15 hozzászólás

 1. szomorúan elmélkedő...
  2014-02-26 @ 09:52

  sziasztok
  -fura gondolatok járnak az eszemben….
  -ide születtünk….gyönyörű hazába..
  -szüleink becsületre neveltek (adott szóra…)
  -mi gyermekeinket hasonlóra…
  -de sok millióan nyomorognak ők….
  Kérdéseim egyszerűek?
  Miért sínylődünk mi becsületesek? amikor…
  Miért vettük el családunktól az időt (ünnepek… hétvégék, éjszakák…)? 25-30-40 éveket…amikor…
  Miért fáj mindenem…(hidegben, melegben, esőben-fagyban éltünk(rendre figyelve,bűnözőket hajtva, vagy akár más gyermekét keresve-mentve)) miért nem tudok kerékpározni a gyermekemmel (miért tolod…apa a biciklit?…kérdez)… amikor…
  Miért bíztam az államban, az írott törvényekben…amikor…
  MIÉRT TETTEM ANNO AZ ESKÜMET A BAJTÁRSAIMMAL ERRE…. AMIKOR…
  JELENLEG ITT MÁR SEMMI SEM SZENT! AMIKOR…
  ———-AMIKOR a demokrácia és a becsület már rég nincs——-
  ……….a nagy kaput nem nyitottuk meg anno……..
  DE AMIKOR………..eljön még újra a BECSÜLET!!!!!

 2. Agent007
  2014-02-26 @ 07:37

  Ez a helyzet, helyzetünk, és itt nem csak a rendvédelmisekre gondolok hanem valamennyi korkedvezményes nyugdíjasra, kétarcú és minket csalárd módon támadható. Miért is íróm, mert most látott, napvilágot, mindenkinek ajánlom a HVG, és aBors, illetve a Hírkeresőben utána nézhető, hogy a közelmúltban meghalt művésznő nyugdíja 37.000-Ft volt. Na most ennek tükrében valóban egyszeri ember azt gondolhatja ezek után hogy a fészkes fenébe lehet a rendv.-seknek és bányászoknak, stb.-nek ilyen “aránytalanul magas” nyugdíjuk, amikor amúgy is 37.000.-Ft-ből e művésznő remekül elélt. Illetve az átlag nyugdíjas meg 100.000-Ft nyugdíjat kap? Nos egyszerű a válasz, az ilyen féléktől nem vontak járulékot, önmaguktól meg csak a minimálbért állítotték ki. Csak azt nem értem, hogy ez cseppet sem egyedi eset, az összes művész gyakorlatilag papíron “nyomorog” valójában óriási eltitkolt vagyona van, de ezt a “játékot” nem csak a művész világ teszi, még nagyon sokan, miért nem üt szöget az illetékes hatóság fejébe, miért hallgat a szerv. Persze így üres lesz a biztosítási kassza és azok akik betesznek(vagy inkább levonnak) később azok lesznek a vesztesek.

 3. Kiszolgált(atott) tűzoltó
  2014-02-25 @ 16:36

  Nem kellene ezt a témát feszegetni, főleg annak ismeretében, hogy a mostani hatalomnak eszében sincs változtatni ezen.
  Ilyen kérdésekkel a baloldal feladja a labdát a kormánynak, hogy öles számokkal tudassa a médiában, hogy ezeknek az “életerős, negyvenéves rendőröknek” az ellátása még mindíg milyen magas.Tartok tőle, hogy ezzel a cikkel egy minket áztató kampány indul el járandóságunk csökkentésének irányába a már egyszer jól bevált taktika mentén.
  Biztosan nem sokáig kell várnunk a következő cikkre, tv.műsorra, ahol kis dózisokban a nép agyába adagolják azt, hogy ezek a kádár huszárok még mindíg mennyire jól élnek…

 4. Morfolgo
  2014-02-24 @ 21:11

  A jelenlegi Kormány komoly és kimutatható kárt okozott az adófizetőknek akkor, amikor 18 havi minimálbérben korlátozta a járandóság melletti keresetet.
  Nekem 2011-ben a járandóság melletti mérnöki munkáért havi 108 eFt összes járulékot vontak le adó, TB és eü járulékként. Miután korlátozták a munkavállalási lehetőséget, ez ma már csak havi 36 eFt járuléklevonás a minimálbér után. Ez 2012-2013. évben összesen 1780000 Ft járulékfizetési különbség, vagyis ennyit vettek el (nem engedtek befizetni)az államkasszából, azaz kb. 1 éves átlagnyugdíjat nem tudott kifizetni másoknak!!!!!
  Hogyan beszélhetnek ezek a költségvetési érdekről, mikor épp ők azok, akik ezt jelen esetben is csökkentették a költségvetés bevételi forrását.
  Irtózatos hazugság és irigység az egész.

 5. Godfather
  2014-02-24 @ 19:52

  2012-ben kb 42000 fó volt járadékos, tavaly 2700 fővel kevesebb! Ez 6,5 %-os csökkenés! Ennyien haltak volna meg, mert akkor ez borzasztó!Ugyanebben az évben 2 % volt a csökkenés Magyarországon, azaz 3x többen mentek el közülünk.

