28 hozzászólás

 1. Bob Saba
  2013-08-14 @ 20:48

  Nem szeretem a liberalizmust,a szocializmust,a nacionalizmust,akkor kire emberek????
  Én csak 1 szavazat vagyok,mindenkit arra biztatok ,hogy szavazzon lelkiismerete szerint.(erkölcsi alapja)
  Ki a hiteles erő ??Az ellenzék összefogását látva abszolút zéró az esély…..Nem nagyon érdekel a dolog ez legyen az én bajom…
  Erről kár vitát nyitni…..
  Nem vagyok egy top komment. úgyhogy befejeztem ezt a témát.

 2. KJ
  2013-08-14 @ 14:09

  Aki a 2014. évi választáson nem megy el szavazni az akaratlanul is a fidesz kormányon maradására szavaz. A fidesz maradása pedig azzal fog járni, hogy a szivatásunk tovább fog folytatódni. Senki ne gondolja, hogy ezek nem találnak ki új ötleteket a további ellehetetlenítésünkre.

 3. Varanka Zoltán
  2013-08-14 @ 13:37

  Tisztelt Bob Saba!

  Jelen pillanatban úgy áll a helyzet, hogy aki 2014-ben otthon marad és nem szavaz, az a Fidesz további ténykedésére ad felhatalmazást. Ha Önnek tetszik az, amit a Fidesz jelenleg csinál az országgal és szeretné, hogy gyermekei és unokái is “élvezzék” a Fidesz “hozzáértését”, akkor maradjon otthon, de utána semmilyen erkölcsi alapja nem lesz siránkoznia. Őszintén remélem, hogy elgondolkodik ezen és változtat az álláspontján.

 4. Bob Saba
  2013-08-14 @ 13:15

  Kedves Mariann!
  A gondolataim kifejtéséhez nem adott a jó Isten olyan tehetséget mint az előttem szólók ,csak egy egyszerű mezei határőr voltam.
  De.
  Az általam leírtakat fenntartom.Én rendpárti vagyok tehát nem akarok 2006-ot. Amikor a tv-ben élőben láttam a randalírozókat azt mondtam a feleségemnek
  ennek semmi értelme,mert a vízágyú sofőrjét is haza várja a családja.
  Nem akarok én senki fölött pálcát törni még véletlenül sem,de miért van az hogy amióta biztató híreket kapunk azóta nőtt a pertársaságokba belépni akarók száma?Lehet nem jutott el hozzájuk az információ a lehetőségekről a kezdetekkor vagy nem foglalkoztak vele kellőképpen.Erre gondoltam a semmittevés leírásakor de ezzel nem akartam senkit megbántani.
  Voltam legalább négy alkalommal a demonstrációkon
  köztük az említetten is,de az Operához biztos nem mentem volna el ,nem is voltam.Mert annak politikai színezete is volt.Ha jól emlékszem társaságunk nem ápol egyetlen párttal sem kapcsolatot ,nem is kell mert az megoszthatja a tagságot.
  A választásokról megvan a saját véleményem mégpedig az ,hogy nélkülem fog lezajlani.Igazából az a baj ,hogy a huszonegy éves főiskolás gyerekemnek még lesújtóbbak a gondolatai amikor demokráciáról,választásokról beszélnek a politikusaink (akármelyik).
  Ajánlom elolvasásra a gy. hirhatár ..akkor kellett volna..című írását.

 5. János
  2013-08-14 @ 10:02

  Az én véleményem az, hogyha elmerték volna törölni a járandóságunkat, már rég megtették volna. Tisztában vannak ők is vele, hogy hatalmas jogsértést követtek el de bemerték vállalni, mert az országot előtte szépen ellenünk hangolták.Az AB. miért nem meri kimondani, hogy tőrvényes volt a jogfosztásunk, mert ők sem hülyék. Mindenki az EJEB. döntésére vár. A petíciónk is azért maradt nyitva, mert ez a kormány önként nem fogja visszaállítani a tőrvényeket, erre a Luxemburgi bíróság fogja majd őket kötelezni, addig csak az időt húzzák.

