29 hozzászólás

 1. Varga Imre
  2012-01-30 @ 21:38

  Mindent elolvastam, amit eddig irtatok.
  Soha nem hittem volna, hogy ilyesmi, mint a visszamenőleges hatályú törvénykezés megtörténhet. És mindenki csak áll és hallgat. Tanúlt jogászok, tudósok és sorolhatnám… És rájöttem, hogy az átlagember nagy ívben nem tud semmit ezekről a dolgokról-az ok valószínüleg a demokratikus média-, amik velünk történtek. Talán még örül is egy kicsit, hiszen soha nem voltak oda értünk. Mi mindíg csak vittük a pénzt a nagykalapból és soha nem tettünk le egyetlen megnyert háborút sem az asztalra. Teljesen elvagyok keseredve. Végig robotoltam a fél életemet több ezred magammal, a Fidesz elküldött nyugdíjba, majd a Fidesz visszavette a jogaimat-inkat -végül is ő adta, most visszaveszi-. Egyszerüen hihetetlen. Az 56-osok azt vetik a “kommunisták” -hol voltak itt ilyenek?- szemére -többek között-, hogy hihetetlen sok lehetőséget elvett tőlük a rendszer. És akkor ez a rendszer tőlem, tőlünk nem vette el a lehetőségeket? Ha tudom, hogy nem leszek nyugdíjjas csak tíz évig és lesz még ugyanennyi 65-ig, akkor én is másképp alakítottam volna az életem.
  “Kedves barátaim” az igazi 56-os Én vagyok, Mi vagyunk!!! Az az érzésem, hogy igazán a mi korosztályunk tudja értékelni a szabadságot és a demokráciát, mert mi tudjuk a különbségeket. Átéltük mindkettőt, tapasztaltuk saját bőrünkön.
  Sajnálom, hogy a mi társadalmunkban az emberek ilyen közömbösek. Miért? Mert rosszúl élnek!!! Mindenki csak azzal van elfoglelva, hogy valahogy megéljen, vagy ha már megél egy kicsit jobban éljen. És sajnos azon kívül, hogy sajnálkozik a dolgokon nem igazán érdekli a másik ember.
  Azt gondolom, hogy előző fél életem egy részét egy út baloldali árkában, majd húsz évig az úton és most a jobboldali árkában fogom leélni! Ilyenkor jut eszembe a vicc: Mennyi őrült! mind a forgalommalszembe!!!
  “Köszönöm, hogy meghallgattatok!”

 2. kiss pál
  2012-01-27 @ 10:33

  Nem értelek titeket.Jogos megsértettségetek a szolgákati nyugdijjal nem lehet ok arra,hogy beálljatok Hazánkat aeu karmaiban tartani szándékozók becstelen táborába.
  A külföldi,gazdag,tökés kizsákmányolók és liberális gyurcsányaik,bajaiaik, a magyar emberel ellenségei,mert ránk akarnak kényszeriteni egy életformát,egy mentalitást ami nem a miénk!
  Mit gondoltok,eszeveszett kormányellenességgel mit értek el?
  Kinek hoztok százezerszmra szavazatokat?
  a “régi”rendörökkel szemben amugy is ott az ellenszenv,ez a “40évesen 200ezer nyugdijjal” pedig ott él az agyakban.
  Ti most meg vagytok sértve,ez egyértelmü.
  De egy bajbol kettöt ?
  Átgondolt,komprumisszumos megoldást biztos lehetne találni,dehogy egy nyiltan liberális,a külföldi gyarmatositok kedvére táncolo,elutasitott,és közutálatnak örvendö oldalt támogassatok,az öngyilkosság !
  Tyuklétra szerepét játszanátok egy simaképü magánmessiás számára?Piros szönyeg akartok lenni a tökés nyugatiak hazai kiszolgáloinak talpa alatt ?
  Nyelvünk speciális,és egyedi.Mentalitásunk is az.Nem fogjátok tudni megmagyarázni a speciális mentalitásu magyar tömegeknek,mit akartok,csak a Jobbik számára gründoltok ujabb hiveket.
  Akarjátok?

