20 hozzászólás

 1. János
  2014-07-28 @ 17:59

 2. János
  2014-07-28 @ 06:59

  Már minden voltam, de már parazita is vagyok ? „Az állam működési zavarainak társadalmi újratermelése” A tanulmányból kiderül-ez támadható?

 3. tb
  2014-07-27 @ 21:35

  Megnéztem János hivatkozását. Elég szomorú lettem attól, hogy azt írják, szervezetünk nem válaszolt és nem válaszol nekik. Miért nem? Elég nehéz elképzelni elfogadható okot. Az se baj, ha más utat járnak és esetleg ők találják meg a megoldást. Más ok?
  Nemrég pont az összefogás szükségszerűségéről, nélkülözhetetlenségéről írtam hsz-t.

 4. jogfosztott
  2014-07-27 @ 20:21

  Az ügyünkben döntést hozó bírák névsorából kiderül, hogy az eljárásban részt vett az a Sajó András is, aki korábbi munkássága során a korkedvezményes nyugellátásban részesülőket nemes egyszerűséggel parazitáknak nevezte.

  Guido Raimondi (Olaszország) az EJEB 2. csoportjának a vezetője
  Işıl Karakaş (Törökország) az EJEB 2. csoportjának vezető-helyettese
  Sajó András (Magyarország) Bíró
  Nebojša Vučinić (Montenegró) Bíró
  Egidijus Kūris (Litvánia) Bíró
  Robert Spano (Izland) Bíró
  Jon Fridrik Kjølbro (Dánia) Bíró
  Stanley Naismith (Egyesült Királyság) irodavezető

  Baka András ügyében hozott ítéletből kiderül, hogy ez az ember nem vett részt az ítélethozatalban. Gondolom az ügyben elfogultságot jelentett. Ilyen előélet után felmerül a kérdés, hogy a mi ügyünkben miért nem jelentett elfogultságot?

 5. jogfosztott
  2014-07-27 @ 19:23

  Strasbourgban a döntést az EJEB 2. csoportja (héttagú tanács) hozta meg, amelynek tagjai:

  Guido Raimondi (Olaszország) az EJEB 2. csoportjának a vezetője
  Işıl Karakaş (Törökország) az EJEB 2. csoportjának vezető-helyettese
  Sajó András (Magyarország) Bíró
  Nebojša Vučinić (Montenegró) Bíró
  Egidijus Kūris (Litvánia) Bíró
  Robert Spano (Izland) Bíró
  Jon Fridrik Kjølbro (Dánia) Bíró
  Stanley Naismith (Egyesült Királyság) irodavezető

  ESSZÉ
  Közgazdasági Szemle, LV. évf., 2008. július–augusztus (690–711. o.)

  SAJÓ ANDRÁS

  Az állam mûködési zavarainak társadalmi újratermelése

  “Akárhogy is történt, a magyar állam egy olyan pályára állt, amelyben az
  állam a jólétiszolgáltatásokban menthetetlenül összefonódott a társadalommal,
  a gazdasági folyamatokkal és szereplõkkel és – ennek az
  összefonódásnak a foglyaként– magával az egyre
  kevésbé fenntartható jóléti szolgáltató rendszerrel.
  Az állammûködési zavarok ebbõl azösszefonódásból következnek.”

  “Egy másik, immár klasszikus példa, ahol a képmutató parazitizmus továbbgyûrûzõ normasértõ
  hatását is bemutathatjuk: a nyugdíjkorhatár elõtt nyugdíjba vonultak, különösen a „rokkantnyug
  díjasok” esete.”