 6. volt KMB-s
  2013-08-13 @ 18:52

  Kedves Mariann!

  KJ a lényeget már összefoglalta Kónya Péterről és Árok Kornélról. Csak azt ne felejtsük el, hogy a járadékunkat egy tollvonással eltörölhetik, és nem tudunk sehová sem fordulni a panasszal, mert a járadékot nem védi semmi sem. Árok és Kónya jól látta, hogy csak egy kormányváltás tud rajtunk segíteni, mert az alaptörvényben fosztottak meg jogainktól, amit csak a politikusok, országgyűlési képviselők tudnak megváltoztatni. Sajnos a szakszervezetek annyira ki vannak herélve (tisztelet a kicsi kivételnek!), hogy a szolgálati nyugdíj ügyben nem tudnak sokat tenni értünk. Én Kónyát többször láttam a tévében nyilatkozni, és mindig azt mondta, hogy kormányváltás esetén a rendvédelmisek rehabilitálva lesznek. Ha a jelenlegi kormány marad a választások után is, akkor jaj nekünk! Bayer Zsóti ír egy cikket a parazita, élősködő rendvédelmi járadékosokról, és két nap alatt, sürgősséggel eltörlik még a járadékunkat is.

 7. KJ
  2013-08-13 @ 10:20

  Minden hatalom igyekszik bizonygatni, hogy bizony őt nem érdekli a demonstráció. Amikor a kormány arról beszél, hogy a demonstrációnak nincs értelme, akkor nemes egyszerűséggel hazudik, amit az állampolgárnak nem szabad elhinni. Minden hatalom rémálma közé tartozik egy ellene irányuló demonstráció. Persze a demonstrációnak a hatalomra legtöbb esetben nincs azonnal érzékelhető kézzelfogható eredménye, de ez nem azt jelenti, hogy értelmetlen demonstrálni. A demonstráció lassan fejti ki a hatását. A demonstráció úgy hat a hatalomra, mint az esőcsepp a sziklára, szép lassan mindkettő gyógyíthatatlan sebet ejt az erősebbnek vélten. Nyilvánvaló, ha igaz volna az a feltételezés, hogy értelmetlen demonstrálni, akkor a világ országaiban nem tartanának rendszeresen demonstrációkat az emberek. A demonstráció amellett, hogy gyengíti a hatalmat demokráciában egyfajta kommunikációs eszközként is működik. Az állampolgárok ezzel az eszközzel fejezik ki a kívül állók felé, hogy elégetetlenek. Ha egy hatalom ellen nincsenek demonstrációk az azt üzeni a nemzetközi szervezetek és a választópolgárok felé, hogy minden rendben van. Ha a kormány ellen több és nagyobb létszámú demonstráció került volna megtartásra, – amelyen legalább a jogfosztottak kötelességüknek tekintették volna a tiltakozáson való megjelenést – akkor az ellenzék nagyobb bizakodással várhatná a 2014-es választásokat. A diák tüntetéseknek sikerült eredményt elérni, hisz amikor megkezdődtek a tüntetések, akkor a kormány tervei között az szerepelt, hogy a 13/14 évi tanévre a felsőoktatásba 10 ezer államilag támogatott hallgatót vesznek fel. A tiltakozással sikerült elérni, hogy az idén 50 ezer körüli létszámot vesznek fel államilag támogatott képzésre. Ha 2014-ben nem lesz kormányváltás, a fidesz „újra megvédi az ellátásunkat” ami az ő értelmezésükben azt jelenti, hogy még jobban kitolnak velünk. Ha az Alkotmánybíróság előtt lévő ügyünkben az AB nem mondja ki, hogy a szolgálati és az összes többi nyugdíj tulajdonvédelem alatt áll, amelynek a nominális összege nem csökkenthető, akkor bizton számíthatunk rá, hogy a választásokat követően elfogadásra kerülő nyugdíjtörvényben ismét belénk fog rúgni. A mostani jogfosztáshoz képest viszont már az lesz a különbség, hogy azt már nemzetközi bíróság előtt nem tudjuk megtámadni. Hisz amennyiben egy új nyugdíjtörvényben az összes folyósított nyugdíj összegét egységes szabályok szerint újra számoltatják, az már nem lesz támadható strasbourg előtt.
  Árok Kornél és Kónya Péter nem szórakozásból lépett politikai pályára. Nevezetteket a hatalom az ellene szervezett demonstrációk miatt elüldözte a rendvédelmi szakszervezetektől. Még több pert is indítottak ellenük. Azok az ellenzéki szervezetek pedig ahová elmentek az ő közbenjárásukra vállalták, hogy kormányváltás esetén visszaadják a nyugdíjunkat.

