Levelünk érkezett Brüsszelből: Erminia Mazzoni Petíciós Bizottság elnökétől

A szolgálati nyugdíjak ügyét hivatalosan elővette Brüsszel!

2012. november 05. napi keltezésű levelében Erminia Mazzoni elnök asszony, az Európai Parlament Petíciós Bizottság elnöke tájékoztatta a Szolgálat és Becsület Érdekvédelmi Mozgalom képviselőjét, hogy a 0474/2012 számú petíciót a Petíciós Bizottság megvizsgálta és úgy határozott, hogy a petícióban felvetett probléma (a magyarországi szolgálati nyugdíjak 2012. január 01. naptól történő megszüntetése) az Európai Parlament eljárási szabályzata szerint elfogadható, mivel az az Európai Unió tevékenységi körébe tartozik.

Erminia Mazzoni elnök asszony arról is tájékoztatást adott levelében, hogy a 0474/2012. számú petíciónk tájékoztatás céljából továbbításra került az Európai Bizottságnak, hogy figyelembe vegyék a Magyarország által a nyitott koordinációs módszer keretében készített jelentés értékelésénél.

A levél tárgyával kapcsolatos SZB elnökségi emlékeztető és értékelés:

1. Az SZB elnökség 2012. 03. 13-15. napi ünnepnapok alatt több mint 1800 fő tagunkkal íratta alá személyesen a hivatkozott petíciót, több egyesületi aktivistánk és tagunk szabadidejét és saját pénzét nem kímélő munkája eredményeként, az ország 19 megyéjében. A petíciót az egyesület delegációja 2012. 03. 27-n adta át David Lowe Petíciós Bizottság főtitkárának.

2. A Petíciós Bizottság 2012. 05.15-n kelt levelében tájékoztatást adott az egyesületünknek, hogy a benyújtott petíció ügyintézése elkezdődött, a petíciónk ügyszáma: 0474/2012. szám.

3. A Petíciós Bizottság elnöke 2012. 11. 05-n kelt levelében arról adott tájékoztatást, hogy a hivatkozott petíciónkat a Petíciós Bizottság megvizsgálta és további kivizsgálásra befogadta. (Lásd: a jelen cikk bevezető és fő része, továbbá a Petíciós Bizottság elnökének 318513 05.11.2012. számú levele – a levél bizalmas és szakmai részeit kitakartuk!)

Részösszegzés:

A 0474/2012. számú petíciónk az elmúlt hét hónap alatt végigjárta a kijelölt és szükséges adminisztrációs utat:

első, hogy beadtuk a petíciót,

második, hogy ügyszámot kaptunk,

harmadik, hogy megvizsgálták tartalmilag (pld. a jogi érveinket) az Európai Parlament eljárási szabályzata szerint, s egyben döntöttek annak elfogadhatóságáról és a további kivizsgálásáról,

negyedik, hogy mindemellett az Európai Bizottságnak is megküldték a petíciót.

További feladataink:

– A társérdekvédelmi szervezetek vezetőinek hivatalos tájékoztatása és bevonása önkéntes alapon (felkérésük!) a kivizsgáló bizottsági ülésre történő személyes kiutazás és részvétel, továbbá az ehhez szükséges előkészítő feladatok szervezési és jogi tennivalóinak koordinálása céljából. Abból a közös érdekből, hogy az általuk is fontosnak tartott szakmai és jogi érvekről, az általuk, estelegesen az egyesületünk által beadott petíciót időben meghaladó, frissen beadott vagy beadni készülő EU-s panaszokról, bármilyen készülő vagy elkészült petícióról tudjunk. Egyezzünk meg a legjobb módszerekről és eljárási lehetőségekről a petíció kivizsgálásáig, továbbá egymás munkájának kölcsönös tisztelete, megismerése és az esetleges félrehallások, fél-információk megelőzése, megszüntetése reményében dolgozzunk együtt. Fontos, hogy a petícióval kapcsolatosan egységes kommunikációs munkában egyezzünk meg, legalábbis próbáljuk meg!

A petíciónk tárgyalására várhatóan 2013. év elején (januárban) kerül sor. (Az időpont hivatkozás Tabajdi Csaba EU képviselő egyesületünknek írt levele alapján datált!)

– Gyakorlott és szakmailag elismert nemzetközi jogász(ok) által vezetett jogi felkészülés végrehajtása egyesületünk elnökségének terve alapján 2012. december hónapban, s felkészülés a Petíciós Bizottsági ülésen való személyes részvételre, utazásra.

Szolgálat és Becsület elnöksége

You can leave a response, or trackback from your own site.

8 hozzászólás: “Levelünk érkezett Brüsszelből: Erminia Mazzoni Petíciós Bizottság elnökétől”

 1. Novák János szerint:

  Gratulálunk és sok sikert kívánok, főleg a közös munkához is… Remélem végre elindulnak azok a malomkerekek… 🙂

  Üdvözlettel!

 2. seres szerint:

  Tisztelt elnökség és bajtársak.
  Régóta szajkózom azt, amit a feladatok között leírtok. Javaslom hogy a társ perközösségek tagságát tájékoztassátok az egyeztetésről és így talán az elnökök nem térhetnek ki előle. Továbbá, ha létrejön egy megbeszélés, vonjatok be néhány tagot is a pertársaságokból,így véletlenül sem kerülhet sor “félretájékoztatásra”
  Tisztelettel Serfőző Péter

 3. Vonatos szerint:

  “a rablóbanda kezét-lábát odacsípik! És ledarálják….” Bár ledarálnák! De sajnos törvénybe iktatták, hogy a kárpótlást adóként fogják behajtani. Így nem őket, hanem megint minket fognak utálni a többiek 🙁

 4. Mózes Ernő Attila szerint:

  Tisztelt Kollégáim !
  A jogállamban nem létezhet olyan,hogy ne legyen jogorvoslat jogsértés miatt. Bízom a jogászokban.
  Az EU – nak kell rendet csinálni az elrontott rossz törvények
  miatt. Vissza fogja adni önbecsülésünket és a szerzett jogainkat !!
  Lesz finom liszt a malomban !!!

 5. Fülöp Csaba szerint:

  ” Ugyan lassan mozdulnak az EU-s jogi malom kerekei,…” REMÉLEM, hogy azok az őrlőkerekek olyan nyomatékkal fognak ( még ha oly lassan is ) fordulni, hogy a rablóbanda kezét-lábát odacsípik! És ledarálják….

 6. Nagy Zoltán szerint:

  Tisztelt bajtársaim!

  Örömmel olvastam a fenti tájékoztató sorokat! Végre! Történik valami!
  Látjátok? Ugyan lassan mozdulnak az EU-s jogi malom kerekei, de azért az őrlés folyik! Remélem, számunkra készül a liszt. 🙂

Hozzászólás

You must be logged in to post a comment.