27 hozzászólás

 1. laci
  2014-07-23 @ 13:00

  Úgy látom, hogy minden megengedett. Várjunk még ezekkel a dolgokkal.” Az idő mindent megold. ” Üzenem Tisztelt Jogalkotó Kollégáimnak, hogy kerüljenek hasonló helyzetbe, s gondolkodjanak el létbizonytalanságukon. Itt nem a követelt összegről és az adózásról indult az eljárás, hanem a visszamenőleges törvénymódosításról. Anno megkötöttünk egy szerződést, sőt esküt is tettünk rá, hogy párttól, politikától függetlenül a népet szolgáljuk. Tíltva volt a politizálás.
  Sajnálom, hogy nem léptem be előbb a politikába. Mindenesetre bízok az igazságban, és az igazságszolgáltatásban.
  Ha jogszerűen szerzett jogot így el lehet venni, akkor bármi mást is.

 2. zsolt
  2014-07-19 @ 13:45

  Tisztelt kollégák ezek után csak az a véleményem, hogy az EJEB is a ……………… oldaléra állt. Elvették a múltamat és a gyermekeim jövőjét az a lényeg , hogy mi akik ennek az országnak áldoztunk mi senkik vagyunk azok az emberek kik egy napot sem dolgoztak ennek az országnak nem ide adóztak azok jó nyugdíjat kapnak, apáik anyáink és a mi zsírunkból . A min………átor és udvaroncai örülhetnek , legyen még több stadion és még több semmit t………..tikus . Leírtak minket magyarokat az EU- ban ennyit érünk , mi egy birka nemzet vagyunk arra ösztönzöm gyermekeimet, hogy hagyják el ez az át…………zágot. a minap egy barátomtól egy halottam egy mondatot – nem kell, hogy a pokolba kerülj elég hogy M………..gra szüless . üdv mindenkinek kinek nem volt ünnepe,éjszakája hétvégéje és nem volt pénze , hogy drága nyaralásra vigye a családját.

 3. Zsoleszy
  2014-07-19 @ 12:17

  Agent007 A háb….ú m……………..asági felemelkedést hozott, legyen vesztes vagy győztes a fél. Tiszta szívemből kívánom, hogy a ki…………..végéig ha………………….. akkor talán az azt követő 75-120 évben a maradéknak kicsit jobb lesz!

 4. László ()
  2014-07-19 @ 11:43

  Igen! “Megcsináltuk!”

  Lesújtó az európai joggyakorlat… Én is támogatom ezek után az unióból…………..ni szándékozókat!
  Miért is legyünk tagja? – talán mert a gazdagoknak újra osztják a pénzt támogatások és pályázatok formájában, mert az állampolgároknak azonos jogaik és azt megillető védelme van?
  Azért valami mégis sántít nekem az ügyben… – ahogy más is kérdezi mi a franc van az utólag megváltoztatott korábban törvényes helyzettel, jogállással? (visszamenőleges negatív hatály!)
  Melyik jogász egylet a külhoni vagy a mieink nem értették a visszamenőleges törvényi hatály tilalmát! (és azt, hogy ezt kell igazán perelni!, úgy tudom a románoknál nem lehetett nyugdíjat csökkenteni!)
  – Érdekes, hogy az ítélettel sikerült megvárni az ep választás eredményét!
  – Mit tud ………., hogy az eu (ejeb) táncra perdül egy kis fütty szóra?

  Tudom az ukrán helyzet most súlyosabb, de a mienk nem most keletkezett, s konfliktus ott megoldódik, attól a mienk még marad.
  Nem értem az egységes joggyakorlatot sem: utólag kivetett különadó az jogsértő, a bírókat nem lehet korábban nyugdíjazni (,mint a többi állampolgárt…)- hát engem is korábban nyugdíjaztak, de arra nem kellett törvényt hozni, mert hatályban volt minden passzusa!
  Hát ennyi… úgy is többség le sz…ja, én meg azt ha tőle is elvesznek majd valamit – magyarok vagyunk!

