24 hozzászólás

 1. Fodor Sándor
  2012-02-09 @ 04:41

  A szenyor állományra vonatkozó jogszabályokról készítettem egy tájékoztatót,és a Vas Megyei tagok részére tegnap küldtem meg.Csatolva hozzá a Vas Megyei Rendőr Főkapitányságről küldött tájékoztatót is.
  Akit érdekel keressen meg ( fodor58@freemail.hu ) vagy 06 30 621 3768

 2. bankár
  2012-02-08 @ 20:37

  BOLOND AKI MÉGEGYSZER EGYENRUHÁT HUZ ENNEK AZ ÁLLAMNAK!!!OKOS EMBER UGYANABBA A KUTBA KÉTSZER NEM ESIK BELE.

 3. Nagy József
  2012-02-06 @ 17:31

  Szerintetek tényleg kell a mi munkánk nekik, ááádehogy, csak a pénzünk. Ha kellene akkor már jan. 01-től lett volna jogszabály kidolgozva ezzel kapcsolatban, hogy jan.02-től aki akar mehet dolgozni. Porhintés az egész a szemünkbe, csak mi ez nem vesszük be.

 4. Maharáni
  2012-02-05 @ 17:58

  Munkakör annyi van, amennyit kitalálnak. Itt mindenki jó mindenre.

 5. Lufis
  2012-02-05 @ 12:27

  Van egy olyan fegyveres testületi réteg, akikre vonatkozóan semmilyen információ nem jelent meg a szenior állományba való jelentkezésük lehetőségével kapcsolatban. Pár száz főről van szó. Ezek a volt polgári titkosszolgálatok nyugállományba került tagjai.
  Pl: Kinél jelentkezzenek felvételre? Nem tartoztak, egyik megyei kapitánysághoz sem.
  A BM tervezetben megjelölt illetékes személyügy esetükben nem a rendőrség berkeiben, hanem az adott szervezeti egységen belül találhatóak. Ezek azonban nem rendelkeznek semmilyen információval a szenior állomány felvételével kapcsolatban.
  Lehet, hogy rájuk semmi nem vonatkozik, tőlük csak a 16%ék levonás kell és mehetnek a levesbe? Egyáltalán van olyan munkakör, amit be tudnának tölteni a szenior állományon belül?
  Tudna erre valaki választ adni?

 6. Farkas László
  2012-02-05 @ 07:51

  Már megint csak írnak az urak és nem tájékozódnak.
  Mi lenne, ha nem másoktól várnák a válaszokat, hanem maguk keresnék a megoldást.
  Tessék a sokakat foglalkoztató kérdésre a válasz!
  A belügyminiszter 5/2012. (II. 2.) BM utasítása
  a rendõrség különleges foglalkoztatási állományának tagjai által ellátható feladatokról!
  http://www.magyarkozlony.hu/ a 6. szám

 7. Maharáni
  2012-02-04 @ 19:31

  Mint írtam is conen71, tudok a problémáról, hiszen ugyanígy jártak el a Borsodiakkal is. Visszarendelték őket márciusra. A tájékoztatást Piros Attila r.dandártábornok tartotta. Az orfk.honlapján lehet neki üzenni az üggyel kapcsolatban, sőt még kérte is, hogy ha valaki akadályba ütközik, akkor nyugodtan forduljon hozzá. mert ő a téma egyik felelőse.
  Nekem ott az volt a meglátásom, hogy,- mint oly sok más területen, – ketté van szakadva az ország. Van Budapest, és van a vidék. Fogalma nincs a fővárosiaknak, hogy hogyan működnek a végeken. Fenn egy rózsaszín lufit fújnak, s mire az ideér hozzánk kipukkad.
  Azt is írtam hogy be kell menni az állományilletékes kapitányság személyügyére, és ott jelentkezni. Én akkor hiszem el, hogy senior felvételi eljárás során visszautasítás megtörtént, ha az nem hallottad, meg valaki mondta neked, akinek a nevére már nem emlékszel … Tehát csak és kizárólag akkor hiteles számomra az információ, ha “egyenesági”.
  Abban az esetben, ha nálatok ilyen történik, akkor kérlek, hogy priviben írd meg nekem, én nagyon szívesen felveszem a kapcsolatot a Piros Attilával, és megírom neki, hogy mi a valós helyzet.
  Sajnos azonban azzal is tisztában vagyok, hogy sokunkat úgy szocializáltak, hogy “nem sz@runk a saját fészkünkbe”, tehát nem szívesen vállalja a nevét olyan kolléga, aki vissza akar menni, s végképp el szeretné kerülni a konfliktus helyzetet. Inteligens megoldások azonban mindig vannak, ezért ajánlottam fel, hogy szívesen írok, és nem nevezek meg senkit, csak megyéket. Ezért várom a priviket.

