10 hozzászólás

 1. jogfosztott
  2014-02-14 @ 12:16

  A fidesz kormányon maradása esetén legkésőbb 2015-től új nyugdíj tővényt fog elfogadtatni. Így ha az EJEB tulajdonjogsértőnek nyilvánítaná a nyugdíjunk elvételét – aminek a bekövetkezésére az indítványainkat benyújtó ügyvédi irodák sem tudnak garanciát adni – akkor az új nyugdíjtörvényben majd szépen hatályon kívül helyezi a nyugdíjunk elvételéről rendelkező törvényt és egyidejűleg más módszer alkalmazásával, gondoskodik az ellátásunk még brutálisabb csökkentéséről. Az a jogfosztott, aki távol marad a 2014 április 06-i választásról a fidesz szekerét tolja. A távolmaradásával lényegében igent mond a jogfosztottak további üldözésére. Aki a nyugdíja elvétele miatt nem fordult az EJEB-hez csak saját magát szívatta meg, azok viszont akik nem mennek el szavazni a teljes szolgálati nyugállományú és a többi jogfosztott állományt is megszívatják. A szavazáson való részvétel az egyik legfontosabb állampolgári kötelesség. Vannak demokratikus jogállamok, ahol ezen fontos állampolgári kötelességet bevasalják a választókorú állampolgárokon. A választásról való távolmaradást büntetik.

  A fidesz a híveit minden kilométerkőnél minden hullámhosszon a választáson való részvételre buzdítja.
  A mostani helyzetben azon filozofálgatni, hogy szavazzunk vagy nem nem egyszerűen felelőtlenség hanem kifejezetten bűn.

  http://www.szekelyhon.ro/

  (Az Emil Boc vezette jobboldali román kormány 2011-ben a volt védelmi, belügyminisztériumi és titkosszolgálati alkalmazottak nyugdíját újraszámolta, és ennek következtében jelentősen csökkent a járandóságuk. A nyugdíjak egységes szempontok szerinti újraszámolása esetén nem lehet nemzetközi jogi fórumokhoz fordulni. Így a román rendvédelmiek megcsonkított nyugdíját a baloldal választási győzelme után nem az EJEB, hanem a baloldali kormány tudta vissza adni.)

  • Agent007
   2014-02-14 @ 19:42

   Válasz Jogfosztottnak, és mindenkinek! Tisztelt Jogfosztott, igazad lehet. Én őszinte leszek, 2010.-ben erre a …………………… szavaztam. Gyurcsányt nem kedveltem. De most rájöttem, hogy ö sokkal korrektebb volt, és némi képen az egyetemes jogot is tisztelte. Ez a jelen kormánytól teljesen távol áll. Tehát osztottam, szoroztam, bele gondoltam a jövőbe, és elhatároztam, hogy szavazni nekem nagyon fontos! De nem látom a garanciát, hogy a sérelmeink többé kevésbé orvoslásra kerülnek egy kormány váltás nyomán. Érted a dilemmámat? Mert, hogy …………………… büntetni, az tiszta, az nem lehet kérdés. Csak az eredmény garanciája legyen meg. Tisztelettel.

 2. tóth béla
  2014-02-10 @ 21:25

  Egyre több embertől hallom – halljuk, hogy nem fog elmenni a szavazásra és valahol meg is értem őket . . . Arról is olvasni, több helyen, hogy az Alkotmányt “kiváltani” ezzel a “gránit szilárdságúval” a bármilyen párti képviselőknek “nem lett volna joguk” vö.: népképviselet, népfelség elvének érvényesülése (?) stb.

  • Varanka Zoltán
   2014-02-11 @ 08:49

   Azt kell megérteni, hogy aki nem megy el szavazni, az is szavaz, mégpedig a Fideszre. Senki sem marad ki a választásból, így vagy úgy, de szavaz. Továbbá, ha valaki otthon marad és így a Fideszre szavaz, akkor az Orbán-rendszer továbbélése esetén már semmilyen erkölcsi joga nem lesz siránkozni.

   • jogfosztott
    2014-02-11 @ 10:34

    Így igaz, aki nem megy el szavazni az a……………….és többek között a mi további üldöztetésünkre szavaz.
    Az alábbi véleményt az interneten találtam kicsit durván fogalmaz, de meg kell hagyni, hogy nagyon igaza van jól összefoglalta a lényeget.
    „Tegyük fel magunknak a kérdést: -diktatórikus berendezkedésű vezetést óhajtunk avagy demokratikus berendezkedésűt? Ha megvan a válasz, akkor válassz! Menj el és válassz! Ne csapd be magad! Ha nem mész el, akkor is választottál! Azzal pedig nekem ne gyere: -nem érdekel a politika! Attól függsz! Attól függ a jelened, a jövőd! …… Igen. Lesz@rhatod! De a gyermekeidé is attól, tőlük függ! ….. Lesz@rod? Azért vállaltad, nevelted, neveled őket, hogy gondoskodj róluk, a jövőjükről! Akkor pedig, ne merészeld másra tolni a felelősséget! Vállald és irány a szavazófülke! Annyi kis magány nem fog megártani, hidd el! … Sőt!”