  • Mariann
   2013-08-13 @ 15:16

   Tisztelt KJ!

   Úgy gondolom különböző álláspontot képviselünk a demonstráció érdekérvényesítés lehetőségének kapcsán, de ez nem baj.
   Írta, hogy ez a hatalom rémálma, és ha nem volna értelme, a világon sehol nem tartanának, mivel gyengíti a hatalmat és kommunikációs eszköz is. Nos ebben igaza van, kivéve azt a tényt, hogy Magyarországról beszélünk.
   Itt egyetlen demonstrációtól “ijed ” meg a hatalom: a sztrájkot megelőző tüntetéstől. Emlékezzünk a 90-es évek BKV és MÁV sztrájkokra. Na, hogy ez ne fordulhasson elő és ne kelljen megijedni, arról törvényekkel gondoskodtak. Nem véletlenül beszélünk egyre többen nem demokráciáról – ahol meghallgattatik a másik fél is – hanem diktatúráról ahol ez nem fontos.
   Higgye el a 2014 választások sikere/sikertelensége nem azon fog múlni, hogy hányan mentek el demonstrálni – bízzon a józan észben.
   Az egyetemi példája sem álla meg a helyét – láttuk hogyan fordította a hatalom egymás ellen a különböző érdekképviseleteket. Az hogy felemelték az állami finanszírozású helyek számát kiváló, csak – érintettként mondom – ahhoz hogy orvos vagy jogász legyél minimum 3 nyelvvizsga kell a kitűnő tanulmányokhoz és nem árt ha olimpiai bajnok is voltál. (Látta a ponthatárokat?)Képezhetünk pld szociális munkásokat 240 ponthatárral,de minek ha nincs szociális ellátórendszer? (Mellesleg 240 ponttal ne akarjon senki felsőoktatásban tanulni – ez egy középszerű érettségi, nem véletlenül mondták maguk a hallgatók is, hogy szigorítani kellene)
   Pont az egyetemeknél látható, hogy a megadta a hatalom létszámot de elvette a pénzt az intézményektől = fenntarthatatlan rendszer. A hallgatók a létszámért demonstrálhattak,a rendszerért nem.
   A nyugdíjunkról változatlanul azt állítom – várni kell mit hoz a jövő – milyen ítéletek születnek, mit dönt az AB.
   Ezt kérem fejtse ki mert nem értem: “Hisz amennyiben egy új nyugdíjtörvényben az összes folyósított nyugdíj összegét egységes szabályok szerint újra számoltatják, az már nem lesz támadható strasbourg előtt.”
   Miért is nem? Ismét egy megállapított jogot visszamenőlegesen elvennének… Nem ezért van folyamatban a per?
   Végül: Kónya Péter és Árok Kornél… Nos nem bántva őket, de fenntartva véleményem, azóta sem hallottam őket rólunk nyilatkozni, már nem minket képviselnek – nagyobb a feladat nagyobb az érdek. Egy pici realitást: az MSZP is megígérte hogy visszaállítják a státuszunkat, és ők nem ott politizálnak (számoljunk: 35000 érintett + nagykorú hozzátartozók = választó)Ja, és nem csak őket fogták perbe mondvacsinált ürügyekkel. Addig voltak hitelesek amíg csak minket képviseltek, ők az élő példák arra, hogyan darálja be a karakán embereket a politika.
   Szerintem.