 5. Csapajev
  2014-07-19 @ 11:26

  Nekem mindvégig volt egy olyan érzésem, hogy sokat (sok sérelmet emlegettünk) akartunk, zsúfolt lett a beadvány.

  Ezek a zsíro……….ú latrok lesz…ják a tényleges sérelmet, félrenéznek a z……….. eléjük tett papírra, némelyik összefogdossa kicsit a mocskos kezével, majd lesöpri, mert hosszú, nincs neki annyi drága ideje, mert ugye zabálni kell.

  Én régebben is mondtam, vagy el ………….s kontinenst, vagy egy jobb részén pofátlanul ki kell használni az ottani javakat, amíg az is össze nem dől.
  A mi részünk évszázadok óta egy lepratelep. Nem tudnék olyan felmenőmet említeni, aki ezt hazának tartotta volna.
  Én sem tartom annak, sőt, bárkit lebeszélek arról, hogy annak tartsa.

  Pedig egy rohadt jó hely lenne…

  Hogy vége az ügyünknek?
  Vége az egész országnak, nem tudom, mit rinyálunk.

  Ám mi sem vagyunk jobbak a deákné vásznánál, ha 10%-os az aktivitás a közösségi ügyeket illetően. Most röhög a társadalom, hogy 3000 betépett idealista hogy ráb…ott.
  Mert nem tettünk semmit a társadalmi elismertség érdekében. Nem tűntünk ki semmivel. Nem mutattunk erőt, és határozottságot.
  Legalább ezt a harcot megnyerhettük volna, de amíg csak annyi az aktivitás, hogy vasutasnapon (vagy mittomén mit szerveznek a megyéken) pár ingyenebédet betakarítanak a tényleg idős volt kollégák, addig nagy halom senkik vagyunk.

  A senkiknek meg semmi nem jár.

  Na mikor lesz új taggyűlés?

 6. harag
  2014-07-19 @ 10:14

  Sziasztok. Én ellenben nem vagyok nyugodt. MERT:
  a józan ész megáll:
  – hoznak egy törvényt és elvesznek tulajdont – mióta van ez rendben uraim
  – jövő héten kell nekik a szar öreg autóm, házam és hoznak egy törvényt… ezért nem vagyok nyugodt
  – aztán már törvényt sem hoznak ….. ezek után legyek nyugodt mi?
  Mi kell még nekik? Blaskó úr minek tanította nekem a jogot????
  Időbeli hatály…. mi az emberek…. Római jog elmegy a … ba…
  Holnap nehogy éljek a jogommal és csináljak jogot…. egy korrupt hatalom miatt!!!!!!!!!!
  NEM hiszem, h az EU-ban visszamenőleg természetes a jogalkotás!!! ezek után vitya tényleg azt csinál amit akar!
  GRATULÁLOK Uraim — ezek után ne kérdezzétek, ha vagonba, vagy Volgába raknak…hová visznek….

 7. Gábor
  2014-07-19 @ 09:47

  Azt nem tudom,hogy ha ezektől a verebektől vették volna el ajogos tulajdonukat,ők mit szólnának hozzá.”A megszerzett jogot elvenni nem lehet” Aranybulla 1222.Kivéve Magyarország,ahol egyeseknek mindent lehet a többinek meg kus.