    • Halmos Edit
     2014-02-11 @ 15:04

     Mi lenne, ha más lenne a vonatkoztatási pont,mint a demokrácia vagy diktatúra ? Mi lenne, ha a más vonatkoztatási pontot is meghaladnánk? Mi lenne, ha nem függők lennénk, ha nem félnénk és nem reménykednénk ? Mi lenne, ha nem kívülre mutogatnánk, ha baj van,és nem onnan várnánk a megváltást, ha szeretnénk, hogy megváltást nyerjünk? Mi lenne, ha felháborító harcosok lennénk?

     Csögyam Trungpa: Sambhala ( részlet )

     A felháborító harcos

     Felháborítónak lenne nem annyit tesz,mint észszerűtlenül vagy rakoncátlanul viselkedni. Azt jelenti: rendelkezni a harcosi léthez szükséges erővel. A felháborító viselkedés a félelemmentesség elsajátításán alapszik, vagyis az ember teljesen meghaladja a félelmeit. A félelem meghaladásához azonban meg kell haladni a reménykedést is. Ha valamiben reménykedsz, de az nem következik be, csalódsz és elkeseredsz. Ha bekövetkezik, feldobódsz és izgatott leszel. Állandóan fel-le utazol a hullámvasúton. A felháborító harcosnak azonban nincs miben reménykednie, és nincs mitől félnie, mivel sosem jut eszébe, hogy kételkedjen önmagában. Ezért azt mondják, hogy a felháborító harcos sohasem esik a remény kelepcéjébe, és így eléri a félelemmentességet.

     A felháborító minőséget a garuda, a legendás tibeti madár jelképezi, amelyet a hagyomány a madarak királyának tart. A garuda teljesen kifejlett állapotban kel ki a tojásból, és szárnyait szélesre kitárva azonnal felszárnyal a magas égbe, túl minden határon, Ugyanígy,a félelem és a reménység meghaladásával a felháborító harcos roppant szabadnak érzi magát. A felháborító tudatállapot tehát igen tágas, képes felölelni a tér teljes egészét. Semmi sincs, ami visszatartson, ennek a lehetőségét már messze túlhaladtad. Mész, mész, egyre tovább, meghaladva önmagadat. Akárcsak a garudakirály, a felháborító harcos sem talál semmi olyasmit, ami a tágas tudata számára akadály lehetne.

     Mivel nincsenek akadályok, a felháborító harcosnak nem áll szándékában a tér méricskélése. Nem nyugtalankodsz amiatt, hogy milyen messzi tudsz elmenni, és mennyire kellene visszafognod magadat.. Teljesen magad mögött hagytad azokat a vonatkoztatási pontokat, amelyekhez képest a haladásod mértékét megállapíthatnád. Így aztán mérhetetlen nyugalmat tapasztalsz. A felháborító minőség azt a tudatot jellemzi, amely túlment minden határon. Ezt egy igen jó minőségű, önmagától létező kard példájával szemléltethetjük: ha az emberben vágy kél, hogy megfenje, kitompul az éle. Csak a kardod élét tompítod, ha rivalizáló, összehasonlításon alapuló felfogással akarod megközelíteni a tágas tudat élményét, vagy megpróbálod megmérni, mekkora teret hagytál magad mögött, mekkora van még hátra, és mások mekkorát hagytak maguk mögött. Felesleges, és éppen ellentétes eredményhez vezet. A felháborító harcos sikerélményében azonban nincs senki, aki ezt a sikert elérte, mert megszűnt minden vonatkoztatási pont.

     Röviden szólva,mivel a felháborító harcos megszabadult minden reménytől és félelemtől, a térben, sőt, az űrben szárnyal,mint a garudakirály. Ebben az űrben nem tapasztalsz semmiféle félelmet, tökéletlenséget. Így tágasabb világot és nagyszerűbb tudatállapotot élsz meg. Ez az eredmény természetesen csak a jámborságban és a hetykeségben való kellő megalapozottság után valósulhat meg. E minőségek által lehetsz felháborító. A felháborító harcos ugyanakkor mérhetetlen könyörülettel viseltetik mások iránt. Mivel semmi sem szab határt a látásod kiterjesztésének, óriási képességekkel rendelkezel mások megsegítésére. Úgy tudsz segíteni rajtuk, hogy éppen azt adod meg nekik, amire szükségük van .