 8. Mariann
  2013-08-12 @ 13:16

  Tisztelt Bob Saba!

  Bocsásson meg hogy ismeretlenül megszólítom (nem szoktam olyan kommentekhez hozzászólni, amely nem kérdést vagy segítséget fogalmaz meg), de most nem tudtam megállni.
  A hozzászólásának első felével egyetértek – én is köszönöm az ügyvédeknek állhatatos munkáját,és bízom a helyzetünk rendezésében.
  De.
  Miből gondolja, hogy ha többen mennek ki a demonstrációkra az bármit megváltoztatott volna?
  Megváltozott az egyetemisták, pedagógusok stb. helyzete attól hogy demonstráltak? Több pénze van az egyetemeknek, vagy a fizetésemeléséből megy nyaralni a tanár?
  Miért gondolja, hogy ha több százezeren vannak egy demonstráción, akkor megváltozik a kormány álláspontja és azonnal visszavonja törvényt – gondolja hogy megijednének?
  Mit akart sugallni? Hozzuk vissza 2006 őszét, gyújtsunk fel autókat, kukákat, menjünk neki saját szolgálatban lévő bajtársainak?
  Mire gondolt, hogy az előző kérdések alapján azt a következtetést vonta le hogy “sok sorstársunk úgy gondolta a semmittevése elég lesz”?
  Tisztelt Bob Saba!
  A rendvédelmisek nem békemenet ahol azért fizetnek boldog-boldogtalannak hogy jelen legyen! Minket nem szállítottak autóbusszal szervezetten és minket nem lehet puccsra rávenni!
  Mi a rend védelmére, a haza szolgálatára, a törvények betartására és betartatására esküdtünk fel, még akkor is ha azzal a törvénnyel nem értünk egyet! Ergo a törvények, jogszabályok szintén vívjuk csatánkat.
  Igen sokat nem voltunk ott a demonstráción (gondolom a “bohócforradalomra” gondolt) és megjegyzem nem volt szerencsés az időpont sem : nyár dereka, hétköznap,délelőtti óráktól. És lássuk be, még a szervezőket is sikerült megosztani. Hol van most Kónya Péter, Árok Kornél? Már bocsásson meg én nekik nem szavaztam bizalmat, minden tiszteletem ellenére a mi ügyünket felhasználva léptek a politika göröngyös útjára, ugródeszkának használták a rendvédelmiseket. Hallotta azóta bármelyiket nyilatkozni a minket ért megalázó helyzetről? Netán terveikről a jövőnket illetően? Segítségnyújtás a pertársaság tagjainak,vagy akik nem tartoznak közéjük? Számomra nem voltak hitelesek és az idő igazolt.
  És végül kérem, idegen élethelyzetek felett ne törjön pálcát, nem tudhatja hogy ki, miért nem perelt vagy miért nem tüntetett.
  Üdvözlettel

 9. Sinkovicz Csaba
  2013-08-09 @ 17:04

  Sziasztok!
  A kérdésem ugyan az lenne, mint Czifra Margitnak! Aki nem tag, az hogyan érvényesítheti jogait? Ha valaki tudja a választ, az adja meg!

  • Mariann
   2013-08-12 @ 12:26

   Tisztelt Sinkovicz Csaba!

