4 hozzászólás

 1. Csapajev
  2014-07-08 @ 20:02

  Parancs!
  A dolgozó népet szolgálom.

 2. Agent007
  2014-07-08 @ 16:16

  Minden, és őszinte tiszteletem Jogfosztott sorstársunk felkészültségének, és konok elszántságának!!! 🙂 Sajnos, nézem a Tv-és iszonyat ami itt folyik csak a király új ruhája a fontos. Meg a ….. milliárdjai. És a vadászgató ……. pénzecskéje. Nem akarok politizálni, de a politika avatkozott a jogba. És akik az igazságról. és igazságosságról papolnak, hülyítik, és lázítják az embereket, meg a zembereket egymás ellen, addig luxus módon élnek közpénzen.

 3. Halmos Edit
  2014-07-08 @ 09:59

  1. EJEB ügyeinkről
  Több magyar vonatkozású ügyben hozott döntést az Emberi Jogok Európai Bírósága 2014. május hónapban, de a szolgálati nyugdíjunk magyarországi megszüntetése miatt benyújtott panaszaink ügyében nem született EJEB végzés mindeddig.

  Tekintettel, arra, hogy az EJEB több mint két hónapja közölte jogi képviselőnkkel a magyar állam és a pilot-eljárásban résztvevő két fő tagunk közötti észrevételezés- ellenészrevételezés, továbbá az EJEB és a magyar állam közötti kérdések-válaszok benyújtásának (időbeli és tartalmai lehetőségeinek) végét, amely az érdemi (és nem kéretlen!) álláspont kifejtési lehetőségek bezárását is jelentette – az EJEB ideirányuló tájékoztató levele szerint nincs más hátra, mint az EJEB ítéletéről várjuk meg a hivatalos tájékoztatásukat.

  Tisztelt Bajtársam!

  Ezt június 14-én olvashattad honlapunkon – és téged látatlanul ‘ismerve’ bizonnyal olvastad is :-).

  Itt jegyzem meg, hogy fájlalom, hogy Csapajev bajtársunkkal ellentétben veled nem találkoztam a közgyűlésünkön, te nem jöttél oda, hogy bemutatkozz, és szemtől szemben beszéljünk. Sajnálom, hárman is tudtunk volna eszmét cserélni, benyomást szerezni. És onnan valahogy minden tud egy kicsit más lenni. Csak épp egy kicsit … de az elég :-). Hogy ez a kicsi mégis megtörténhetett, azt nagyon köszönöm Csapajevnek!

  Szóval : látom, hogy ugyanezt az okfejtést – nem kímélve erődet, energiádat – máshol is közzéteszed. Azonban az érdemi lehetőségek arra, hogy álláspontunkat a kitűnően felkészült jogi képviselőink magas szintű szakmai útmutatásai alapján kifejtsük, már bezárultak. Az az idő elmúlt !

  Tudom, mennyire nehéz ölbetett kézzel, rakott szoknyában várakozni arra, hogy végre lássuk,mi a döntés. Egy férfi jó esetben ilyenkor is tenni, cselekedni akar. Meg … egy nő is :-). De ez mostmár nem lehetséges, mostmár csak azt érhetjük el így, hogy romboljuk a feltétlen bizalmat a saját magunk által választott jogi képviselőinkkel kapcsolatban, hogy idegesítjük magunkat és a Bajtársakat ebben az egyébként is pattanásig feszült időszakban.

  Biztos, hogy ezt akarod tenni magaddal és velünk?

  Ilyenkor magunkban nézni is elég.És akár elég fájdalmas is: amikor lehetett, kellett, akkor, AKKOR megtettünk mindent a törvényes keretek között magunkért , AKKOR beleadtuk minden képességünket, beleadtunk apait-anyait, szívet-lelket; és ami fontosabb ennél : MOST legjobb tudásunk szerint segítjük az értünk dolgozókat, és amivel és ahogyan csak tudjuk, támogatjuk a Bajtársainkat, akik nehezebb helyzetben vannak, és/vagy tájékozatlanabbak,mint mi?

  Ha van fölös energiád – hála Istennek, érezhetően van !-, gondoltál már arra, hogy ebbe az irányba fordítsd az erődet?

  Egyetlen ( kritikus ) pillantást vessünk hátra, csak annyit,hogy tanulhassunk belőle, de aztán mostmár : előre, csak előre!

 4. jogfosztott
  2014-07-08 @ 08:56

  Az EJEB ügyünkben megfogalmazott 5. kérdése a következő volt: „Lehet-e azt mondani, hogy a kifogásolt intézkedés annak érdekében irányult a kérelmezőhöz hasonló helyzetben lévő személyek ellen, hogy orvosolja a túlzottan magas nyugdíjakkal fémjelzett igazságtalan privilégiumok által okozott rendellenes helyzetet?”

  Az Alkotmánybíróság az 1990-ben hozott 115/B/1990. számú határozatában megállapította, hogy az 1971. évi szolgálati törvény speciális szabályai szerint megállapításra kerülő – a civil nyugdíjaktól magasabb összegű – szolgálati nyugdíj alkotmányos.
  „A fegyveres erők és a fegyveres testületek tagjaira vonatkozó, a társadalombiztosítás általános feltételrendszerétől eltérő, szabályozásra a szolgálati viszonyból és az ezzel összefüggő életmódból adódó sajátosságok miatt van szükség…… Mindezen körülmények együttesen indokolják az érintettekre vonatkozó, általánostól eltérő szabályozást. Ilyen szabályozás nemcsak a fegyveres erők és fegyveres testületek tagjai esetében, hanem más munkaterületekről nyugdíjba vonulóknál is indokolt, ezért a jogalkotás eltérő szabályokat állapított meg a bányászoknál, a radioaktív sugárzásnak kitett munkavégzőknél, stb.
  Az Alkotmánybíróság elvi jelentőséggel mutat rá: nem ütközik az Alkotmány 70/A. § (1) bekezdésében meghatározott, a személyek hátrányos megkülönböztetését tiltó rendelkezésbe, ha a jogszabály a nehezebb, különleges felkészültséget igénylő vagy egészségre ártalmas munkát végzők számára az átlagosnál magasabb díjazást, illetőleg nyugdíjba vonulásuk esetén az általánostól eltérő szabályozást állapít meg.”
  Az 1996. évi Hszt és a 2001. évi Hjt. előírásai szerint ugyanúgy az utolsó szolgálati év jövedelme alapján történt a szolgálati nyugdíj összegének a megállapítása, mint a korábban hatályos 1971. évi szolgálati törvény előírásai szerint.
  A 115/B/1990. számú AB határozat bizonyítja, hogy a szolgálati nyugdíj nem tekinthető túlzottan magas nyugdíjnak és igazságtalan privilégiumnak.

  http://public.mkab.hu/dev/dontesek.nsf/0/EFC7AE3F77FD527FC1257ADA005260D1?OpenDocument

Vélemény, hozzászólás?