39 hozzászólás

 1. Csapajev
  2014-04-11 @ 18:24

  …örömmel értesülök szebbnél-szebb, újabbnál-újabb tulajdonságaimról…

  Nya leírom én mit látok, illetve tennap mit láttam a számítógépemen az oldalt használva.

  Megírtam a hsz-t. Felkerült az első helyre, fölötte a megjegyzés, hogy rendszermoderációra várakozik. Egyúttal bekerült a kommentek sávjába is. Én láttam a hozzászólást. Azt nem tudom, rajtam kívül valaki látta-e (nem káefes, vagy hasonló istenkiráj’, de mindenképpen “bennfektes”).

  Eddig vilcsi?

  Mentem a dolgomra, majd újra beléptem az oldalra és azt láttam, nincs a kommentsávban a hozzászólásom. Katt a fórumbejegyzésre (ide) és itt sem volt látható. Ekkor gondoltam, hogy ki lett gyomlálva.
  Tképpen nem vettem a szívemre, mert egyrészt mostanában kicsit ideges volt a hangulat az oldalon, másrészt öröm letargiában kussolni, erre is szólított fel minket egy bennfentes (biztos van KF papírja), egyébként is tilos kommentelni az utóbbi két hónapban. Van ez így.

  Megírtam a második hsz-t, elküldtem, akkor jelent meg ezennel mindkettő eddigi hozzászólás, mindkettő rendszermoderációra várakozva.

  No, ez is érthető valamennyire?

  Sorok között olvasáshoz:
  http://www.antikvarium.hu/konyv/foto/meg-a-krokodilusnak-is-van-baratja–955678-90.jpg

  Egyébként meg:
  http://youtu.be/mbJKFxgBkqY

 2. Agent007
  2014-04-11 @ 11:10

  Szeressük egymást gyerekek! Én például ötven vagyok s or.i sz.rik ránk. Való színű, hogy az ejeb sem nagyon fog iparkodni a javunkra. Sokban igaza van Csapajevnek. Ez az ön sajnálkozó befelé fordulás nem nagyon eredményes én is úgy látom. valami hathatósabbra volna szükség!!!

 3. Halmos Edit
  2014-04-11 @ 06:52

  Ó, igen, igen, ez de szép!

  Egy óra húsz perc volt a türelmi idő.

  Lehet, hogy aki azt a ‘ szolgálatot’ adja, hogy a honlapot dajkálja, a hozzászólásokat moderálja,nincs odaragasztva a világháló elé a nap huszonnégy órájában a KF jelzéssel ( nem ) ellátott hozzászólások azonnal megjelenítése miatt. Talán van családja, talán van állása ( mert ezt a szolgálatot nem díjazás ellenében végzi ), talán van más dolga is. Esetleg lehet türelemmel lenni,mint azonnal negatív következtetést levonni.

  Talán esetleg lehet(ne).

  A hozzászólásod tartalmi részét nem érintem, legyen érinthetetlen :-).

  A sorok között átjött a lényeg.

  ” Csak Csapajev! ” Azonnal, nekem, én. Így tovább, előre , Csapajev elvtárs! A kozákok várnak, és …

 4. Csapajev
  2014-04-10 @ 18:20

  Annak örömére, hogy eltakarítottátok az előző hozzászólásomat, visszakérdeznék (mert megtehetem, ha ignoráltátok a hosszabb véleményt):

  Önsajnáltatással mire megyünk?

  Más:
  Kaptam levelet, amiben igazolta a vezetőség, hogy befizettem 2013 második félév tagdíját. Tehát majd kapok külön 2014 első félévéről, majd a másodikról is? Mert jelenleg teljes 2014 év rendezve van…

  Teljesen elhiszem, hogy teljesen elismertétek a tagdíjfizetésemet akkor is, ha e-mailben külditek a teljesen elismerést. Egy százas egy belföldi levél csaókollom!

 5. Csapajev
  2014-04-10 @ 17:01

  Nem azért léptem be a SZB-be, hogy hitehagyottakkal kórusban nyüszítsek.
  A rengeteg panaszkodáson és önsajnáltatáson kívül semmit nem tettünk, hogy a társadalom megismerjen, elismerjen minket. Ha a társadalom szimpátiáját nem szerezzük meg, b…hatjuk az erőfeszítéseinket, mert ha esetleg nyerésre visszük az EU-ban az ügyünket, az aktuális kormány nem fog sietni a helytállással, sőt, akkor lesz csak igazi lejárató kampány! És lesz másik alkotmányos jogszabály egy újabb lehúzásra…

  Nem huhogás, hanem realitás. Nem kellene megelőznünk az újabb arculcsapást? Többfrontos támadásra van szükségünk, taktikus egyezkedésekre, idő-energia ráfordításra, sőt, akár zsebbenyúlásra is. Senki nem fogja tolerálni, hogy negyvenéves nyuggerek verjék a micsodájukat otthon, hiába húzódik el 10 évig az ügyünk és lesznek a nyuggerek ötvenévesek!

