13 hozzászólás

 1. Endrea56
  2012-01-27 @ 16:40

  Üdv Mindenkinek!
  Megjött a NYUFIG-tól a levél. Igazolás a múlt évről és hogy mennyi lesz a szolgálati járandóság.
  Úgy számolták ki, hogy először csökkenttették a 16%-kal, aztán emeltek 0,5%-ot, majd ezt megemelték 4,2%-kal. A másik oldalon egy aránylag részletes tájékoztató a különböző, vonatkozó törvényekről.
  Az “Isten” óvjon bennünket egy esetleges SZJA emeléstől…!

 2. Pesuth Mária
  2012-01-27 @ 15:13

  Ma én is megkaptam a NYUFI-tól az értesítést a nyugdíjam csökkentéséről. Remekül indul a hétvégém!! :):)

 3. sajani
  2012-01-27 @ 13:12

  Üdv minden bajtársnak! Mai napon megkaptam a Nyufitól a papirt.Papirnak nevezem mert semmilyen hivatkozás vagy cimszó nincs rajta csak név,törzsszám.Tájékoztatnak hogy jan.1-től a folyósitott ellátás típusa:szolgálati járandóság,szja kódja:M,ellátás összege emelés előtt,a csökkentés összege,emelés összege,a csökkentett ellátás emelés utáni összege.Az ellátást terhelő havi levonás jogcíme:ide nem írtak semmit,a levonás összege:semmisincs írva.Szja-hoz igazolást fognak küldeni.Hátulján hivatkoznak a törvényekre.Az szja kód szerint(M)a szolgálati járandóság adómentes bevétel akkor milyen jogon vontak le belőle bármit is.Nem adónak vagy járuléknak nevezik a 16%-ot hanem csökkentésnek ilyen adónemről még nem hallottam vagy le vagyok maradva?……

  • boMisch
   2012-01-30 @ 12:53

   A szolgálati járandóságból semmit se vonnak le. Azt mondja a törvény, hogy nekünk a decemberi nyugdíjnak csak a 84 %-a jár. Kiszámolták, hogy most januárban mennyi a sz.járandóság össze, és azt megkapod 100 %-ban, adómentesen. Az Szja.tv. szerint ez is nyugdíj.

 4. B B
  2012-01-26 @ 13:23

  Tudomásom szerint a FÜV. határozat indokolás részében márpedig fel kell sorolva legyenek a vizsgálatok során megállapított betegségek nevei, hiszen ezek a megállapított betegségek, amik indokolták a fegyveres szolgálatra alkalmatlanság megállapítását, okait.
  Nekem szerepel benne az idegrendszeri és még egyéb diagnosztizált állapot-betegség-. Lehet, hogy ezt elrontották?! véletlenül.
  A javaslatom: elvileg kaptál annak idején az OOSZI( Vajda Péter utca!)-tól egy határozatot, amit el kellett vinni kinek, hova ( Budakeszi útra!stb.) ahol az ottani FÜV. bizottság annak idején erre a határozatra alapozva hozta meg a fegyveres dolgozókra vonatkozó határozatot.Ezekből vagy maradt nálad valami vagy sem, de a személyügyi osztályon a személyi aktádban kellene lennie egy példánynak.Próbáld meg telefonon megkeresni Őket nézzenek bele hátha bejön, vagy nézd meg a visszakapott egészségügyi könyvedbe amit remélhetőleg nem dobtál ki. Sok Szerencsét hozzá. Megjegyzés Nyufigék lehet, hogy megpróbálnak segíteni, vagy súgtak nekik??!!, mert per esetén kiderülne a minősító határozatokkal kapcsolatos parancsnoki mulasztások tömkelege!! Végül is mindegy az eredmény a fontos.Lemennék hídba, ha a FÜV, határozatokra visszakapnánk a sarcot. Kívánom mindenkinek, hogy így legyen.ÁMEN.

 5. Maharáni
  2012-01-25 @ 17:05

  Ma beszéltem egyik bajtársunkkal, aki a Nyufigon azzal a személlyel értekezett, aki a beadott FÜV határozatok alapján elbírálja, hogy ki kapja vissza teljes összegű szolgálati járadékot. Az a férfi azt mondta, hogy több ezer határozatot nézett át, és elfogadná, ha rajta lenne a FÜV határozaton a idegrendszeri ok, csak hát eddig a több ezerből csak kb.ötöt talált amin ez fel van tüntetve. Majd minden határozatban csak a százalék mennyisége, de annak minősége nem szerepel. Kit duja megmondani, hogy kitől lehetne beszerezni azt, hogy a FÜV bizttság határozatát milyen betegségek megléte miatt hozta meg ?

 6. sztyopa
  2012-01-25 @ 14:55

  Ezt kaptuk,bajtársak 🙁

 7. pitykee
  2012-01-24 @ 21:15

  Hát ilyen is csak M.o -on van. Pedig az Alaptörvény Alapvetés G cikk (2)bek. azt mondja, hogy Magyarország védelmezi állampolgárait. Hát ha az a védelem, hogy visszamenőlegesen lehet jóhiszeműen szerzett jogot semmibe venni, akkor milyen lehet az, amikor nem védenek?

 8. B B
  2012-01-24 @ 20:03

  Lehet, hogy azért nem küldenek semmilyen papírt Nyufigék, mert nem tudják összehozni törvényesnek látszóan a közig. törvényben írtak alapján határozat formájában. A másik lehetőség, hogy ezzel megakadályozzák, hogy a panasz, vagy fellebbezés esetén a bíróságon képviseljék saját magukat, vagy le vannak tiltva az ilyen iromány elkészítéséről. Ha tud valaki jobbat örülnék neki.

 9. NAYG jÓZSEF
  2012-01-23 @ 19:52

  Szóval akkor nem kapunk semmilyen papirost arról, hogy ki.asztak velünk és mennyi lesz a szolgálati konc. Pedig nagyon vártam már.

Vélemény, hozzászólás?