  “A jóléti logikában az állam hagyja, hogy a – szinte sérthetetlen – nagy ellátórendszereket működtető,
  „rendies szervezõdések” (ideértve a hivatásrendeket, szakszervezeteket) szempontjai szerint szabályozzák
  és mûködtessék e rendszereket”

  http://epa.oszk.hu/00000/00017/00150/pdf/04.pdf

  “A rendszerváltás idején a gazdaság és a jog kapcsolatával foglalkozott,”

  Gazdaság és jog kapcsolata jogelméleti szempontból (1989)

  http://hu.wikipedia.org/wiki/Saj%C3%B3_Andr%C3%A1s

 6. János
  2014-07-27 @ 18:04

 7. Agent007
  2014-07-26 @ 20:10

  Tisztelt Mariann, és Mindannyian, én megértem az embereket, mint érintett. Sőt én már 7-8 éve voltam nyugdíjas mikor ezt a gyalázatot meghozták az illetékes elvtársak. Tehát az adócsaló bűnözőnek, és más bűnözőnek is több joga van mint nekem, mert azoktól senki, még egyszer mondom senki 5 év elteltével sem vesz, vett semmit vissza, pedig nekem, nekünk ez jogszerűen megszerzett JOGUNK, TULAJDONUNK!!! Ezt én sem elfelejteni, sem megbocsátani, nem fogom, és nem is tudom. ÁMEN!!!

 8. mariann
  2014-07-26 @ 17:42

  Kedves Agent007!
  Köszönöm, hogy kíváncsi a véleményemre. Az EJEB döntés után már írtam egy kissé hosszúra sikeredett esszét (fogjuk fel értékelésnek) de aztán emlékeztetve magam a május közepén a kommentjeimhez fűződő – álláspontom szerint – gyalázkodó megnyilvánulásokra (provokátor, nem buta, csak súlyosan alultájékozott stb. – remélem magukra ismernek az érintettek) inkább kitöröltem az egészet. No, nem mintha sértődős lennék, de érvelni, vitatkozni, eszmét cserélni csak egy bizonyos szint felett tudok.

  Természetesen van véleményem (mindig is volt), de ahol az alapelveim nem találnak nyitott fülekre – gondolok itt pld. realitásra, szolidaritásra, segíteni akarásra, együtt gondolkodásra, józan észre – onnan háttérbe vonulok. Én úgy látom, hogy a fórumon a “boldog bizakodást” felváltotta a düh, és/vagy a letargia és ha én itt véleményt írnék, abból megint nem sülne ki semmi jó.
  Természetesen gondolataimat szívesen megosztom, – már ha érdeklődésre számot tart – és boldogan cserélek véleményt bárkivel, de privát úton. Nem tudom, a fórum szabályzata mit ír elő, hogyan lehet email címet nyilvánossá tenni, vagy lekérni, de ezúton hozzájárulok, hogy bárki megkeressen.
  Tisztelettel

 9. Agent007
  2014-07-26 @ 07:19

  MÁR CSAK MARIANN HIÁNYZIK! Most mit mondana ezek után?

 10. parthenosz
  2014-07-25 @ 12:31

  lsd.:
  KNOÉ – Bírósági Hírek 2014.07.18.

 11. parthenosz
  2014-07-25 @ 12:23

  Most akkor mi is van?

  A KNOE oldalán közleményként egy olyan jelent meg, hogy ezen ( véletlenszerüen kiválasztott )3 személy (aki sem a szoli.eu-hoz, sem a KNOÉ-hoz nem tartozik )azért indított pert, mert 16 %-al lett a korábban megállapítotthoz képest csökkentve a nyugdíjuk ( illetve szociális ellátásuk összege ).Úgyhiszem ennyit még be tudunk vállalni az ország érdekében ( és a közvélemény alakítására is ).

  Szerintem a kardinális kérdés a szerzett jog ( nyugállomány ) elvétele, szociális ellátássá alakítása ( ez viszont korlátlanul csökkenthető és el is vehető ).

  Az eddig jól működő és kapcsolatban álló “KNOÉ” és “Szolgálat és Becsület” pertársaság között most nem látok konszenzust.

