4 hozzászólás

 1. agend007
  2013-05-15 @ 15:05

  Ja tisztelt sorstársak elnézést, de nem jó paragrafust idéztem fel. Ezért most javítom. Javaslom nézzetek utána (a törvény szám és év rendben)mert a 95.§ (5) bekezdés, b.) ponta védi tulajdon képpen a jogerőssé vált nyugdíjat megállapító határozatot. Ugyanis öt év után a jogerére emélkedett határozat már nem módósítható, és nem vonható vissza.
  Teljesen mindeggy, hogy jogsértő valt vagy nem korhatár előtti vagy nem, ez egy általános (generális) védelmet biztósít a már öt évnél régebben megállapított és jogerőssé vált nyugdijjak tekintetében.
  Lásd ovi maga monda nincs mit keresni az öt évnél régebben birtokolt offshort pénzek utólagos megadóztatására.
  Pedig azt hiszem a nyugdíj és az offshort pénz között nyilvánvaló a jogi és erkölcsi megítélés beli különbség.

 2. agend007
  2013-05-14 @ 21:44

  Ja és még két dolog, az egyik inkább kicsit lehet személyes, de talán másokat is érint.
  I. engem 2OO4.ben nyugdíjaztak, elvatték 2O12.-ben(ÉLT 8 ÉVET).
  Namost az 1997. évi LXXXI. tv 8O.§ 1.) bekezdése szerint csak a nyugdíj megállapítását követő öt éven belül módosíthatja a nyugdíjigazgatóság a z ügyfél hátrányára egy ízben a határozatát.
  Akkor esetemben 8 év elteltével e jogi korlát nem ad védelmet az igazgatóság döntésével szemben. Vagy melyik erőssebb a két törvény között a fent idézett nyugdíj vagy a 2O11.évi CLXVII. törvény mely a nyugdíjamat szolgálati járandóságra degradálta.
  II. Mindenkinek az alon.hu honlapot ebben találtam egy eu-s nyugdíj összevetést. Pl a lengyeleknél ovi nagy barátai és példaképei ehymásnak oda-vissza, ott is emelték a nyugdíjat 15-ről 25 re. De ez még nem minden, visszamenőleg nem nyultak hozzá. Erről nem tályékoztatták ovit a lengyel elvtikői?

  • István
   2013-05-15 @ 10:29

   Igen én mindenhol írom és hangoztatom, a lengyel AB-bíróság
   ezt a törvényt elsőre el törölte !! Nálunk ezt felsőbb utasí
   tásra mint tapasztaltuk négyszeri neki futással sem mertek
   ez ügyben dönteni ! Na ennyit a ,,pártatlan,, és igazságos AB-
   bíróságról !!

Vélemény, hozzászólás?