  Magyarázzam még?
  Lépnünk kell, mert örökre lemaradunk! Elcseszett hangulatban csak elcseszett munkát lehet végezni!

  Senki ne csodálkozzon, Orbánék felzabálták az utolsó sültgalambot, ha mi nem sütünk dagadt verebeket, még annyink sem lesz!

  De!
  Azt tudom, ha Orbán elintézi Putyinnal a vízummentességet, azonnal elmegyek Krasznodarba kozáknak!:)
  Mert ez a híg … ami itt folyik…

 6. Halmos Edit
  2014-04-10 @ 08:44

  Rendben, veled ez a helyzet, nagyon örvendetes! És a többiek, mások, akik kevésbé szerencsések, mint te? Nem látsz ilyen bajtársat? Csak magadat látod, és csak ez számít ?

 7. Csapajev
  2014-04-10 @ 08:05

  Valaki takarítsa már el ezt a tegnapi cikket!
  Nem vagyok legyengült, depressziós, görvélykóros, sem tömeggyilkos, tehát okés minden, áll a cerka, van mit enni, teljesen jó!

  Valamikori pedagógia tanárom mondta a Katonai Lajoson: „ … kell ide, nem kukac!”.
  Igaza volt.

  Nem Orbán a hibás, hanem a társadalom. Nem kell nyekeregni!

 8. Anonym
  2014-03-27 @ 13:41

  Hát ez aztán pofa a javából, még alig szereztem meg 2-2,5 éve a Bizonyítványt, most szerezzem meg újra ?? mert ha nem akkor puff 50 rongy ki az ablakon, köszönjük szépen !!!!

 9. volt KMB-s
  2014-03-23 @ 22:42

  Agent! A legutolsó cikk erről szól a honlapon!

 10. Agent007
  2014-03-23 @ 14:46

  Tisztelt Sorstársak! Valaki tud valamit, mi történt az EP Petíciós Bizottsági március 20-i ülésen? Született kedvező előre lépés, döntés az ügyünkben?

 11. Zsoleszy
  2014-03-16 @ 09:29

  03.25 után tudok tapasztalatokat mondani. A munkahelyemen vizsga lesz. Bp.-ről jön a vizsgabizottság Vas megyébe. Eddig a legfontosabb kérdés az volt, hogy mikor fizeted be vizsgadíjat.
  Van kollégám, aki a számítógépet bekapcsolni sem tudja, de “online képezi magát”. Szerintem is csak PÉNZ, PÉNZ, és PÉNZ!!!

 12. Agent007
  2014-03-11 @ 10:26

  Teljesen egyetértek Balázs véleményével. Meg lehet nézni például az írott, és képi médiában a budapesti tömegközlekedési vállalatnál alkalmazott peronőr, jegyvizsgáló, biztonsági őrök fellépését, jogszerűtlen, és hozzá nem értő bénázásaikat. Még szerencse, hogy nincsenek felfegyverezve,(amit nagyon szeretnének) mert akkor Chicago lenne itt.

 13. Balázs
  2014-03-10 @ 19:21

  Kedves Tóth Mariann!

  Milyen komoly jogi ismereteket vár úgy mégis el egy olyan személytől (vagyonőrtől) amely képesítés megszerzése jelenleg csupán 8 általánoshoz kötött???
  Ha komoly jogi ismereteket várnak el a vagyonőröktől, akkor bizony tessék az alapkövetelményt is megemelni 8 általánosról. Nekem ez a véleményem! Értem én, akkor nem lenne annyi jelentkező…Jelentkező=bevételforrás

  Akkor miről is szól ez a kamu és aljas újravizsgáztatás? Persze, hogy a pénz, pénz, pénz…

  Az, hogy ez az aljaskodás ismételten a kétharmados Fideszhez köthető, azon már meg sem lepődöm…. Inkább a soraikban tengődő sok kamuérettségizettet és áldiplomást kellene újravizsgáztatni, ha már ennyire mélyre süllyedtünk erkölcsileg…
  Orbán Viktor: Magyarország Jobban Teljesít…

 14. Agent007
  2014-03-05 @ 08:14

  Igazad van T. Iván János, úgyhogy ne vedd fel a munkát. Ha már személyeskedsz, az a munka nem is nagyon ér többet amit csinálsz. Ebben a munkakörben túljelentkezés van, mert sokan a kőműves munka végzés mellett végzik ezt tevékenységet. Ezt, régen is nyugdíjas portás bácsik végezték, csak akkor nem hívták “biztonsági őrnek”. Ajánlom magamat.