     • tóth béla
      2014-02-11 @ 19:03

      Edit! Na most beletrafáltál – ui. ezért tették velünk, amit. Mindenki figyelmesen olvassa a “f….ó h….s-t”. Szóval belőlünk kinézték egyesek (a “valódi irányítók”)e “képességet”.

 3. mariann
  2014-02-10 @ 10:29

  Tisztelt Jogfosztott!
  Értem én amit ír és igaza van: el kell menni szavazni és megfelelő helyre kell behúzni az X-et. Igaza van abban is, hogy megfelelő parlamenti többség tudja eltörölni jogfosztásunkat. (Ez álláspontom szerint 2/3-os többség, de volt olyan hozzászóló aki szerint elég a feles többség)
  Azonban nem lehet figyelmen kívül hagyni a közvélemény kutatásokat és az semmi jóval nem biztat.
  És igen, nagyon dühös vagyok a “baloldalra” mert nem látom kormányzóképesnek, elég erősnek. Lásd Simon ügy, amellyel most betolták a kieső helyen álló LMP-t (bár, mint ellenzéki párttal nincs bajom)a parlamentbe, úgy hogy az őket segítő szavazatok a baloldalt gyengítik.
  Amivel vitatkoznék: jogfosztásunkat illetően én jobban bíznék egy olyan nemzetközi ítéletben, amely kötelező az államra a jövőt tekintve is, mint egy parlamenti többség döntésében. Hiszen kormányok jönnek-mennek, egyik sem, és döntéseik sem örökérvényűek, és ha már egyszer valakinek eszébe jutott…
  Amennyire tudom, 2011-ben a ránk vonatkozó tv. kidolgozásakor az eredeti tervben a szolgálati nyugdíjak TELJES eltörlése volt a cél, csak amikor ezt egy jogvédő szervezet megtudta (talán a Helsinki Bizottság) felhívta a figyelmet arra, hogy ez igencsak aggályos és az EU azonnal tiltakozni fog, az induló pereket nagyon gyorsan elbukják. Ezért “felpuhították” a törvényt a jelenlegi formájára és lám csodát, így már lehet két éve tanakodni és nem befogadni petíciónkat, merthogy ez tagállami belügy. (Most nem a strasbourgi EJEB-ről beszéltem)
  Már írtam: Miféle jogállam az, ahol azért kell egy pártra szavaznom, mert legnagyobb eséllyel ők adhatják vissza azt, ami jogszerint az enyém volt?!

  Tisztelettel
  Ps.: Természetesen az összefogásra fogok szavazni, de csak kényszerből és nem azért mert akár személyi összetételükkel, akár összefésült programjukkal egyetértenék. Értem a pártok kényszerhelyzetét, de ettől még a számíze nem lesz kevésbé keserű…

 4. Agent007
  2014-02-10 @ 08:11

  Tíszttelt Jogfosztott! Magunközt szólva a szívemből beszéltél, de én már többször leírtam nyíltan nem tanácsos az efféle vélemény, mert (bár én nem vagyok gyáva, és messzebb is elmennék ha a fityesz tovább megy) ezek képesek hova tovább még csökkenteni a jogainkat. De valóban április 6.-án ha kell négykézláb is de el kell mennünk. Közülünk mindenki, és családtagjai fogják tudni az X helyes helyét!!!! (fityesz csalódott)

 5. jogfosztott
  2014-02-09 @ 20:34

  „Az ügyvezető azt nem nevesítette, hogy milyen kárpótlást vár a Mohácsi Takarék, de szerinte biztos, hogy Strasbourgban nyerni fognak. Ugyancsak biztos abban, hogy az Alkotmánybíróság alkotmányellenesnek mondja majd ki a takarékszövetkezetekről szóló törvényt, de szerinte a kormány majd módosítja a kifogásolt pontokat, és ha “vargabetűkkel is, de eléri” majd, amit akar.”

  A fentiekben az ügyvezető által megfogalmazottakat kellene már végre minden szolgálati járandóságban részesülőnek, valamint az összes jogfosztottnak is megértenie. Az ellátásunk csökkentésének a megszüntetése pusztán bírósági ítélettel nem érhető el. Ahhoz, hogy visszakapjuk az eredeti ellátásunk státuszát és összegét, olyan parlamenti többségre van szükség, amely hajlandó tiszteletben tartani a demokratikus jogállami normákat. Tehát 2014. április 06-án mindenkinek el kell menni szavazni és a demokratikus ellenzék közös jelöltjéhez kell az X-t behúzni. Aki nem megy el szavazni vagy nem a demokratikus ellenzék közös jelöltjére voksol az akaratlanul is a fidesz hatalmon maradására és egyúttal az üldözésünk folytatására voksol.

Vélemény, hozzászólás?