  Kicsit zavar van a fejemben, mert korábban olvastam, hogy ügyünket az Emberi Jogok Petíciós Bizottsága vs.Emberi Jogok Európai Bírósága tárgyalja Strassbourgban ( ennek állásfoglalása tudomásom szerint elvi állásfoglalás – nem kötelező betartani adott országon bellül ); vs.szóba került az első fokú bíróság Luxenburgban ( melynek döntése az eu.országokra kötelező).

  Csak nézek ki a fejemből, hogy most akkor kinek és mit kellene tárgyalni, precedens vagy sem az ítélet? ( A KNOÉ szerint a 3 személynél hozott döntés nem érinti az általuk benyújtott témát, melynek tárgya nem a 16 %-al csökkentett járandóság,hanem a szolgálati nyugdíjas státusz elvétele.)

  Kérlek benneteket, valaki homályosítson fel, mert most már semmit sem értek.

 12. Halmos Edit
  2014-07-24 @ 20:44

  Kedves Bajtársak!

  Köszönöm a jó szavakat, elcapa-tól a vigaszt! Így van : van bennem keserűség, nem értek már szinte semmit. Ilyenkor nekem ( nekem ) jobb, ha szép szavakat olvasok, hallok, adok. Akkor is, ha tudom, hogy ezek ” csak ” szavak, ha hallom Presser hangján, hogy “Pokolba már a szép szavakkal… ” De ha nem ez lenne, akkor csak káromkodni és dühöngeni tudnék, amivel magamat nyírnám ki. Arra meg, hogy kinyírjanak, van más jelentkező- azért se segítek nekik.

  Igyekeztem, akartam valamit adni, ami ” igazán én vagyok” – hát én ez vagyok, nem kell mindenkinek így gondolkodni, egyetérteni. Sőt. Semmit nem kell kezdeni velem. Csak vagyok, élek. Veletek vagyok.

  A SZB vezetése és a jogi képviselőnk nem fog áltatni senkit : megmondják majd, ha fájni fog az injekció. Már fáj :-(, érezzük mind.

  HMR írása nagyon tetszik, a kérdései az enyémek is – akkor is, ha ugyanebből más következtetésre tudok jutni abban a tekintetben ( csak abban ), hogy van-e kiút vagy nincs.

  De majd látjuk, mi van.

 13. HMR
  2014-07-24 @ 19:41

  Tisztelt Bajtársak!
  Tisztelt 1.kommentelő!
  Örülünk a szép szavaknak, a szép idézeteknek, de ez ma már mit sem számít a végsőkig elkeseredett volt kollégáknak.Aki találkozik nap-mint nap a sorstársaival egyre csak azt látja, hogy kivétel nélkül mindenki csak egyre jobban lógatja az orrát, tanácstalan, dühös és még sorolhatnánk a jelzőket, de senki sem találja a megfelelő szavakat.Valami nagyon nincs rendjén és talán el kell gondolkoznunk azon, vajon velünk, bennünk volt, van a hiba? Melyik rendszer volt, vagy melyik rendszer hibás? Mi tettük a dolgunkat, ki-ki a maga szakterületén és ez a köszönet? Ez a hála?! Tovább megyek, és azon töprengek, hogy ha ezt így meg lehet csinálni 43000 emberrel, akkor ennek a mintájára akármikor, akárkikkel szemben a jövőben hasonlókat el lehet követni. És ez a baj! Ez valószínűleg fikciónak tűnik, de mi csak teszt alanyok vagyunk egy XXI.századi zavaros világban?! Elvesztünk?! Vagy ez csak egy próbatétel? Nem éjszakáztunk eleget? Nem fagyoskodtunk eleget? Míg a ma büszke népe az igazak álmát aludta?! Nekünk miért sanyarúbb a sorsunk? Nem vágytam soha terepjáróra, jachtra csak tisztes megélhetésre és ma ez sem adatik meg. Egyik bajtársam sem lett kőgazdag, mert soha nem voltunk a teljesítmény alapján megfizetve, ma sem vagyunk ebben a romlott társadalomban a megfelelő helyre pozicionálva.Hagyjanak bennünket békén!! Ez az ország nem érdemelt és nem érdemel meg minket. Dühös vagyok! Sajnálom a mai kor gyermekeit, a saját gyermekeimet, a bajtársaim gyermekeit, féltem őket. Akkor is kitartok, összeszorított foggal, de kitartok! Mi az a jog? Mi az az egyenlőség? Mi az az igazság? Most már tudjuk, mindent fel lehet rúgni, szemrebbenés nélkül lehet hazudozni, minden nézőpont kérdése és senki sem számít! Mi most és életünk során is a köz javáért dolgoztunk, de mindez mit sem ér.A mindenkori politika ólomkatonái voltunk és azok is maradtunk.Ebből nincs kiút és nekünk mindig a hátsó sorban a helyünk.Soha nem volt és nem is lesz igazunk. Azért büszkén nézegethetjük relikviáinkat, a szép emlékeinket, de gyengének bizonyultunk saját igazunk megvédésében. Lehet ezt az elutasítást magyarázgatni minden irányból, akkor is az eredmény megmarad.Fel a fejjel bajtársak, egyszer rehabilitálnak bennünket, csak győzzük kivárni!!!
  Erőt,Egészséget!Bajtársak!