 15. Iván János
  2014-03-03 @ 08:11

  Szegeden dolgozom egy telephelyen 24/48 beosztásban.Ezért a munkáért szemtelenül alacsony fizetést kapok 79200FT.Se szabadság se táppénz nem jár.Az OKOSTÓNIKNAK ez ellen kéne már valamit csinálni!!! Vagy a másik gondolat nem felvenni a munkát nagyon sokunknak amig normális órabért nem kapunk.De ittis ott van a bökkenő ,hogy a rendőr és katona nyugdíjasok akiknek nagyon magas nyugdíjuk van azok sajnos szemtelen módon elvállalják (………) a munkát!!!!!!!!!!!!!ÉS ebből a fizetésből finanszírozzam a vizsgát!!!!!!!!! (………….!!!!)

 16. minek kérik
  2014-02-24 @ 12:09

  Üdv.
  Ujravizsgázás “a minőségbeli munka javulása érdekében”
  Közölték le a médiában.
  De arról nincs szó,h milyen pici pénzért dolgoznak a vagyonőrök.H a többi hiányosságról ne is beszéljek,amit a sorstársak nagyon jól ismernek.
  Szal minőség??
  Valami baj van,volt a munkámmal.

  Ennyi pénzért meg mit várnak??
  És a pénzt félretéve,ami elég kicsi ahhoz,
  H asok megaláztatást amit kap egy ilyen vagyonőr.
  Nem értek eggyet a huszezer ft – os továbbképzési díjjal.
  Hiszen a fizetésem a minimálbért sem éri el ha jobban kiszámitja az ember.
  Szóval ez a véleményem tömören.
  Én 2008. Ba vizsgáztam Biztonságszervező -nek.egyéb vizsgácal. 140 ezer volt.
  Munka mellett letettem.jah,nem egy iskolázatlan ember vagyok,4 szakmám van összesen.
  Az egyetlen olyan szakma,amibe pénzt kell fektetni, h dolgozhass.
  20 ezer a rendőrség fele a kártya
  Most meg 20 ezer a vizsga
  Szóval40 ezer.de még állásod nincs
  Röhely.

 17. Medvebogyo
  2013-11-01 @ 13:39

  Az en felhaborodasomat az tetozte,amikor a kollegaim egy olyan helyre jelentkeztek vizsgazni,ahol ha + 10 000 Ft-ot adnak , 100 % ,hogy megkapjak a papirt a dologrol.En tanultam volna,hogy “csak” 12 000 Ft legyen, de majd felrobbantam,mikor mondta kollegam,hogy aki nem akart +10-et adni,nem adtak neki a papirt oda addig.Ennyit a “vizsgaztatasrol” .

 18. ATTILA
  2013-07-17 @ 10:50

  Elintézik a cégek 20000 ért nem kell izgulni.

 19. Ruttner Pál.
  2013-07-07 @ 15:52

  Kedves Mándi úr !
  Szívességet szeretnék kérni öntől,ha nem gond legyen szíves elküldeni a vizsga anyagot,az e-mail címemre.

  Tisztelettel. Ruttner Pál.

 20. hmr
  2013-06-27 @ 18:46

  T.Sorstársak!
  Olvassátok el figyelmesen az idevonatkozó törvényt és rájöttök,hogy nekünk volt fegyvereseknek , akinek az 5-ös mellékletben felsorolt végzettsége megvan 2018-ig kell a vizsgát letennünk, akkor is 50%-os kedvezménnyel és a csökkentett óraszámú tanfolyamot követően. A kiskapu adott ameddig nyitva hagyják! VISZONT a mentességhez is regisztrálni kell azon a bizonyos honlapon és kérni kell, hogy mentesüljünk a vizsga alól 5 évig és egy bizottság majd eldönti, hogy jogosan kérjük e a mentességet . Szval szivatnak-szivatnak stb.

  Kellemes nyarat minden volt kollégának !