   Sokunkat érint a kérdésed. A kérdés kapcsán röviden polemizáltunk korábban Halmos Edit Asszonnyal, Morfolgo-val, a hozzászólásokat a honlap Népszerű Cikkek között, “Strasbourgi ügyeinkről” címszó alatti kommentek között olvashatod.
   A kérdésedre felelve:
   Álláspontom szerint jelenleg semmit nem tehetünk. Meg kell várni a pertársaságokra vonatkozó ítéletet és a magyar törvénykezés reagálását az ítéletre.
   Jó esetben a “fejükhöz kapnak” és hatályon kívül helyezik a törvényt + a hozzá kapcsolódó rendeleteket és visszaadják a nyugdíjas státust. Ide tartozik, hogy ez az eljáró strasbourgi bíróság nem kötelezheti az államot a jogsértés megszüntetésre, csak és kizárólag azok ügyében hozhat ítéletet akik hozzájuk fordultak. Ebből következik, hogy ha nem kapnak a fejükhöz akkor NEKÜNK nem változik semmi és az EU bíróságához kell fordulni a törvény hatályon kívül helyezése érdekében.
   Én igazából abban szeretnék hinni, hogy a jelenlegi strasbourgi pozitív ítéletet követően az AB dönt végre (már remélni sem merem hogy hamarabb)kimondva hogy jogellenes volt a nyugdíjas státus elvétele (ebbe tartozik a 16% levonása is)amely már kötelezően a törvény hatályon kívül helyezését/módosítását vonja magával.
   Ha így történik, akkor lehet perelni a magyar államot egyénileg az elvett 16% visszamenőleges kifizetésére.
   Szerintem. Nem vagyok jogász. Jó lenne az általam mélyen tisztelt- a perközösség képviseletét ellátó – jogászok álláspontját megismerni, véleményüket segítségüket kérni.

   • KJ
    2013-08-13 @ 11:18

    A katonákért pertársaság honlapja egyik bejegyzésében – az időpontjára már nem emlékszem – azt írták, hogy – a szolgálati nyugdíjától megfosztott személy saját felelősségére – továbbra is vállalják strasbourgi indítványok előterjesztését. A jogászuk véleménye szerint, ugyanis elképzelhető, hogy a 6 hónapos indítvány előterjesztési határidő esetünkben nem a nyugdíjunk elvételéről rendelkező törvény hatálybalépésének időpontjától számít. Ezen álláspontjuk mellett azzal érvelnek, hogy esetünkben a jogsértés nem egy alkalommal a törvény hatálybalépése időpontjában következik be, hanem folyamatosan fenn áll. Véleményük szerint minden hónapban, amikor a szolgálati nyugdíj helyett a 16%-al csökkentett szolgálati járandóságot folyósítanak jogsértést követnek el velünk szemben, ezért elképzelhető hogy a bíróság még most is befogad indítványokat.

    • Mariann
     2013-08-13 @ 15:32

     Tisztelt KJ!

     Amit Ön itt leírt engem a magyar BKT folytatólagosan elkövetett bűncselekmények elévülési idejére emlékeztet (emlékezetem szerint: a folytatólagosan elkövetett bcs. elévülési ideje az utolsó részcselekmény befejezésének időpontjától kezdődik.)
     Tehát itt folyamatosan fennáll a 16% elvétele, ergo nincs a 6 hónapos szabály.
     Csak ez per nem büntetőügy és nem magyar jogszabályon alapul.
     Gondolom nem véletlenül vállajak csak saját felelősségre és miért is nem állnak sorban az ügyvédek, hogy vállalják a 20000 eddig még perben álló képviseletét?
     Megalapozottságot…. és nem az Ön hibája, bocsásson meg, még véletlenül sem akartam megsérteni, csak itt kb. 20000 ember/család keresi a kiutat, de még egy hozzáértő jogász véleményét sem olvastam a lehetséges megoldásról – pedig engem is érdekelne.
     Üdvözlettel.

 10. kovi
  2013-08-08 @ 19:35

  Tisztelt SZB vezetöség ! ha jól értem akkor a 17000 euros közép kárigény minden tagnak egységesen be lesz nyujtva DE a nyomtatványon szereplö esetekben érintetteknek ezen felüli igényeivel lehet nagyobb a kárösszeg részükre.

