5 hozzászólás

 1. Ottlakán Péter
  2012-12-10 @ 13:00

  Tisztelt Mindenki !

  Az az igazság 🙂 ,hogy az igazság mindenkinek más, mindenki máshogy éli meg, más szemszögből, helyzetből nézi, értékeli, nem objektív tény ami mindenkire igaz és érvényes! Az igazság részleges, nem mindenkire minden formában igaz! Pont ezért találták fel a törvényeket, ami mindenkire érvényes, még az állam hatalmat gyakorló hivatalnokaira, minisztereire is kötelező érvényű! Ezt nevezik jogállamnak. Az állam garanciát vállal arra, ami a törvényekben írva vagyon, azt betartja, betartatja. Ha ez az állam már a meghozott, beteljesedett törvényeket felrúgja, semmissé nyilvánítja: eredendő bűnt követ el a polgáraival szemben, megrengeti a hitet az emberekben, hogy ami korábban egyértelmű volt, magától értetődő, természetes tény, – mint a magántulajdon –, az ettől a perctől kezdve bizonytalanná válik. Így, és ennek a tettnek a mentén haladva, bármit és bármikor elveszíthet az ember, amiért megdolgozott és a magáénak hitt, gondolt!
  És ez mindenkit érint, aki itt Magyarországon él és dolgozik. Nagyon rossz az üzenete annak, hogy a korkedvezményes nyugdíjakat, a rokkant nyugdíjakat, a magán nyugdíjpénztári vagyont, a magántulajdont visszamenőlegesen elvették!
  Azt üzeni ezzel a kormány, hogy semmi sem biztos, és ő, ők döntenek mindenről,és mindenkiről. Továbbá az az üzenete eme bűnöknek, hogy a kormány mindenek fölött, a törvények fölött áll, és ő(k) mondják majd mi lesz ezután. Törvény ide vagy oda, – kuss pofa be, majd mi megmondjuk- alapon döntenek rólunk, mindenkiről, aki ebben a Hazában él!
  Saját csapdánkba estünk, megváltókat akartunk és zsarnokokat találtunk! Komolyan aggódtam, miközben ezeket a sorokat írtam, hogy ki olvassa vajon, és milyen következményei lehetnek ennek a kis gondolatnak. De ha nem állunk ki bátran a véleményünk mellett, akkor elveszett minden: leigáznak minket a saját hazánkban, cselédsorba jutunk, mások kénye-kedvére!
  És a végére még 1 gondolat, ami nem csak az enyém ,:) valakitől hallottam: hol vannak a tábornokaink, és ezredeseink? A sok-sok diplomával, a kitűnő kapcsolatokkal?
  Hol voltak akkor, amikor ki kellett volna állni a beosztott állományért, a sorsukért?
  Mi lenne, ha háború lenne, amikor felelősen gondoskodni kellene az emberekről? Hol vannak ezek az Urak? Miért nem vetik latba a kapcsolataikat, kvalitásukat? Miért nem hallatják a hangjukat, mikor ország világ előtt kikiáltottak minket a világ lustáinak, ingyenélő mihaszna, élősködő embereknek? Hol vannak ???

 2. balogh imre
  2012-12-07 @ 10:46

  Én csak annyit szólnák hozzá,hogy 25 év munkaviszonnyal,több fajta feltétellel lehetett elmenni nyugdíjba.Ezek között szerepelt nagyobb részben a fegyveres szolgálatra alkalmatlanság,tehát az emberek nagy része egészségromlással ment el a kis része csak átszervezés adta lehetőség miatt.Én a törvény több szakasza alapján mentem el nyugdíjba.Így betöltöttem az ötven évemet,27 év fegyveres szolgálattal rendelkeztem és 37 év munkaviszonyom volt,mert azt írta a törvény ,hogy aki 37 év vagy attól több idővel rendelkezik az a nyugdíjmaximumot kapja százalékban.Én nem voltam 57 éves és ezért lett járadék a nyugdíjam.Sok embernek lehet,hogy több éve van,de akinek kevesebb van vagy bejelentett minimálbérem dolgozik és zsebbből fizetik az ne irogasson ide,ne sértegesse a volt szolgálati dolgozókat és ha nincsennek évei még ennyi se mint nekem,meg a minimálbér után fizetett ne akarjon nyugdijjat,Mindenki annyit kapjon mint amennyit befizetett.

 3. istván
  2012-12-05 @ 17:27

  de amikor sorra döglenek meg az intézkedések során akkor persze senki nem irigykedik,amikor a minusz 20.ban a plusz 40.ben minden ünnepen le b…….nak 18 órát senki nem cserélne, jobb othol iszogatni, ünnepelgetni utánna mehettün a cirkuszaikat csitani, idegörlö heteket tölteni bünpártöló ügyvédek.hálójában kedves ügyészekkel birókkal harcolni a hamis vádak ellen, probáld meg kedves állampolgár

 4. pega31
  2012-12-04 @ 13:10

  Az “Egy tipikus hozzászólás a cikkhez”-re:

  Hát igen. Mindig ezzel jönnek…,hogy fiatalon mentünk nyugdíjba….,de emlékeim szerint eddig 40 évesek nyugdíjazását kifogásolták, nem is említődött 30 év?? Ráadásul “max. 30 évesen”??? Akkor szerinte 28 évesen is nyugdíjba mehettünk?

  Olyanok írják ezeket, akik mit sem tudnak rólunk, csak elhiszik, amit “fenn” fennen hangoztattak! Sajnos, még hisznek nekik!

 5. zozi6464
  2012-12-04 @ 08:27

  Milyen 30 éves nyugdijasról beszélsz te szerencsétlen uszitó SZámolni kéne mert egy harminc éves embernél nem lehet meg a 25 év szolgálati viszony még iskolabeszámitással sem

Vélemény, hozzászólás?