 14. Mizser István
  2014-07-24 @ 12:35

  Itt az van írva, hogy a bíróság a keresetünket befogadta:

  https://szoli.eu/wp-content/uploads/2013/03/dr.-B%C3%A1r%C3%A1ndy-P%C3%A9terrel-riport-1.-oldal.jpg

  Most akkor ez nem igaz, vagy az nem igaz, ami most közzé lett téve, azaz, hogy elutasította a keresetet?

 15. BB
  2014-07-24 @ 10:23

  Köszönjük!!!

 16. elcapa
  2014-07-24 @ 10:00

  Tisztelt Edit!
  Mindig érdeklődve olvastam hozzászólásaidat most nagy keserűséget érzek az írásodban.Nem kell keseredni elmentünk a falig a lelkiismeretünk tiszta nem tehetünk róla ,hogy D… B….o és csapata sajnos betonfalat húzott elénk és ezen nem tudunk átjutni.Jelenleg a pénz mindent visz még a jogot is elsöpri az útjából sajnos be kell látnunk itt bármit megtehetnek.Azt hittem az EJEB-nél t…….s bírák vannak de nem ott is emberek dolgoznak

 17. hübele balázs
  2014-07-24 @ 09:50

  türlmesek vagyunk. bár jó lenne tudni, van-e további lehetőség??? vagy mehetünk végleg kapálni….

 18. Maximus
  2014-07-24 @ 08:45

  Szerintem nem kell ahhoz jogásznak lenni, hogy értékeljük a döntést. Csak el kell olvasni és józan paraszti ésszel ki lehet jelenteni: VÉGE, ENNYI VOLT.
  A Helsinki Bizottság jogászai egyébként már értékeltek. Szerintük nem ítlélet született, hanem a beadványokat 2,5 év gondolkodás után mint “nyilvánvalóan alaptalant” elutasították. Azaz az sem volt igaz -ezek szerint-, hogy a beadványokat az EJEB még 2011. év végén befogadta. Legfeljebb iktatta.
  Mivel nem ítélet született, fellebbezni sem lehet a “Nagykamarához”. Ez világosan le van írva a döntésben is, nem tudom ki, miben reménykedik, amikor egyértelműen le van írva: a döntés végleges és megfellebbezhetetlen, továbbá precedens értékű, ezért minden e témában keletkezett beadványt el fognak utasítani. /Azaz a beadványokat tárgyalásra méltónak sem tartották!!!/ Ez szerintem egyértelmű. A Helsinki Bizottság értékelése az FRSZ honlapján elolvasható.