 11. Bob Saba
  2013-08-07 @ 18:55

  Köszönjük szépen az elnökség és az ügyvédi iroda eddigi munkálkodását.A magam részéről nagyon örülnék a jogaink visszaállításának és jogfosztásunk kimondásának.(a kártérítés az más dolog)Változatlanul azt gondolom lett volna lehetőségünk a magunk kezébe venni a sorsunkat ha a
  demonstrációk idején nem a fotelban ülnek sokan,hanem részt veszünk rajta a családtagjainkkal együtt!!
  Nagyon sok sorstársunk úgy gondolta ,hogy semmittevésük is eredményes lesz …(az előbb elhangzott kérdésekre gondolok!)

 12. Pedrovics
  2013-08-07 @ 13:21

  Üdv!
  Az lenne a tiszteletteljes kérdésem, hogy a 16%-os levonásból adódó kárt 2012.01.01 től meddig számoljuk? Véleményem szerint az öregségi nyugdíjkorhatár eléréséig azaz mindenki annyi hónapot amennyi hátra volt még 2012-től a rá irányadó nyugdíjkorhatár eléréséig. Ugyanis abból kell kiindulni, hogy jogszabályváltozás nem lesz csak kártérítést kapunk. Ha jól tudom az EJEB-nek ennyi a hatásköre. Nyilvánvaló a károkozás a nyugdíjkorhatár eléréséig tart. Erősítsetek vagy cáfoljatok meg.

 13. Halmos Edit
  2013-08-07 @ 08:14

  Kedves István!

  Nagyon megtisztelő, hogy engem kérdez, azonban nem tudok segíteni. Nem vagyok jogász, semmiféle rálátásom nincs ilyen kérdésekre. Annyit tudok,amennyit egy kiöregedett vizsgáló, aztán nyomozástan tanár tudhat : a bűncselekményekről, nem másról.

  Ja, meg az Életről … :-).

  Ügyvédhez kellene fordulnia!

 14. Sinka István
  2013-08-07 @ 07:33

  Tisztelt Edit!

  Nagyon szépen kérem segítsen eligazodni az alábbiakban.

  15 évig teljesítettem rendőri szolgálatot, majd leszereltem.

  -Amikor jogosult lettem volna a 15 év után járó korkedvezményes nyugdíjra, az Orbán kormány eltörölte!

  Jelenlegi nyugdíjam … Ft.

  Ha a korkedvezményes nyugdíjt kaphatnám jelentős összeggel több lenne.

  Tehetek e valamit, hogy a szerintem jogosan járó szolgálati
  nyugdíjt igénybe vegyem.

  Adataim: Sinka István …………………

  Miskolc, 2013-08-07.

  Köszönettel:

  Sinka István

 15. Sándor Győzőné
  2013-08-07 @ 06:38

  Kedves Edit!
  Nagyon jól foglaltad össze az érzéseinket, teljes mértékben Veled vagyok és köszönöm a soraidat.
  Egyben csatlakoznék Czifra Margit kérdéséhez, van-e mód azoknak is érvényesíteni valamilyen szinten az elvesztett jogokat, ha nem tagja az SZB-nek. A KNOÉ-nak tagja vagyok, de nem vettem részt semmilyen perügyben.
  Aki tud, kérem tájékoztasson.
  Köszönöm előre is!

 16. Czifra Margit
  2013-08-06 @ 15:34

  Sziasztok!
  Szeretném megkérdezni,hogy aki nem tagja a társaságnak,az majd hogyan érvényesítheti a jogait és igényeit.

 17. hübele balázs
  2013-08-06 @ 12:16

  szép napot!

  az lenne a legfontosabb, ha visszakapnánk a nyugdíjjogosultságunkat!!!!!

 18. Halmos Edit
  2013-08-06 @ 10:22

  Tisztelt Bajtársak!

  Osztom az elnökségünk halk figyelmeztetését arra, hogy ne igyunk előre a medve bőrére, azért mégis : ” Kérek engedélyt örülni! ”

  Közben a szívem kicsit megszakad, mert a nem SZB-s bajtársak nem értik, mi történt. Egyébként semmi negatív rájuk nézve, de ezt sem magyarázza el nekik senki, akinek dolga lenne.