 3. sztyopa
  2012-01-25 @ 20:45

  Jobb ha nem értjük mert csak jobban fájna.
  Az eddigi hozzászólóktól elnézést kérek,hogy itt írom le ami foglalkoztat.
  Érdekelne ,hogy akik eddig részt vettek az önkéntes tartalékos
  “felvételin” mit tapasztaltak.Kérem az érintetteket írják meg tapasztalataikat.
  Köszönettel.

  • Temela
   2012-01-29 @ 19:55

   Elkell olvasni a tartalékosokra von. szabályokat – lehet könnyem rájössz, hogy ez sem az, ami a probléma megoldáshoz vezet!

 4. Temela
  2012-01-25 @ 18:32

  Ugye-ugye!
  – Régi mondás: … “minek hagyod, ogy a fejedre pottyantsanak, ha van szád is”… –

  A fentiekről/eddigiekről, ha mindenki csak tudomásul veszi, hogy így van és még meg is tudja indokolni (ja persze nyomatékosan), akkor mi a fenének álmodozik más fajta/-jobb életről? , azaz, ha nem teszünk az ellen, ami nem jó, akkor az úgy marad! , – persze mindenki más hibájából!

  Közöny: akinek van valamije, annak veszteni valója is van!, de akinek nincs semmije – az nem csak “annyit is ér”, hanem veszteni valója sincs! , tehát neki mindegy is, hogy hogyan zajlik az élete/tünk, de még szépen is a szívéhez szólnak(persze nem tudja megfogalmazni pontosan azt a “nagy érzést”), akkor még el is hiszi, hogy míly nagy dolgok részese is Ő maga személyesen! Természetesen az a baj az egésszel, hogy valóban részese, de nem a józan ész alapján, az élete nem lesz semmivel sem jobb, hanem ha végig gondolná rákellene jönnie, hogy csak rosszabb! Ez a baj ezzel a szimpátia tüntetéssel- aki nézte a közvetítéseket, az azt a nyilatkoztatott személyek véleményére is felfigyelhetett, akiknek sokáig kellett gondolkodni a válaszon, hogy vajon miért is tüntet!

 5. ed+
  2012-01-24 @ 17:36

  Nem ismerem a blog íróját, de ismerek néhány idős nyugdíjast a “keleti végekről”. Nem az Ő nemtörődömségükkel van probléma, hanem azzal, amit a blog írója is kifejt. Nem jut el hozzájuk sem az ATV adása, sem egyéb, nem központi – és nem célzott – híradás. A véleményükre sem kíváncsi senki. Időnként kapnak egy kis száraztésztát, lisztet, öregek napi vacsorát. A gyerekeik problémáit megértéssel fogadják, de magukra maradtak, ezért saját problémáik megoldásával kell foglalkozniuk. Mi 50 évesen a panel lakások központi fűtési rendszerének korszerűsítésével foglalkozunk, Ők 70-80 évesen a száz éves, széteső házak karbantartását oldják meg szó szerint sajátkezűleg. Némelyik kis faluban nincs egyetlen fiatalember, aki segítene a fizikai munkában. Ők pedig igyekeznek megtermelni a zöldséget, esetleg állatot tartanak, mert a helyi “kisbolt”-ban a szállítási költség miatt minden olyan drága, hogy számukra megfizethetetlen.
  A közeli városba pedig csak ritkán mennek, mert a naponta egy alkalommal, kora reggel induló autóbusszal utazhatnak, cipekedhetnek, s estére talán haza is érnek. S ez nem csak a vásárlásra vonatkozik, az orvosi ellátás is így működik (ha működik).
  Megszokták, hogy mindenért fizetni kell.
  Így aztán valóban nem csoda, hogy az évenkénti kis segítségért négy évente elmennek szavazni.
  Én nem kárhoztatom Őket.
  Szégyellem, hogy olyan ritkán segítek.

 6. Vaszil
  2012-01-23 @ 21:02

  Maximálisan egyetértek a cikk/blog írójával.
  Ezt nem is ragozom túl. Ugyan így látom és kész !