 8. f.j.
  2014-07-19 @ 09:27

  Innét szép nyerni!
  Nem tudom, hogy melyik EU-s országban van bármilyen korkedvezményes nyugdíj, de ahol van, az ottani az érdekvédő szervezeteiket érdemes lenne értesíteni a konkrét veszélyről, amely őket is fenyegeti. Kíváncsi lennék, az adott ország hatalmi elitje mit válaszolna nekik, ha feltennék a kérdést: Őket is fenyegeti-e hasonló lépés? Bármennyire is jogi kérdésnek tekintjük a velünk történteket, politikai kérdésként is kell tekinteni, és kezelni is. Ezt egyesületünk vezetői is nagyon jól tudják. Minél nagyobb külső és belső támogató erő összegyűjtésével. Ez a döntés gyakorlatilag minden állampolgárt fenyeget az egész EU-ban. Ezt kellene felfogni az összes EU-s emberek érdekével foglalkozó szervezetnek. A döntés nem csak nekünk precedens értékű, hanem bármely az EU területén levő állam állampolgárainak számára a tekintetben, hogy rá kell jöjjenek, hogy ők is teljesen védtelenek. Ha ez velünk ma megtörténhetett, holnap ők következnek, akkor is, ha nem hiszik el.
  Ne képzeljék azt, hogy velük ez nem történhet meg! Mi sem képzeltük…
  Na most aztán ötletelhetünk, minden épkézláb ötletre szükség van, nem tudni hol a megoldás.
  Összefogás, összefogás, összefogás, a végső utáni pillanatig!

 9. Don Quijote
  2014-07-19 @ 08:45

  Sorstársaim!

  Ezek után bennem csak egy-két költői kérdés merül fel;

  A hatalomban lévő egyedek milyen személyes áldozatvállalást (anyagi) tudnak felmutatni? Hol vannak nagyjaink, akikre felnézhetünk?

  Jogállam? Hahaha…

 10. Jocó
  2014-07-19 @ 08:33

  Tisztelt Kollégák! Én eddig abban a hitben éltem, hogy a szerzett jogink a nyugdíjas státuszunk visszaszerzéséért küzdünk! Most meg kiderül, hogy a 16%-os adó miatt pereltünk? Akkor most mi is van?

 11. Agent007
  2014-07-19 @ 08:23

  Kilépni az EU-ból hát nem tudom. Az EU nem ejeb (most már kis betűvel írom, mint nemecseket) A j…ik, meg az e köré csoportosult g…da, stb. Meg pu…n pénzeli, és p…in meghosszabbított karja. Tagjai nem is tudják kit szolgálnak, de nem egy független Magyarországot. Nagyon nagy baj lehet itt Európában (nem csak az eu-ben) borítékolok egy há….út, amit nem nagyon szeretnék. Látható jelei a közöny, a leértéktelenedő alapelvek, jogok, értékek, stb. Lásd kelet ukrajna, (ott a jövő h. tűzfészke). Európának nem fontos a mi ügyünk, itt már más van készülőben. Sokkal komorabb……….

 12. vojvoda
  2014-07-18 @ 23:08

  Ez a döntés egész Európa szégyene!!!

  Jól gondolkozott,a kis zseb diktátor, mikor utasította “bal…t” és hozzá hasonló hazaáruló ingyenélőt,hogy hozzanak törvényt,a becsületes emberek meghurcolására,és a becsületesen megszerzett szolgálati nyugdíjuk elvételére.Nagyon kíváncsi lennék,hogy megmernék e ezt tenni,a Strasbourgi bírák egy német,vagy egy francia állampolgárral.Nincs szükség,egy ilyen “európára” én mindig azt hittem,hogy csak itt nálunk,veszik semmibe az emberek tulajdonhoz való jogát, és hogy máshol jogállam van.De úgy látszik tévedtem!Azt kívánom,hogy azok a bírók akik ezt döntést meghozták Magyarországon kapják meg nyugdíjukat ugyanolyan módon vegyék el tőlük,mint ahogyan tőlünk.Tudják meg,hogy milyen az orbáni demokrácia,és jogállam!!!!!

 13. csiGABIga
  2014-07-18 @ 21:45

  A politika felülemelkedett a jogon…

 14. László
  2014-07-18 @ 21:21

  Kíváncsi vagyok, hogy az indoklásban mivel magyarázzák a visszamenőleges törvénykezés jogosságát!

