Ime, hát megleltem …

… Hazámat, de ezt József Attila mondja, szeretem ezt a versét is, ám én csak úgy tudom befejezni, hogy karrierem csúcsát : fegyvertelen fenéksúly lehetek.

( Haver, ne röhögj, nem vicces .) Lásd: a hvg.hu cikke!

Talán a nagy szerencsebolygó járt erre, hogy azelőtt olvastam a hírt füstölő, gyertyák, tea mellett, mielőtt kirántom a valódi levélszekrényemből ezt a ……….. dolgot, értesítést, ki tudja, mit. Mert ha mindezt a lépcsőházban olvasom, akkor sikítozva , kényszerképzetektől gyötörten önállóan elindultam volna a mentőállomás felé valami jó cuccért. Ahol azt mondták volna, hogy aki ilyeneket tud előadni, annak már nem tolnak semmit.

Fegyvertelen járőrtárs /kmb-s társ ??? Ezt kérik a szeniortól a 16 %-ért? Ezt sikerült kitalálni? Fegyver nélkül kiküldeni … Miskolcon, Ózdon, Putnokon, Sajóbábonyban ? Akárhol …

Lehetne röhögőgörcsöt kapni, hogy ez annyira dilettáns, annyira … bóvli. Valójában annyira becstelen, kegyetlen, és világosan kifejezi, mire vagyunk jók a kormányzat szemében.

Egyetlen szolgálat sem ‘sima liba’ , mindannyian tudjuk. Egyik sem. Sosem is volt az. Egy családi perpatvarnál is előfordulhat fegyverhasználat.Tudniillik már ha van nálunk szolgálati maroklőfegyver.

Nem voltam, vagyok a fegyverek barátja, de a magam ellensége sem.Eszembe nem jutott volna azzal dicsekedni, mint amivel egy kicsit idősebb bűnügyes kollégám, hogy ő aztán forró nyomos szolgálat alatt sem viseli a szolgálati lőfegyverét. Ez nem bátorság, hanem felelőtlen esztelenség.

Egy szép augusztusi estén egy közlekedési ellenőrzésnél Pintér Sándor bevégzettnek tartott 2 hét alatti rendcsinálása után halt meg szolgálatteljesítés közben egy fiatal kollégánk és egy fiatal fiú, és sebesült meg egy másik fiatal. Az egészet végignézte egy fegyvertelen rendészeti szakközépiskolás ” járőrtárs”.         (Ez is megér ám egy misét, a rendészeti szakképzés.)

Az utolsó három rendőrgyilkosságnál Borsos József maga tette ártalmatlanná a bűnözőt, ő hősi halált halt a tűzharcban, de a kolléganőjét megmentette; Esztergomban a hősi halált halt Borbély Zoltán kollégánk járőrtársa tudott célzott lövést leadni az elkövetőre; Gamauf János kollégánk mellett pedig nem volt senki, aki lőhetett volna … esély sem volt rá, ő a szolgálat halottja lett.

Hát ezt szeretnék, ez az üzenet: esélytelen vagy, kitett vagy, nézzük, mire mégy. Legfeljebb meghalsz.

Hogy az a ..!

Halmos Edit

You can leave a response, or trackback from your own site.

6 hozzászólás: “Ime, hát megleltem …”

 1. Maharáni szerint:

  Felháborítónak tartom a fegyvertelen szolgálat ellátást, és dilettánsnak. De ! Nagyon szívesen végignézném Pintér urat, és a többi ekként gondolkodót fényes nappal mondjuk a Rózsás dűlőben, vagy Lyukóban. Természetesen jó messziről figyelném, ahogy sikoltozva szaladnak hazafelé …
  Esetleg beosztanék melléjük egy “díszcigányt”is, hátha ő szót ért a fajtájával.

 2. Vaszil szerint:

  Hát ezt annyira akartam irni, hogy véletlen elküldtem:

  Szóval 10 éve mondom, hogy ” Magyarországnak csak és kizárólag azért van rendőrsége, mert hülyén nézne ki, ha egy országnak nem lenne “/ Vaszil /

  A Rendőri állomány inkább 1/3 -a pályaalkalmatlan agy…..tt önnáló gondolkodásra képtelen szer………ség. És nagyon gyorsan sz….ak. A ger……en ti……l együtt.

  Eszemben sincs visszamenni. Tehetnek egy szívességet-persze csak ha megengedem nekik !

  Esküszöm, ha kell átállok az ü…….k oldalára, de engem ne alázzanak meg. !

 3. Vaszil szerint:

  Az anyja p…..t megyek én vissza dolgozni nekik.
  Nem akarok megint idegbajos lenni. R…..nak meg a se……ló rendőrségükkel együtt.

  Ez a rendőrség amit sikerült 10 év alatt rommá s….ni /gratulálok/egy valódi igazi semmi. ÉN KB 10 éve folyamatosan momdom, hogy MAGÉs itt csak a 1/4 r….i állományról beszélek akik teljesen pályaalkalmatlan agy…..tt önnáló gondolkodásra képtelen sz……ségek.

 4. Temela szerint:

  DE, kitől? , ahhoz a zembereknek kikéne állniuk legalább magukért, és azt nem vezényszóra…!

 5. horváth gyula szerint:

  emlékszem rá lehet ezt egy percre is feledni !!!
  Abban bízom hogy a sorstól még Ő is (és a hozzá hasonló többi cinikus mosolyú arrogáns párttársai) egyszer megkapja amit érdemel!!!

 6. Temela szerint:

  ” …Kinek nincs semmije, az annyit is ér…” ,- ha valaki nem emlékezne rá!

Hozzászólás

You must be logged in to post a comment.