18 hozzászólás

 1. sajani
  2012-03-05 @ 12:23

  Tisztelt SZB! Érdeklődnék az új szoli.org oldalhoz mikor kapunk belépéshez jelszót vagy már kaptunk mert még nem tudok róla.

 2. HK65
  2012-03-04 @ 16:35

  Tisztelt Szolgálat és Becsület elnöksége!

  Kérdésem, hogy a szbjogsegely@gmail.com e-mail fiók már működik-e?

  Február 26-án küldtem levelet erre az e-mail címre, de választ még nem kaptam.

  A további munkához én is kívánok jó egészséget, sok erőt és maximális kitartást!

  Végezetül idézek időközben elhunyt MESTEREM 2010 évi újévi köszöntőjéből:
  “Az elmúlt évben, csakúgy mint tavalyelőtt a világon mindenhol változtak az elnökök vagy a miniszterelnökök. Politikusokat, cégvezetőket, magas beosztású embereket cseréltek le. Egyesek választási ígéretei, csakúgy mint mások számára az előléptetésért tett ígéretek ellentétekbe, elutasításba és mindenféle akadályba ütköznek és többnyire nem is tartják meg ezeket. Ilyen körülmények között jobb azokra a kollégákra támaszkodni, akiknek hasonló az érdeklődési körük és akikben megbízhatunk. Így lehetővé válik , hogy megszabaduljunk a régi szokásainktól és egyesíthetjük erőinket, hogy konstruktívan az alkotás felé forduljunk. Azonban nagyon könnyű elbukni azáltal, hogy megpróbáljuk siettetni a dolgokat. Minél nagyobb a tervezett fejlesztés/változás, annál erősebbek a mellékhatások és a kapott reakciók. Fontos tehát céljaink kitűzésénél mértéket tartani és körültekintéssel haladni feléjük”

 3. Vaszil
  2012-02-27 @ 08:02

  Igen én is voltam egy pár felvonuláson. Mert azok voltak, nem pedig tüntetések.!!
  Pedig voltunk egy páran akik tovább mentek volna egy szimpla vonulgatásnál.
  Valóban elképesztő az a közöny, amivel irántunk viseltetik a civil társadalom és média, -mondjuk az utóbbin nem csodálkozom-
  ám még jobban megdöbbent az, ahogy a sajátjaink aktív és nyugdíjas kollégáink viselkednek. És pontosan ennek a hozzáállásnak lehetett az a következménye, hogy minden mondvacsinált ürüggyel elbocsátottak embereket és/vagy meghurcolták őket.
  Ha egyszerre mordultunk volna föl akkor teljesen máshogy alakul ez a téma.
  Ebben, hogy így alakult, nagyon nagy felelőssége volt a parancsnoki tiszti gárdának. SZÉGYELLJÉTEK MAGATOKAT megalkuvó á…..k.
  Mondom ezt úgy hogy tudom, hogy sok tiszt is kint volt a meneten, és sajnos tudok nem egyről, akit felfüggesztettek, elküldtek, zaklattak- ezen ügyhöz való csatlakozása miatt.
  Az igazi hatalommal rendelkező főtisztek pedig csak el….ák a saját állományukat és az egész rendvédelmet.
  Ger…..en s….ik.
  De még az ő ár….k sem lett volna elég, ha mi összetartunk, és aki otthon kapálgatott, meg csinálta a munkáját kijött volna ,és végre valahára tett volna valamit magáért és a családjáért is!!

  Én nagyon bízom a per számunkra pozitív kimenetelében, és ha így lesz, akkor minden rendben van.

  Ha viszont netán nem lenne kedvező a döntés, /SICC/ akkor előveszem régi, ámbátor egyáltalában nem Dakota indián mondásomat miszerint…” Ha az igazságod védelmében elfogyott minden érved, ne szólj semmit…csak üss!! “

 4. bob saba
  2012-02-26 @ 17:21

  Egyetértek az elnökséggel lehetőség lett volna többen eljönni a demonstrációkra(az elején még ingyenes utazást is biztosítottak). Én voltam vagy négy alkalommal de túlságosan békések voltunk.Következményeket tudjuk:előzetes letartóztatás
  ,áthelyezés,felmondás. Ezért kell bíznunk a perközösségben.
  Hálás köszönet az elnökségnek és minden segítőnek az eddig elvégzett munkáért.Jó erőt,egészséget kívánok mindannyiuknak!

 5. hangokoskodó
  2012-02-26 @ 15:17

  Tisztelt volt kollégák, bajtársak én is hagy szóljak hozzá az előzőekhez amivel nagyon egyet értek.Minden társadalomban vannak csoportok, a csoportokon belül kisebb közösségek amikben valamilyen céllal az emberek össze tartoznak.A történelmi tanulmányaink során sok forradalom, szabadságharc pl. az elnyomott munkásság soraiból ki indult kis csoportokból indult meg aki először csak páran voltak, és ezt követően mindig bővül a szimpatizánsok táborával.Itt egy nagyon fontos tény hogy aki elkezdte a munkát és évekig harcolt a csoportot ért sérelmek miatt ugyan olyan jutalmaz kapott amikor a jogsértés megszünt aki az utolsó pár napban csatlakozott az adott egységhez. A egyesületünk azért fantasztikus mivel együtt kezdtük el a lezárt létszámmal és együtt is kell befejezni, akár lesz eredmény akár nem de elmondhatjuk, hogy megpróbáltuk a jogfosztottságot megszüntetni.Had fejezzem be az írásom azzal, hogy csodáltam egy II. világháborús könyvben a koncentrációs táborban élő foglyok egy csoportbeli elemét. Loptak, csaltak,azért hogy a haláltábort túl éljék, és aki össze fogott annak nagyobb volt az esélye a túlélésre annak ellenére , hogy tudták a lebukás egyenlő a halállal.Azok aki bele törődtek a sorsukba azokat “Muzulmánoknak ” hívták és nem törődött velük senki és igen kevesen élték túl. Hát remélem, hogy mi is ilyen kitartással harcolunk törvényes keretek között és politika mentesen.Gratulálok a vezetőségnek, jó hozzátok tartozni.

