített információnk arra vonatkozóan, hogy Magyarországon  a szolgálati járandóság folyósításának feltételeit, illetve  a szolgálati járandóság mértékét módosítani kívánja a Kormány vagy más illetékes javaslattevő. Ez a téma ma nem téma az illetékes helyeken, a kedélyek e tekintetben nyugodtnak mondhatóak, még kommunikációs előkészületek,- irányított érdeklődések sincsenek.

                                                                                                                                                                                                               Szolgálat és Becsület elnöksége

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Hozzászólás

You must be logged in to post a comment.