30 hozzászólás

 1. gazsi istván
  2012-11-27 @ 13:06

  Egyetértek.a hatékony,és egységes fellépés sügséges.

 2. pedrovics
  2012-04-05 @ 15:00

  Itt az újabb válasz! Ha nem hazudnak már megint akkor egy kis időt nyertünk.
  http://www.parlament.hu/irom39/06451/06451-0001.pdf

 3. szégyen hogy félnünk kell!
  2012-03-25 @ 20:06

  Ha a családom létét veszélyeztetik ilyen módon, a gyermekeim “jó” létét, megélhetésüket ( munka hiányában) gátolják, valamint az előre eltervezett “át”élhetőség ( hitelek ki nem fizethetősége miatt) veszélybe kerül, akkor elkeseredésemben, előveszem a kazettámból, amit eddig …………………………………………………azok közül a sötétbe, akik csak a mi nadrágszíjunkon akarnak húzni, húzni, húzni,,,,,,,,
  A baj az, hogy ők nagyon sokallják a mi “járandóságunkat” legyen az 130 vagy akár 200 000 ezer.
  Bezzeg a saját havi 1,7 milliójukat nem sokallják. Azon nem akarnak faragni!

 4. Maharáni
  2012-03-21 @ 17:03

  Tapasztalataim alapján ma Magyarországon jogbiztonság nincs. Amit ma így van, holnap egészen máshogy. Mindíg egy adott társadalmi csoport érdekeire való tekintettel.Sőt annak érdekében, aki ennek a csoportnak a tagja, illetve akitől ezen csoport hasznot remél, külön személyreszabott törvényeket is képesek meghozni. A jelenleg érvényes törvények felérnek a vicc kategóriájával, ha nem nyomorodnának, és halnának bele emberek.

 5. Pedrovics
  2012-03-20 @ 12:16

  “2011. évi CLXVII. törvény garantálja, hogy a korábbi ellátásukat a mindenkori nyugdíjemeléssel növelve, a hivatkozott törvényben előírt csökkentési szabályt
  alkalmazva kell folyósítani.”
  Törvény garantálja??? Tudjuk mit jelent ez ma Magyarországon amikor pikk-pakk alkotmányt módosítanak, alkotmányoznak, érdemi egyeztetés nélkül törvénykeznek.
  Semmit!
  Azt tessék megmondani mit akarnak? A törvény itt és most nem garancia semmire!

 6. kj66
  2012-03-19 @ 15:09

  K/6149 sz.kérdésre itt a válasz.

  http://www.parlament.hu/irom39/06149/06149-0001.pdf

  • Morfolgo
   2012-03-20 @ 00:31

   A válasszal csak az a probléma, hogy ez csak egy pillanatnyi állapot, melyet egy mozdulattal meg lehet változtatni, mert a törvény:

   “22. § Felhatalmazást kap a Kormány, hogy rendeletben szabályozza a korhatár elõtti ellátás és a szolgálati járandóság megállapításának, folyósításának, szüneteltetésének és megszüntetésének részletes eljárási szabályait.”

   Sajnálatos, hogy a minisztériumi válaszban ez a passzus valahogy “nem jött át”.

 7. kj66
  2012-03-18 @ 10:38

  Tisztelt Bajtársak!

  Megkezdődött a hírek kiszivárogtatása. Nehogy egy egyszeri, nagy „sokk” érje a társadalmat. Kicsit puhítani és tesztelni kell az embereket. Velünk kezdték el.

  http://www.szakszervezetek.hu/index.php/hirek/7046-a-nyugdijasok-ketszer-adoznanak

 8. kj66
  2012-03-13 @ 14:41

  Tisztelt Kollégák! Bajtársak!

  Ez a hír bennünket is érint. Nagyon keményen!

  http://index.hu/belfold/2012/03/13/alkotmanyellenes_az_alaptorveny_kiegeszitese/

  MAGYARORSZÁG ALAPTÖRVÉNYÉNEK ÁTMENETI RENDELKEZÉSEI !
  (2011. december 31.)