  De azért – akorábbi nagyon optimista nyilatkozatokra is tekintettel és a fentiek tudatában- kíváncsi vagyok a Bárándy-iroda értékelésére is.

  Azzal egyetértek, hogy: Nyugalom, nyugalom, nyugalom. Egyebet úgy sem tehet senki. Az egészség mindennél többet ér, erre gondoljon mindenki! Az élet megy tovább…
  (De ne áltassuk már egymást!)

 19. tb
  2014-07-24 @ 08:00

  Ez a történet nem Isten tanítása (gondolom én), hanem a szabad akaratot kapott (valamilyen) emberek döntéseinek a következménye. Az igazságérzet mindenkiben működik. Persze jó lenne nyugodtnak lenni, de amikor az ember azt látja, hogy (egyre több helyen) “hülyére” veszik, nem mindig tud türelmes maradni. Amit velünk művelnek, azért az túlmegy minden értelmen, jogon, de még a logikán is.
  A fekete gazdasághoz, és mindenhez mérten pitiáner pénzről van szó. Hogy mennyire jogtalan azt nem fejtegetem. Az sem tűnik logikusnak, hogy miért e nagy ragaszkodás a kormány részéről?
  Miért e döntés a SEJB-nál? Az indítékot keresem, és nem vagyok nyugodt, mert nem találom… És amíg nincs indíték, megfelelő muníciónk sincs.
  “Az intézkedés pusztán 0.0003%-ban javította a nyugdíjrendszer egyenlegét” !!!
  Magyar állam:
  “A csökkentés beavatkozás a tulajdonjogba, de annak célja legitim: a közterhek méltányosabb elosztása, figyelembe véve egyik oldalon a kedvezőtlen gazdasági körülményeket és a másik oldalon a nagyon kedvezményes feltételeket biztosító magas szolgálati nyugdíjakat.
  forrás:
  http://www.katonakert.hu/index.php/pertarsasag/perrel-kapcsolatos-hirek/280-a-magyar-helsinki-bizottsag-jogaszainak-jogi-allaspontja
  Ez marhára nem indíték… Ennek a többszörösét herdálják el, stb. mindenki tudja.
  Miért? Miért? Miért?
  Nekem a történtek után a jogi út nem tűnik elégségesnek.
  Össze kell fogni országos és nemzetközi szinten mindenkivel, aki felfogja e döntés lehetséges következményeit!
  A végeredmény politikai döntés lesz, még akkor is, ha soha nem tudom meg az indítékot.

 20. Halmos Edit
  2014-07-24 @ 05:51

  Kedves Bajtársak!

  Fogalmam nincs most, mit tanít mindezzel Isten, mit üzen nekem, nekünk, miért kell ezt átélnünk. Azt tudom, hogy van oka, van célja;de nem tudom, mi az. Úgy érzem, egy ingó hajón, hullámzó vízen vagyok, de van horgonyom, Isten neve van ráírva, és ki tudom vetni, akkor is megtart, stabilizál, ha akkora vihar van, hogy nem látom, hogy merre van Kelet, hol végződik a víz, és hol kezdődik az ég. Isten megtart, ha így látja jónak. Fogalmam sincs, miért érzem úgy, nincs baj, mert … mert éppen Isten kezében vagyok, mert bár megpróbál- nem roppant össze a keze, hanem tart. Megtart. Az értelmem és az érzelmeim egy része összezavarodott.

  Mondhatnám egyszerűbben, és sokkal kevésbé személyesen,mint a fenti mondatok, hogy pénteken a fal adta a másikat. Mert az adta.

  Egy volt bűnügyes különösen jól érti, hogy a jogi képviselő felelősen csak akkor nyilatkozik, ha látott már írásos döntést, benne a törvényhelyeket, indokolást, stb. Egy mai járandóságos meg nagyon tudni akarja, hogy mégis mi történt, van-e tovább.