  A politikusoktól sem kell megértést várni hiszen Az a ny…..e, p…..lan s……zi, L….R 50 valahány ezer ft-ot keres naponta.
  Mit tud ez megérteni vajon!? A saját agyrémein kívül -maximum- még O….n s….t ahová beszorult a feje !

  • szolgalat1
   2012-01-23 @ 22:44

   Tisztelt Vaszil Bajtársunk!
   Az egyesületünk elnöksége nevében kérem, hogy szíveskedj kevesebb olyan szót, szófordulatot használni, melyhez folyamatosan moderátori munka szükséges! Szeretnénk az egyesületi oldalt valamilyen elfogadható szinten megtartani, fenntartani. Természetesen érthető az érzelmes és szívből jövő véleményed, de ez egy egyesület hivatalos lapja a hozzászólásokkal együtt, sokan nézik…jó lenne, ha megmaradna a szerverünk….
   ÜDV: szolgálat1

   • Vaszil
    2012-01-25 @ 20:35

    Tisztelt szolgálat1 !

    Abszolváltam a leba… izé figyelmeztetést és teljesen egyet értek vele. Csak én tényleg elég heves tudok lenni….nem hiába az utca nevelt. De szép könyvtáram is van!

    Szóval magamévá teszem az egyesület elnökségének kérését és ígérem, hogy minden tőlem telhetőt megteszek annak érdekében, hogy jövőbeni hozzászólásaim, a nagyközönség számára is elfogadható kultúrelemeket tartalmazzon, és nem ennyire heves- vagy idegbeteg ?- benyomást keltsen, a honlap szofisztikáltabb olvasóközönsége előtt.
    Teszem ezt úgy, hogy természetesen aki nem ért velünk egyet, és elvakultságában nem látja azt, hogy miért is harcolunk -magunk és családunkon -kívül attól kognitív és morális módon konzisztensen elhatárolódom, de nem zárom ki fizikai érintkezésünket. / Ford: A talpam illesse az ülőgumóját /

    Üdv: Vaszil

 7. Vadember
  2012-01-23 @ 20:00

  Nem értitek?
  De!
  Értjük!

  Bele illik a sorba:
  …A nyugdíjasok felélik a fiatalság jövőjét. Aki nem adózik ne szavazzon! Kivéve a határontúliakat!
  Pofátlaság hogy erejük teljében levő 38 éves emberek 200 000 ft-os szolgálati nyugdíjat kapjanak!
  És így tovább.

  “Hogy mit lehet kezdeni ezzel egy olyan pártnak, ami megpróbál olyan dolgokról is beszélni, amik nem napi, zsebbe vágó kérdésként és nem lélekmelegítő szimbolikus kérdésekként merülnek fel, az a kérdés.”

  Gázkamra, dunába lövés, de elég ha csendben megfagynak, éhehalnak.

  Lehet Más a Politika ???

  • drita
   2012-01-24 @ 12:39

   Vadember!
   Annyira vad, hogy nem lát, az erdőben él. Vagy biztosan van valaki, aki támogatja. Esetleg egy milliomos a háttérből. Azért ilyen nagy a szája.
   Hol van 38 éves nyugdíjas! Ott dolgoztál vele, vagy ismered? Nem, csak elfogadod, amit a megzakkant közmédia (médiumok) írnak, mondanak.
   Te Vadember orvos vagy? Ereje teljében, megőrültél? Egy provokátor vagy, menj erről az oldalról máshova!

   • Vadember
    2012-01-24 @ 20:26

    Re.Dritta
    Figyelmesen olvastad az LMP-s képviselő asszony blogbejegyzését, amiben a nyugdíjasokat lenézi, bűnbaknak teszi?
    És nem tünt fel hogy a poszt beleillik az általam idézett sorba, amivel a propaganda hergeli a “zembereket” a nyugdíjasok, fegyveresek, rokkantak, szegények, hajléktalanok stb. ellen?

    Szomorú vagyok hogy nem érted miről van szó!