  • ex helyszínelő
   2013-06-29 @ 18:44

   A fent leírtak igazak ! Én már meg is kértem és meg is kaptam a mentességet igazoló iratot, mert nem akartam az utolsó pillanatig várni, mert jó magyar szokás szerint mindenki az utolsó pillanatba szeretne mentességet vagy sikeres vizsgát tenni.

 21. István
  2013-06-04 @ 08:27

  Tud valaki valamit a mi ügyünkkel kapcsolatban, mindent lehet
  olvasni, hallani! Itt vannak a szakértők, nincsenek ! Valami
  forrás, hír ?

 22. agend007
  2013-05-29 @ 21:22

  Nem értem,Szobathelyen van egy biztonsági őr ismerősöm, őt nem zavarja az ismételt vizsga, sem az ezzel járó költség. Ja majd el feleddtem fideszes az illető.
  Íme mégis igaz a mondás, szíjat lehet a magyar hátán hasítani, csak nemzeti színű legyen.

 23. Varsányi Gábor Zeno
  2013-05-29 @ 19:16

  TM-mel nem értek egyet. (És kérem, ne általánosítson!) Nemrég óta dolgozom a szakmában, 1992-től. (Ő akkor mit csinált?) Van valami papírom diplomáról, meg állítólag egyenruhás is voltam.
  Na nehogy már pl. azt aki evvel foglalkozott, hiába “csak” rendőr ftörm volt vizsgáztassák! Olyanok, akik 1 órát sem dolgotak ilyen helyeken. Voltam olyan helyen ahol a Kamara elnöke 2 (azaz kettő!) napig dolgozott a szakmában. Ellenőrizni viszont kiválóan tudott. Ez megint egy adófajta és ezt tudomásul kell venni! Sajnos.

 24. Mándi András
  2013-05-27 @ 14:50

  Tisztelettel!

  Már tíz éve dolgozom vagyonőrként,dolgoztam sokáig kereskedelemben, jelenleg telephelyen 24 órázom! Nemrég kaptam kézhez a szóbeli- és gyakorlati tananyagot. Átolvasva rájön az ember, hogy mindennel találkozott már munkája során és hogy aki kicsit is komolyan veszi a szakmáját az élből tudja a választ minden kérdésre. Szóval sikeresen le lehet vizsgázni minden olyan vagyonőr kollégának, aki kicsit is “akarja”!….De akarja a fene! Muszáj, mert ha nem vizsgázunk elveszik a már “megszerzett jogot” és elveszítjük a munkánkat!!!Dühítő, hiszen vizsgánk, bizonyítványunk van róla!!Ez kb. olyan, mintha csak úgy kitalálnák, hogy érettségizzünk újra!!!Persze jó pénzért,amivel ismét jól jár valaki!De hát a mai munkanélküli világban örül az ember, ha dolgozhat.És most valaki kitalálja, hogy potom 12.000-ért vizsgáztassuk le őket és ha nem akarnak, csak meg kell őket zsarolni, hogy nem dolgozhatnak tovább!!Szép.És ne legyen az ember mérges?!De hát dolgozni kell így valószínű, hogy én is sok más kollégával együtt vizsgázni fogok.Szóval kedves előttem nem sokkal értekező Hölgy író: nem, nem jogos az újra vizsgáztatás és nem vagyunk tolvajok sem.Egyszerű az intézkedési jogkörünk, mert van, (bár erről úgy érzem a leírtak alapján sok mindent nem tudhat!)nem sok de éppen elég a megfelelő intézkedésre.Egyetértek, hogy ebben a szakmában is vannak megcsúszott emberek, de fogtam én már rendőrt, doktort, jogászt, gazdagot és még sorolhatnám…..A lényeg, hogy ismét egy szükségtelen dolog, amit a fizetésünkből kell kifizetnünk, holott az sok szükségesebb dologra is fordítható lenne!!!

  • F. Erika
   2013-06-01 @ 17:31

   Kedves Mándi Úr!

   Olvastam, hogy Önnek megvannak a vagyonőri vizsgaanyagok szóbeli és gyakorlati tételsora. Szívességet szeretnék Öntől kérni,ha lehetséges nem-e jutattná e el, az e-mail címemre.

   Köszönettel: Erika

 25. Kozma Zsolt
  2013-05-09 @ 08:50

  Üdv mindenkinek!