  Nem fogytak el a saját szavaim, van véleményem, ám amíg nem tudunk biztosat, addig önmegtartóztatást gyakorlok. Addig : nyugalom, türelem. Ha csak nyomokban, ha csak morzsákban is.

  Sokan gondolják, hogy a türelem a gyengeség jele. Szerintem ez tévedés. A gyengeség jele sokkal inkább az ingerültség, a düh. A türelem, a higgadtság pedig az erőé. Például, ha vitatkozik valaki és a véleménye józan érveken alapul, akkor végig nyugodt, magabiztos lesz, még mosolyogni is tud, miközben érvel. Ám ha az érvei hibásak, akkor lassan elveszíti a tekintélyét, majd a türelmét is, dühbe gurul, aztán már csak képtelenségeket beszél. Az emberek ritkán jönnek méregbe, amikor biztosak a dolgukban. A düh leggyakrabban a zavarodottság jele.

  Tendzin Gjaco

  Az emberek gyakran figyelmen kívül hagyják ezt az elvet. Azt kérdezik: “Mit kaphatok holnap, ha ma elvetem a babszemeimet?” A válasz: “Nedves babszemecskéket” A mag törvénye így szól: “Ma ültetsz, és KÉSŐBB aratsz!” Ma ültess babszemeket, és szedd le négy hónap múlva a termést. Amikor még mindenki magának termelt, valószínűleg ezt az elvet jobban értették. De manapság az instant levesek korát éljük.

  Andrew Matthews

  Az ember nem tud csodát tenni. A csodák nem ott történnek (…), ahol valamit ki akarnak kényszeríteni. Csodák ott történnek, ahol az ember várni tud. (…) Ahol valaminek valóban növekednie kell, annak türelmes várakozásra van szüksége.

  Anselm Grün

  A türelemnek három különböző fajtáját ismerjük. Az első a közömbösség türelme, amely ügyet sem vet a sértésekre, jól tűri a bántalmakat. A második a viszontagságokat önkéntesen vállalók türelme, a harmadik pedig a tanítás megértéséből származó, tudatosan fejlesztett, mindenre kiterjedő türelem.

  Tendzin Gjaco

  A hallgatás hit, amikor nyugodtan vársz, mert tudod, hogy az Úr fog cselekedni, amikor lemondasz a világról, hogy az Úrral lehess, amikor nem törődsz azzal, hogy megértsenek téged, mert elegendő neked, hogy az Úr megért, a hallgatás hit.

  Teréz anya

  Ha dühbe gurulsz, magadhoz vonzod az indulatokat. Ha nyugalom árad belőled, megnyugszik a környezeted. (…) És az már rajtad múlik, hogyan tudod magadat behangolni. Mert ha a nyugalmat csak erőlteted magadra, semmit sem ér. A rezgés számít. A húrok feszültségén múlik a szép muzsika. Túl laza vagy túlfeszült húrokon nem lehet szépen zenélni.

  Müller Péter

  Bárhová menjen az ember, tevékenységben elfoglaltan, hordoznia kell magában a belső nyugalmat. Akkor a kusza kavargás körülötte soha nem árnyékolja le, mindig tud meríteni alkotóerőt belső hátteréből.

  Deepak Chopra

  A hálaadó imádság lehetővé teszi, hogy egész nap nyugodt lelkiismerettel gondolhass az univerzumhoz fűződő kapcsolatodra. Azt hiszem, ez Istennek tetsző dolog.

  Eric Pearl

  Ha szerencsés vagy, gyógyulásod az elvárt formában fog történni. Ha igazán szerencsés vagy, gyógyulásod olyan formában jön majd, melyről nem is álmodtál – olyanban, melyet az Univerzum kifejezetten neked tartogat.

  Eric Pearl

Vélemény, hozzászólás?