  19. cikk (5) A Magyar Köztársaság Alkotmányáról szóló 1949. évi XX. törvény 2011. december 31-én hatályos 70/E. § (3) bekezdés harmadik mondatát a 2011. december 31-én hatályos szabályok szerint nyugellátásnak minősülő ellátásokra azok feltételeinek, jellegének és összegének megváltoztatása, más ellátássá alakításuk vagy megszüntetésük tekintetében 2012. december 31-éig alkalmazni kell.

 9. e.ferenc
  2012-03-12 @ 14:39

  Tisztelt Kj66

  Igazad van, csak most kibukott belőlem, mert akkor esett le nálam a tantusz, a közös cél fontosságáról. Mert -sajnos -egyenlőre ilyenek vagyunk. Össze kell fogni, ez világos, de nem megy mégse. Az egyik ok lehet a közös cél hiánya, illetve a kormányzat a különböző intézkedéseivel különböző helyzetbe hozva minket, szétforgácsolja az erőinket. Az összefogáshoz viszont egy mindenkinek étsd.: összes jelenlegi rendvédelmis, ill. nyugdíjas rendvédelmisnek is megfelelő célra van szüksége.
  Kérésemet továbbítani fogom a vezetőség felé. A lehetséges célokról, illetve megfogalmazásáról, ötletbörzét is tarthatnánk, ahol bárki megírhatná mit gondol róla, szerinte mi a lehetséges megoldás.

 10. e.ferenc
  2012-03-11 @ 12:27

  Tisztelt Balázs István és mindenki aki olvassa !
  Egységben az erő! De mi a lényege ennek? Ha tetszik, ha nem, – szerintem – kell először egy ” laza ” együttműködési megállapodást kötni az összes fegyveres szervezettel. Kell egy olyan közös célt találni, amely cél mindenki számára fontos, mert ha eléri a mindenkori kormányzat hogy szétforgácsol minket, pl. oly módon, hogy másként kezeli a jelenleg hivatásosként szolgálókat, valamint a jelenleg szolgálati járandóságban részesülőket, a tartalékos állományban részesülőket stb. buktuk az egészet.
  Közös cél lehet pl. az állandóság deklarálása. 2/3 – ad törvényben vagy más módon “kikényszerít” pld. hogy a jövőre vonatkozóan nem fognak változtatni a jelenlegi szabályozáson. Bocsánat a kiáltásért, de ÖSSZE KELL FOGNI !! Sajnos anélkül nem megy. MINDEN egyes rendvédelmi szakszervezettel EGYSÉGES álláspontot kell kialakítani. Amely szakszervezet ki akar maradni, az gyengíteni akar, tehát a szememben nem szakszervezet. MINDEN RENDVÉDELMI SZAKSZERVEZETTEL FOLYAMATOSAN ERŐSÖDŐ kapcsolatot kell kiépíteni. Egység nélkül külön-külön nem megy . Önálló akciókkal csak lejáratjuk magunkat. Tiltakozást csak előre megtervezett, kiszámított módon lehet végrehajtani. EGYSÉGBEN AZ ERŐ ! EGYSÉGBEN AZ ERŐ ! EGYSÉGBEN AZ ERŐ !
  Ha az összes érdekképviseletet összeköti egy közös cél akkor tudjuk képviselni az érdekeinket.
  A “majálisos” sétálgatásnak pedig semmi értelmét nem látom, mert nincs benne ERŐ. ERŐ pedig csak az egységben van.
  Amennyiben a tagság is egyetért vele, kérem a Szolgálat és Becsület Érdekvédelmi Mozgalom vezetőit, próbálják meg a fent vázolt, vagy bármilyen módon megvalósított EGYSÉG létrehozását az összes jelenlegi és volt fegyveres között!
  Mivel látom a munkátokat, más szervezetet nem is látok alkalmasnak erre.

  • Balázs István
   2012-03-11 @ 17:12

   kb, ha már így meg szólítottál ezt mondom 9 hónapja, lehet nem ilyen ékes szólással, mert ahhoz már nincs kedvem, türelmetlenül várom azt a napot amikor az álltalad le irtak Magyarországon meg fognak balósulni

  • kj66
   2012-03-11 @ 19:09

   Tisztelt e.ferenc!