  Kérdésem az új Vagyonőri vizsgával kapcsolatban lenne. Miből, mikor, mennyiért és hol lehet-kell elvégezni az új vizsgát.
  Sok infót, kérést olvasni a neten. Ahogy látom sokan nem is tudnak róla. Ha valaki felvilágosítást tudna adni azt megköszönném

  Kozma Zsolt

 26. Leba krisztián
  2013-04-23 @ 15:15

  hol kell vizsgázni az lenne kérdésem!!

  • STEVE
   2013-06-25 @ 19:58

   Nálam is lehet ha hozod a 12000 ft-ot. 🙂 🙂

   • Sipos Viktor
    2013-07-09 @ 12:52

    Az uj vizsgával kapcsolatban semmilyen érdemleges válszt nem találtam a net-en. A hoé.mikor,lesz vizsga,megelőzi e valami képzés,van e tananyag,van e még attól is ujjab dolog amiről a legtöbb biztonsági őrrel együtt már tudunk a gyakorlatból stb.
    Tisztelettel ezekre a kérdésekre szeretnék válasz kapni.
    Viktor

 27. fülöp Imre
  2013-03-23 @ 16:52

  Valaki mondja meg,hogy egy rendőrtiszti,vagy katonai főiskolával milyen vagyönőri vizsgát kell tenni!!!!!!!!!!!!!A vizsgáztatónak magasabb a végzetsége!

 28. vizi gergely
  2013-02-19 @ 22:45

  elmentek ti a ………….ba!! te………pó magyar állam nincs pénzetek te mert el….átok azért sz…..k az embert fizezsd ki te kö…g akk levizsgázok!!!

  (Megjegyzés a hozzászóláshoz: A honlap moderátora sajnálja, hogy csak ennyit tud megjelenítetni a “kimoderált” hozzászólásból, amely hozzászólás stílusa és módja elmehet egy közismert EU-s képviselőnk Twitter bejegyzéseiben, sőt a romkocsmákban fontos megbeszéléseken, de a http://www.szoli.eu honlapon nem!) Tisztelettel: szolgalat1

 29. Tóth Mariann
  2013-02-03 @ 21:11

  A közrend és közbiztonság erősítése?Jelenleg a személy-,és vagyonőröknek semmilyen intézkedési jogköre nincs!Joga van viszont egy gázspray-vel és egy gumibottal a kezében megkérni-felszólítani(amitől aztán minden bűnözőnek inába száll a bátorsága)a delikvenst,ugyan távozzon már.A szakma egyébként már régen elveszítette a presztízsét,amikor a legnagyobb tolvajok,rablók,csalók,maguk a vagyonőrök voltak és ma is azok.Itt lehet ugyan nézni a másik oldalt,a napi 12 órás munkaidőt 300 Ft-os órabérrel fűszerezve,ám nem biztos,hogy ez indok a lopásra.Jogosnak tartom az újbóli vizsgáztatást,mert bizony az 1-2-3 hónapos tanfolyamokon,jogi előképzettség nélkül,ember legyen a talpán aki tényleg tudja miként kell intézkedni,persze jogkör is kellene hozzá no és megfelelő fizetés.Garantáltan ki fog esni a személy-,és vagyonőrök 2/3-a az újbóli vizsgákon.

  • STEVE
   2013-06-25 @ 19:56

   Heló. Félig igazad van. A jogszabály változások miatt nem vizsgázniuk hanem továbbképezni kellene őket ingyen melyről a munkaadó gondoskodjon. Mit szólsz ahhoz hogy 6 hónap alatt rendőröket képeztek akik az utcán teljesítenek szolgálatot. Ennyit erről. Itt a pénz beszedés a lényeg a vagyonőrök újravizsgáztatásával. Megszüntették a kamaratagsági díjat, de a főnököket el kell tartani. Kell az új kocsi a ház stb. Csak a szemünket kell kinyitni.

 30. Webkaloz
  2013-02-03 @ 18:57

  A patkányképű Fideszes féreg megint a biztonsági őröket akarja lehúzni egy kis pénzek. A szarházi kamarások meg segítenek neki. Mi meg selejtek vagyunk mert nem szólunk semmit.Jövőre ha szavaztok jobban nézzétek meg kire!

 31. Skandokan
  2013-02-03 @ 14:15

 32. mert
  2013-02-01 @ 16:05

  mert,igy lesz pénz a dologban,na nem akinek dolgozni kell

 33. lakatos józsef
  2013-02-01 @ 06:05

  Mi a f…nak, mikor már egyszer vizsgáztunk?

Vélemény, hozzászólás?