“Köszönöm, Viktor – eddig havi 40 ezret buktam a kormányon”

Levélben fordult a Pécsi STOP-hoz Lajos, a nyugdíjas rendőr. A férfi arra panaszkodott, hogy szeptember óta a kormány intézkedései szép lassan 50 ezer forintot vettek-vesznek ki a zsebéből.

“Szeptembertől a fűtéstámogatási rendszer átalakításával 12.000 forintot buktunk el havonta. A következő csapás-sorozat január elsején érkezett. A szolgálati nyugdíjam január elsejétől történő átkeresztelése szolgálati járandósággá, és a juttatás 16 %-os megadóztatása kereken 18.000 forintot vett ki a család zsebéből. Az új adótörvénynek köszönhetően a feleségem óvodai dolgozóként ötezer forintot vesztett nettó fizetéséből, és a 2%-os ÁFA-emelés is minimum 5.000 forintunkba fog kerülni számításaim szerint havonta. Ha jól számolok, akkor ez mínusz 40 ezer forint januártól minden egyes hónapban!” – háborog a levélíró.

Lajos levelében már azt latolgatja, hogy nem fizet a fűtésért és a meleg vízért, ugyanis az a tétel nagyjából ellentételezné az elvesztett bevételeket – de csak nagyjából. Ugyanakkor azt is kifejtette, hogy kétli, a városházán vagy a helyi szolgáltatónál bárkit meghatna az, hogy ő a Fidesz kormány miatt lett fizetésképtelen.

A család két gyermeket nevel, ám bevétele júliustól már csak egyikük után lesz, a másik érettségizni fog, és továbbtanulna – ha lesz miből.

 Szerző: PécsiStop információ