 15. László
  2014-07-18 @ 21:16

  Én azt furcsállom, hogy az EJEB-től származó bármilyen információ, ill. indoklás során, sosem olvastam a visszamenőleges törvénykezés tilalmáról. Számomra úgy tűnik, ezt nem is akarják észrevenni. Az rendben van, hogy a szolgálati nyugdíjat úgy alakítja egy állam, ahogy jónak látja, de ez visszamenőlegesen hogyan törvényes? És ezt az EJEB is legalizálja?

 16. János
  2014-07-18 @ 20:52

  Borítékolni mertem volna ezt az ítéletet a pünkösdre várt ítélet utáni csend miatt…. Ennyi…

 17. Agent007
  2014-07-18 @ 20:49

  TEHÁT VÉGE. BUKTUK. LEG MÉLYEN SEJTETTEM. AHOGY EZT MEGÍRTAM KORÁBBAN, BEVÉDTÉK AZ EKKORA HORDEREJŰ ÜGYBEN A MEGSZORÍTÁST. MOST VALÓBAN AZ EU DÖGLŐDIK, ÉS BÁR AZ EJEB NEM AZ EU, AZÉRT EZ KIHATÁSSAL VAN RÁJUK. ENNYI. ÁMEN!!!!! Bezzeg a bírák esetében, ott nem volt húsbavágó a kérdés. Jövőbeni, még egyedi döntés nem született, (ellenben velünk) mégis váromány címén igazat adott. Meg van ezek után a véleménye az EJEB-ről.

 18. H.Zoli
  2014-07-18 @ 19:38

  Lehangoló döntés. Kíváncsi vagyok én is, hogy mi lesz a folytatás.

 19. steiner gyula
  2014-07-18 @ 19:01

  KILÉPNI AZ ….-BÓL!!! HAJRÁ ……K….EZEK IS FOSNAK v….a D…..TÓL….

 20. Almási László
  2014-07-18 @ 18:55

  én úgy gondolom mindennek van egy átfutási ideje meglehetett volna oldani a problémát, Egy adott tv.alapján mentünk Dolgozni egy tv.alapján jöttünk nyugdíjba, arról nem is beszélve,hogy egy ADÓZOTT jövedelemből mivel mi duplán adózunk így a most DOLGOZÓK is duplán tegyenek, arra a bizonyos asztalra én így látom, talán igazságosabb lenne.KITARTÁST a volt kollégáknak is.EGY SZOLGÁLATI JÁRADÉKOS HATÁRŐR.

 21. János
  2014-07-18 @ 18:01

  A bíróság honlapján elérhető a hivatalos indoklás.

 22. Remény
  2014-07-18 @ 17:15

  Tehát kilehet emelni egy csoportot a többi kedvezményezett közül(fegyveresek), a csoporton belül meglehet különböztetni életkor alapján(57 év), és juttatás alapján (117000Ft)embereket. Visszamenőleg meglehet változtatni a szabályokat, és ez mind-mind rendben van!Nem vagyok jogász, és elfogadom a döntést, de állítom hogy ahány pontból-részből áll ez a Törvény, annyi pontja-része, alapvető jogokat sért.
  Számomra érthetetlen ez az egész, és talán majd egyszer, hosszú-hosszú évek múlva valaki bocsánatot kér ezért a helyzetért, a megalázott becsülettel szolgát emberektől!

 23. Mné Varga M.
  2014-07-18 @ 16:56

  Ennyi !!!! Nagyon nyugodt vagyok! Köszönöm Mindenkinek! 🙁

 24. fireman
  2014-07-18 @ 16:25

  …ennyi volt….

 25. László
  2014-07-18 @ 16:01

  Arcátlanság!!!

 26. Zsiga
  2014-07-18 @ 15:52

  Vége szerintem, bár meg kell várni az ítélet indoklását.

 27. János
  2014-07-18 @ 15:11

  Tehát vége? Vagy megy tovább?

Vélemény, hozzászólás?