   „Amennyiben a tagság is egyetért vele, kérem a Szolgálat és Becsület Érdekvédelmi Mozgalom vezetőit, próbálják meg a fent vázolt, vagy bármilyen módon megvalósított EGYSÉG létrehozását az összes jelenlegi és volt fegyveres között!
   Mivel látom a munkátokat, más szervezetet nem is látok alkalmasnak erre”

   A fent idézett kérést (kérdést)közvetlenül és nyíltan fel lehet tenni a szervezet személyes tájékoztató (megyei szintű) eseményein, valamint az egyesület országos közgyűlésén is.

   Kérésedre (kérdéseidre) választ szerintem ezen rendezvények valamelyikén kaphatsz majd.

 11. Nagy János
  2012-03-11 @ 12:14

  Ezt nem merik megtenni, mivel rengeteg embert ítélnének ezzel éhhalálra, és akkor már nincs mit veszteni, nekik mennénk bármi áron, mert jobb állva meghalni, mint térden csúszva élni.
  Ez már forradalmi helyzetet teremtene, ettől kezdve nincs mese és halogatás !!!!

 12. Balázs István
  2012-03-11 @ 11:08

  ennyit értünk el a majálisos .sétalgatásos tüntetésekkel, nem voltunk elég bátrak hogy szétszakitsuk a szájukat, ezt követöen azt tesznek amit akarnak velünk

  • kj66
   2012-03-11 @ 13:34

   Tisztelt Bajtársam!

   Részben igazad van. Talán 2011. április ill. május hónapjaiban lehetett volna azt tenni, amire Te is gondoltál. (kimondottan rendvédelmiek által szervezett „demók”) DE !! Fegyelmezett, a jog betartására, illetve betartatására felesküdött emberként senki nem gondolta volna akkor, hogy ez fog történni velünk. Jogbiztonság? Létezik még ez a fogalom? A történtek eddig sem érdekeltek senkit rajtunk (az érintetteken) kívül. Saját kezünkbe kell venni a sorsunkat! Az a bizonyos „cérna” kezd elszakadni. EDDIG és NE TOVÁBB !! „Magad Uram, ha más nem segít!”

   Ui.
   Elnézést kérek azoktól, akik túl radikálisnak (nem vagyok az) tartanák a válaszomat, de úgy érzem, hogy lassan más választási lehetőségünk (a nemzetközi perek végkimenetelét leszámítva) már nincs.

 13. Jano
  2012-03-10 @ 13:49

  Az elmúlt 12 évemet szolgálati nyugállományban töltöttem. Kiegészítő tevékenységet folytató egyéni vállalkozó voltam. (Január 01-től az ismert okok miatt szüneteltetem. Nem tudok 57.350 Ft-ot kigazdálkodni járulékokra.) Az esetleges szolgálati idő újraszámolásánál mi lesz ezzel az idővel. Nyugdíjba 1999-ben ugyanez a kormány küldött, felszámolta alólam a laktanyát. Ha most a tartalékos szerződést a koromra, fizikai állóképességem hiányára, netán szív és érrendszeri problémákra hivatkozva nem óhajtanák megkötni, az nem lenne egyenértékű a munkaképtelenségem bizonyítására? Kinek mi erről a véleménye? Lehet, hogy nem ennek a cikknek a kommentjéhez tartozna, de a friss cikkeket többen olvassák.

 14. e.ferenc
  2012-03-10 @ 09:46

  Kaptatok tájékoztató levelet?

 15. Pedrovics
  2012-03-09 @ 12:00

  1.: Vajon mit jelent, hogy az említett kérdés már nem található meg a parlament honlapján?
  2.: Szerintem ne adjunk tippeket! Igaz tavaly véghezvitte néhány hónap alatt ez a retek banda az alkotmány módosítást a nyugdíj megszüntetésével együtt, de mégiscsak egy vadiúj törvényről van szó. Nem tartom valószínűnek, hogy máris eltöröljék. Ezzel gyakorlatilag lehülyéznék magukat.
  Rohadtul idegesít az innen-onnan jövő “belső info” stb. Ezek konkrétumok nélkül arra jók, hogy a bajtársak egészségét még jobban oda b*..szák s ami legalább ennyire ártalmas: tippeket adtok nekik! Nos mielőtt bárki agyvérzést kapna, derítsük már ki, hogy mi az alapja a pletykának és hogy Berta Szilvia miért nem teszi fel mégsem a kérdést?