 6. Agent007
  2014-02-24 @ 08:53

  Öreg fejjel kellett megtanulnom,hogy a tisztesség, és becsület nem kifizetődő, devalválódottsága miatt. Elgondolkodtató, hogy még fogékony gyermekeimet milyen irányba is orientáljam. Bár nem kell semmit sem tennem, csak kicsit figyelnek a világra általában, és megtapasztalják az apjuk kálváriáját, és már tudni is fogják milyen miként lehet majdan elboldogulniuk!!!!!

 7. Agent007
  2014-02-23 @ 09:01

  Nem ragozom. Egyszerűen szuper aljas dolog volt ez a gaz tett.

 8. vojvoda
  2014-02-23 @ 01:05

  Gratulálok”varga mihály”!!!

  Ennél őszintében, már nem is lehetett volna elmondani,hogy mi is volt az ok, a szolgálati nyugdíj elvételére.Nem is kellet hozzá sok indok.A kormánypárti gombnyomagató brigád, élükön a vezérrel megmutatta mi is a 2/3 ereje. Elintézték a mérhetetlenül sok nyugdíjat,kapó szolgálati nyugdíjasokat,a rokkantnyugdíjasokat,a beteg bányászokat, csak azért mert
  szerintük nem fizettek elég járulékot,míg dolgoztak,valamint elkövették azt a legfőbb bűnt,hogy betegek lettek,illetve éltek a törvény,és az alkotmány által biztosított jogaikkal.Kérdem én ettől a nemzetgazdaságot romba döntő, miniszternek nevezett kontártól,hogy akkor a fizetésem felét miért kellett elvenni adó és járulék címen,nyugállományba helyezésemkor miért utaltatták át a magánnyugdíjpénztárba befizetett pénzemet az államnak.A befizetések,az adók azok rendben voltak a kifizetett,a törvény által biztosított nyugdíjam meg sok!!!
  Remélem,hogy nemsokára majd mi fogjuk meghatározni, az ilyen politikus ingyenélők sorsát!!!

  • Kujak
   2014-02-23 @ 11:20

   Ne légy naiv! Ezek soha nem lesznek elszámoltatva, hacsak nem követünk, mondjuk egy kijevi példát….
   Bárki nyer, holló a hollónak szemét ki nem vájja.

 9. jogfosztott
  2014-02-22 @ 21:13

  Az alábbi idézet is azt bizonyítja, hogy a jelenlegi kormány egy kedvező EJEB döntés esetén sem tesz le az ellátásunk más módszerekkel történő csökkentéséről. A jelenlegi kormány az elmúlt 4 év során még egyetlen esetben nem ismerte el hogy tévedett. Nem gondolhatja senki sem komolyan, hogy majd pont a mi esetünkben elismerik a tévedésüket és sűrű bocsánatkérések között békén hagynak bennünket.

  “Varga szerint а szolgálati nyugdíjak megállapítási szabályai az általános mértékű járulékfizetési kötelezettség mellett jelentősen kedvezőbbek voltak, így lényegesen magasabb összegű nyugellátást eredményeztek. Úgy vélte, hogy a többi ágazattal való összhang megteremtése érdekében is szükséges volt а szabályozási rendszer átalakítása, így а szolgálati járandóság személyi jövedelemadó mértékével megegyező mértékű csökkentése is.”

 10. geeijoe
  2014-02-22 @ 10:09

  Nos kiszámoltam, hogy mennyit jelentett a szolgálati nyugdíjunk csorbítása! Elég nagyvonalúan számolva én 40000 nyugállományút számolva és átlagosan 32000 forint levonást figyelembe véve nem egészen 1,3 milliárd forintot spórolt rajtunk az kormány!!! Ez egy csepp a tengerben amikor állami gépjárműbeszerzésekre többet költöttek el mint ez az összeg! Szóval Varga is elhúzhatna a búsba aporhintéssel!!

 11. csali
  2014-02-21 @ 21:43

  Magyarázza meg nekem valaki, hogyan lehet az, hogy a csökkentés előtt (2011-ben)168.000,- forint volt az átlag, majd a jogfosztás/csökkentés után (2012-ben) már 172.000,- forint!
  Lehet, hogy gyenge vagyok matekból, de én ezt nem értem. Nem bűzlik valami ezzel a statisztikával?

 12. Halmos Edit
  2014-02-21 @ 17:47

  “А már korábban megállapított szolgálati nyugdíjak szolgálati járandósággá alakultak át” – írta Varga.

  A legjobban ez a mondat ütött szíven. A papír nem borul fel, az elektronika nem őrül meg, hogy a magyar Kormány egyik minisztere pirulás nélkül szalonképes mondatnak találja, hogy egy korábban megállapított jogot/javat – tagadni sem próbálja, hogy megszerezett jogról van szó – ilyen módon “átalakítanak”. Mert valahogy nem maguktól alakultak át :-(.

  Az, hogy a miniszter úr nem írt arról, hogy mekkora megtakarítást eredményezett az “átalakításunk”, ehhez képest csak egy pötty az erkölcsön.

Vélemény, hozzászólás?