 8. conen71
  2012-02-04 @ 17:53

  Köszi a választ Maharáni!!
  Lehet,hogy ezt mondta csak éppen sajnos ez nem igaz vagy a megyei kapitányságok más bolygón léteznek!!-))Aki volt jelentkezni nemhogy jelentkezési lapot nem kapott hanem elküldték,hogy majd érdeklődjön mert semmit nem tudnak!!!
  Tehát egy újabb félrevezetés!!

 9. Vaszil
  2012-02-04 @ 17:40

  A Seniorokról szóló tájékoztatót én is szívesen fogadnék mert ez ügyben szerintem teljes a káosz.

  Kérem a vezetőséget tegyék föl az ORFK Hivatalvezetőjének közleményét, esetleges meglátásait.

  Köszönöm !

 10. hosszum
  2012-02-04 @ 17:34

  Nagyon jó ötlet, támogatom, s így már a benyújtott per anyagról, postai feladási jegyzékről is kaphatunk elektronikusan igazolást, mindenki megnyugodhat hogy rajta van a neve a névjegyzéken.

 11. Maharáni
  2012-02-04 @ 12:26

  Conen71. Teljes tájékoztatást adott arról, hogy hogyan lehet felvételt nyerni a szenior állományba. Menete: bemész arra az illetékes személyügyre, ahová eddig tartoztál. Ott felvilágosítanak, hogy milyen orvosi vizsgálatokon kell megjelenned. Kitöltetnek veled jelentkezési lapot … Szenioroknál az orvosi vizsgálat ingyenes, ellentétben az önkéntes katonasággal, ahol minden vizsgálatért fizetni kell.
  Elmondás alapján mindenkinek helyet kell, hogy biztosítsanak. Az egész menet gyakorlatilag ugyanaz, mint amikor felszereltél, csak az eü. és a fizikai alkalmasság a te korodhoz van igazítva.
  A Tisztelt Előadó szerint már januártól működik a senior felvétel. Ennek ellenére a tapasztalatunk : Bodsodban akiről tudok, hogy vissza akart jelentkezni mindenkit elküldtek, hogy jöjjenek vissza majd márciusban, mert semmit nem tudnak .

  • sztyopa
   2012-02-05 @ 10:04

   Voltam önkéntes tartalékosi alkalmassági vizsgálaton,a vizsgálatokért nem kellett fizetni.
   Költségem: a vizsgálati helyszínre utazás költsége.

   • conen71
    2012-02-06 @ 09:53

    Szia Sztyopa!
    Annyi lenne a kérdésem,hogy FÜV-vel lettél nyugdijas?

   • godfather
    2012-02-06 @ 15:32

    Így igaz. A vizsgálat-felmérés ingyenes!!!!!!!!!!! Szerződéskötéshez kell majd a “feddhetetlenségi”, amit a jelentkező fizet.

    Amúgy néha az az érzésem sok hozzászólással kapcsolatban, hogy fizetett rémhírterjesztők írják. Nagyon sok esetben oltári baromságot tesznek közzé(ami sokak körében “pánikot” okoz és még több képtelenséget tesznek hozzá). Vagy tájékozatlanok. Ami szintén szörnyű hülyeségeket eredményez.

    Nem az a baj, ha valaki kérdez, hanem az, ha a válaszoló hallomás alapján ír véleményt. Valahogy így keletkeznek a külvárosi legendák is. Javaslom minden kedves olvasónak, mielőtt ír, járjon esetleg utánna a dolgoknak, mert az ellenőrizetlen hülyeség csak jobban borzolja eddig is megzilált idegeinket. Szvsz erre semmi szükség.

    • kj66
     2012-02-06 @ 20:23

     Tisztelt Kolléga! (godfather)

     Így igaz. Osztom a véleményed. A kérdésekre adott válaszoknál illő lenne megadni a hírforrást is. (minimum hivatkozni rá) Ez alapján ki-ki el tudja dönteni, hogy mit hisz vagy nem hisz el. A (hallottam, valahol olvastam, itt mondták, beszélték) hírek csak további feszültséget generálnak.
     Erre semmi szükség.

 12. conen71
  2012-02-04 @ 10:31

  Na ugy látszik óriási titok a senior állományos infó!!!

 13. Nagyonjo
  2012-02-02 @ 19:58

  Helyes döntés. Várom a további tájékoztatást a belső bővített honlapi felületen létrehozásra kerülő ügyfélkapu rendszerrel és az áprilisi közgyűléssel kapcsolatban.
  Szívesen vennék egy teljes alapszabályt is, mivel nem adódott eddig lehetőségem (vagy elkerülte a figyelmem) a teljes egészének megismerésére.

 14. conen71
  2012-02-02 @ 13:37

  És mit mondott a hivatalvezető a seniorokról ha nem titok??

Vélemény, hozzászólás?