 16. Tóth László
  2012-03-09 @ 11:17

  Most azt is gondolhatnám, hogy ezt azért úgysem merik megtenni, de rögtön az is eszembe jut, hogy ezek mindent megtehetnek , amit csak akarnak. Köszönjük 2/3 -nak! ! ! Remélem azért nem fog az olyan simán lezajlani, mint a múlt év.

 17. Tóth László
  2012-03-09 @ 06:00

  Na akkor megint van mint aggódni, azért ez nem semmi. Köszönet a 2/3-nak. Kevés az adó, kell az egész, de remélem ebbe azért mi is beleszólunk.

 18. Maharáni
  2012-03-08 @ 18:29

  Most olvastam a facebookon, a nyugger zsaruk és még aktívak oldalon, hogy Lázár holdudvarából indult ki az az információ, hogy a 2013-as költségvetésben ezt a tételt már nem kívánják szerepeltetni, mivel 2012-vel elveszik. Ezért hagytál a tv.-ben nyitva a kérdést azzal, hogy csökkenthető, vagy munkaképesség esetén elvehető.

  • Vadember
   2012-03-08 @ 19:55

   Volt “cégem” meghívta volt szog. nyuggereit egy tájékoztatóra ahol kérdéseinkre választ kaptunk, azzal a megjegyzéssel hogy ez most (15:30 órakor) érvényes.

   Nos nem tudtak jót mondani!

   A meghívott szakértő előadó melegen ajánlotta hogy sürgősen vállaljunk munkát, mert a járandóságunk csak szociális ellátás, és az alkotmány szerint bármikor csökkenthető, megszüntethető.
   De ha mégsem szünik meg akkor is pillanatok alatt elértéktelenedik.

   Talán a jővőbeni gazdasági fellendülés majd javít a helyzeten de ehez legalább 40 év szolgálati viszonyt kell összeszedni (mostani imeretek szerint) 65 éves korig.

   A rokkantsági járadékról szólva magánvéleményként azt várja hogy csak az önmagukat ellátni képtelenek kapnak járandóságot a komplex felülvizsgálat után.

   Hozzátette hogy a nyugdij rendszer is változni fog még ebben az évben.

   Az afsz.hu (Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat) szerint:

   “Állások találati listája. Az Ön által beállított keresési feltételekkel tudja finomítani a találati listáját.
   Beállított keresési feltételek

   nincs beállított keresési feltétel

   Találatok száma: 2926”

   Vagyis ennyi az országban nyilvántartott összes üres állás!!
   És ezekre sem 50-57 éves “kádárhuszárokat” várnak!

   Ez van!

   “Áldjon vagy verjen sors keze, itt élned h al n o d kell!

 19. Vaszil
  2012-03-08 @ 11:35

  Egy kérdés volt meg egy aláírásgyűjtésre felhívás.

  Én nem látok olyat, hogy ez felmerült volna.
  Így bár a szívem legsötétebb bugyraiból feltörő színtiszta gyűlölettel viseltetem irántuk, én nem látok itt, és most ezek alapján hadüzenetet. Láttam viszont ez előtt,… és az utána következő csatát meg is nyerték ellenünk, mert akkor viszont sokan nem látták a hadüzenetet, és otthon meresztették a seggüket /SIC/.

 20. Pesuth Mária
  2012-03-08 @ 10:44

  Az ONYF_nek megírtam a levelemet a szolgálati nyugdíj 16 %-os csökkentése miatt. Megkaptam a “nesze semmi fogd meg jól” választ. Mehetek vele a sóhivatalba pénztárosnak.
  Az a tiszteletteljes kérdésem, hogy ezzel a válaszlevéllel kapcsolatosan van-e valami tenni való, hogy tegyük a többi mellé, “majd még jó lesz valamire” címszóval.

  Üdv. Pesuth Mária

 21. elcapa
  2012-03-08 @ 06:35

  Tisztelt Bajtársak!
  Ez egyszerűen HADŰZENET!

  • kj66
   2012-03-08 @ 12:26

   Tisztelt Kolléga!

   Nem hiszem, hogy hadüzenet lenne. Egyszerűen így kérik a segítségünket a budapesti Kossuth Lajos tér átépítéséhez. (önként és dalolva). Ha ez kell, akkor…

Vélemény, hozzászólás?