 8. Kecskemeti György
  2012-01-23 @ 19:47

  Én a mai napon beszélgettem a szüleimmel mind ketten nyugdíjasok nem magas nyugdíjjal. Eléggé tájékozottak bár szerintem a fideszre sose szavaztak szavaznának. Elmondta édesanyám, hogy ha úgy alakult volna nagyon valószínű, hogy 3.500 Ft/fő kp-ért apámmal együtt kirándultak volna egyet Bp-n, mert a következő heti kaja költséget kihozta volna belőle. Hát így is lehet gondolkodni és lehet hogy voltak ilyen résztvevők is sőt. Gondolatban pedig a búsba küldik a kormányt meg a béke menetet. Adnak fogadd el ütnek szaladj el, itt már nem az elvek számítanak. Ez egy lehetőség volt és szerintem sokan éltek vele. Sok mindent nem szeretünk mégis ha muszáj megtesszük.

  • drita
   2012-01-24 @ 12:41

   Igaza van, kirándulni ment a nyugdíjas tömeg. Az árubemutató elmaradt, vagy mégsem? Széles milliomos adott valami ajándékot?

 9. Temela
  2012-01-23 @ 18:29

  p.s.
  Semmi nem történik olyan most, aminek ne lett volna előjele!
  -Büszke a magyar, de mire? – hogy felejt, elfelejtette, ki mi volt, akkor mit vallott, mi ellen ágált, mi volt a jövőképe ellenben a mostanival…

 10. Temela
  2012-01-23 @ 18:26

  Ja! Én is halottam valami 500/óra díjat… 8na, de csak hallottam…)

 11. Temela
  2012-01-23 @ 18:25

  Mélyebb ez a probléma…!
  – a cikk alapján is- , vallom, hogy a szem kinyílásához sajnos a tudás és az ismeret nagyon szükségeltetik! ,na de hol is folyik olyan tanítás, mely a széles látókört előtérbe helyezi? A mostani nagyjaink mikor és mely rendszerben tanultak (dolgoztak, aktívak voltak), vajon az oktatás már miért nem olyan fontos? … Szerintem megfelelő korosztálynak írom véleményem, akik még az “átkosban oktatódtak” – és lám valahogy átlátnak a szitán! Ki nem lát át? , hát a fent említett nyögdíjasok, ki alig járhatott iskolába, vagy azok, akik épphogy túlélték a “pubertás kort” Az egyik valóban csak az élettel volt elfoglalva (mily nagydolog volt a rendszerváltás előtt az érettségi!, a másiknak meg fingja sincs, hogy egyáltalán mia franc volt anno – de marha jó lehet vele ijesztgetni!
  – Büszke a magyar, de mire? – hogy megdöglött e tehene és dögöljön meg a másé is!
  – Büszke a magyar, de mire? – hogy a lónak már nem ismeri a “közepét”?
  – Büszke a magyar, de mire? – hogy úgy van véleménye a dolgokról, hogy fogalma sincs róluk?
  Nos, a véleményem az egészől sokkal árnyaltabb, de baromi hosszú lenne kifejteni és valahol legmélyebben a fenti”gerinc” mentén tudnám elmondani….

 12. Verácska
  2012-01-23 @ 14:44

  Jaaaj, ez a Katalin… Muszáj őt ide idézni?

  • kj66
   2012-01-23 @ 15:55

   Nem ismerem a cikk íróját, (pártpolitikától mentes, “vidéken” élő sorstársad vagyok) DE részben igazat adok neki. Sajnos ezt a réteget pártpolitikai szempontból mindig kihasználták és ki is fogják használni. (bár ki legyen kormányon) Szűkebb és tágabb környezetemben is az számít, hogy a hónap végén jön-e a postás, hozza-e a kis pénzüket. Mennyi a kenyér, a tej ára? Elég egy kis szóbeszéd (nem lesz ez, nem lesz az) és a hír futótűzként terjed tovább. Embereket befolyásolni (akár egy rendezvényen való részvétel szempontjából is) így nagyon könnyű. (pláne ha az utazás ingyenes és még kapnak is cserébe valamit)

  • Vaszil
   2012-01-23 @ 20:57

   Muszáj Tündér kis virágom MUSZÁLY! De neked úgy látom mindegy !!!

Vélemény, hozzászólás?