  Sosem kiabálta az elnökség, hogy mi vagyunk az elsők, az egyetlenek, hogy éjt nappallá téve dolgoznak, utaznak, informálnak személyesen … Pedig éjt nappallá téve dolgoznak. A családjukért, és értünk is.

  Nagyon büszke vagyok a Szolgálat és Becsületre, a vezetőségünkre, az ügyvédeinkre!

  Akkor is büszke vagyok, ha a média hallgat rólunk, róluk. Most majd talán nem fog. És lesz idő, közeledik a perc, amikor nem fog tudni hallgatni rólunk, a minket ért méltatlanságról ! Mert orvosolniuk kell azoknak, akik ezt tették. Mással fogják megfizettetni a kárunkat, ez is fájdalmas, és … úgy fogják kommunikálni, hogy mindenki gyűlöljön minket. Szerintem erre is fel kell készülnünk lélekben.

  Korrekten fog majd a tollam a számolásnál. Azt azonban le fogom írni, hogy nyilvános bocsánatkérést várok a magyar Kormánytól. Még gondolkodom, hogy külön kérjek-e egy ” Ne hari, kisanyám! “-ot Répássy Róberttől, Lázár Jánostól, Balsai Istvántól, Talabér Mártától, Bagó Zoltántól, vagy elég lesz, ha Orbán Viktor mond valamit, csak sokkal szebben, ráadásul úgy, hogy egy szót sem ejt a bohócügyi államtitkáráról.

  Nem tudok és nem akarok értéket rendelni a nem alváshoz, a nem evéshez, a síráshoz, a félelemhez, a különböző lelki és néha testi bajokhoz. Mert közben sokat kaptam: civil barátoktól, aktív kollégáktól, SZB-s bajtársaktól. Mit mondhatok, mit kérek érte ? Hisz ajándékot kaptam… Viharvert ajándékot, kicsit szakadt dobozban, amiben végül kincset találtam.

  • Tarjányi István
   2013-08-06 @ 20:13

   Kedves Edit!

   Nagyon szépen írsz, és nagyon szépeket ! 🙂

  • boMisch
   2013-08-23 @ 19:40

   Támogatom Editet : kérjen tőle nyilvánosan bocsánatot a magyar Kormány ! Van más is, aki igényli ezt az orbánistáktól ?

   • E. Ferenc
    2013-08-24 @ 21:54

    Én is igénylem.

   • Halmos Edit
    2013-08-26 @ 15:26

    Jó-jó, tudom, vicces nő vagyok. Néha pitypangharmatos lelkű :-P, de azért én is pénzért vásárolok a piacon. Jöjjön csak az az igazságos jóvátétel ( és a tollam akkor sem fog nagyokat írni) !

    De a kutyafáját: nyilvánosan gyaláztak minket, mindünket. A Kormányzat – a fegyvereseit, a kiszolgált/megszolgált katonáit. Azokat, akik – most azért sem a rendőrökről, magamról beszélek – védték és őrizték a határokat, nem is akármilyen történelmi helyzetben, időben, azokat, akik nap mint nap összezáródtak az elítélt bűnözőkkel, azokat ,akik bármikor készek voltak tűzbe menni másokért, vagy mások javaiért … és lehet tovább mondani,van példa bőven.

    Egyébként meg : miféle üzenet ez az aktívaknak, az éppen állományban lévőknek? És a most felszerelőknek? Hm?

    A becsület az becsület, nem avítt, elvont valami. Igen, kérem a nyilvános megkövetésünket,elvárom a Kormány bocsánatkérését.

    • macsek
     2013-08-26 @ 21:24

     Pintér Sándor pedig megszègyenülve, szemlesűtve szépen mondjon le,mert amit tett a volt e a szolgàlati nyugdijak védelme érdekében az egy nagy semmi volt. Inkàbb meghalott OV akarata előtt, mint sem hogy megvédje jogos jàrandosàgunkat.

Vélemény, hozzászólás?