  • Vaszil
   2012-02-27 @ 07:41

   Ha csak az utolsó mondatodat olvasom az jó. Ha a többit is…. akkor annak valami propaganda szaga van. Rossz érzésem lett.

 6. fireman
  2012-02-25 @ 20:46

  Winnetou kolléga!
  Sajnos Te valamit félreértettél!
  A kollégák 80-85%-a KÖZÖMBÖS MARADT! Hogy ők miben reménykednek azt nem tudjuk, pont azért mert közömbösök. Akkor kellett volna egy emberként összefogva nagyon-nagyon hangosan tiltakoznunk, mielőtt elfogadták ezt a gyalázatot a Parlamentben!!
  Érthetetlen ez a közöny, nyugati demokráciákban a töredékéért megbénították volna az országot! Sajnos már ehhez késő, maradt az egyetlen hosszú út, amire léptünk.

 7. bodzi
  2012-02-25 @ 19:04

  Úgy legyen! Bízzunk céljainkban, és az igazságban!

 8. sajani
  2012-02-25 @ 16:28

  Bajtársak én is egyetértek a célokkal a politikusok cserben hagytak bennünket mindegy hogy melyik oldal jobb vagy bal esetleg közép sajnos sok sorstárs nem hisz a sikerben van aki pénzét is sajnálja kiadni de nekunk tagoknak töretlenül biznunk kell a sikerben….

 9. G I
  2012-02-24 @ 23:02

  E sorok elolvasása után röviden az a véleményem, hogy EGYETÉRTEK!
  Csak így tovább és hiszek abban, hogy el fogjuk érni a kitűzött céljainkat!
  Büszke vagyok rá, hogy ehhez a perközösséghez tartozom, mivel itt értelmes, hozzáértő emberek vezetnek bennünket.
  A további munkához kívánok sok erőt és maximális kitartást!
  Soha ne adjuk fel!!!

 10. Maharáni
  2012-02-24 @ 17:06

  Úgy tapasztaltam, hogy a Kertész Imre által leírtak sajnos nagyon is valóságosak. Sokan beletörődve lemondtak az őket is jogosan megillető saját jogú öregségi nyugdíjukról. Ezek között nagyon sok olyan ember van, aki sunyi módon arra vár, hogy majd mi kikaparjuk neki a gesztenyét, és a mi közös harcunk, és anyagi áldozataink gyümölcsét majd ő is élvezheti.
  Egy dolog a lényeg, hogy mi, ebben az egyesületben több mint 3000-en jól döntöttünk. Szemernyi kétségem sincs efelől.
  Az egyesület minden tagjának sok erőt és kitartást kívánok, a vezetőinknek pedig kimeríthetetlen energiát, hogy munkájukat azzal a töretlen erővel tudják folytatni értünk, ahogyan eddig is tették.

  Hálás köszönettel.

 11. Fórizs István
  2012-02-24 @ 15:05

  Jó érzés ezeket a sorokat olvasni. Ismételten köszönet Mindenkinek a végzett munkáért! Merítsünk erőt, és bízzunk a sikerben!

 12. che guevara
  2012-02-24 @ 08:36

  NEM!NEM ! SOHA!! Nem szabad feladni!Ha feladjuk,az a VÉG!!Sokan azért adták fel,mert betelt a pohár,elfáradtak az igérgetésektől,politikusi nyilatkozatoktól,civilektől,akik”leköpték”őket,elfáradtak a “Kádár-huszározástól”!! DE,AKI FELADJA,ELBUKIK!!Sok sikert a munkához!!ERŐT,EGÉSZSÉGET!!!!

 13. Vili
  2012-02-23 @ 19:33

  Sok sikert a munkához, és nagyon igaz amit leírtak !

 14. csgab
  2012-02-23 @ 19:26

  Szívemből szól az írás, teljes mértékben egyetértek. Köszönöm a kollégáknak a munkájukat, ezentúl is ha kérnek, és tudok, nagyon szivesen fogok segíteni. SOK SIKERT!

 15. t.j.
  2012-02-23 @ 13:10

  Valóban ez legyen a vezérelv, amit a cikk elején olvastam: “Egyesületünk fő tevékenysége továbbra is a perközösségi munkavégzés.” És ebben a szellemben: “Semmilyen politikai párttal vagy politikai célú mozgalommal nem ápolhat, nem tarthat fenn – még szakmai alapon sem – kapcsolatot a Szolgálat és Becsület Érdekvédelmi Mozgalom.” Nagyon helyes és úgy gondolom, a tagság zöme épp ezért választotta ezt az egyesületet!
  Kitartást a munkához!!!

Vélemény, hozzászólás?