4 hozzászólás

 1. Agent007
  2014-02-15 @ 10:50

  Tisztelt Mariann! Nem, nem tiszteletlen a kérdésed. Az a bizonyos kismama per a jövedelem pótló támogatás ügyében, amit még egy bizonyos kaposvári ügyvéd kis mama indított. Ráadásul nekem mint pénzügyőrnek a jövedelme nem is érte el a minimális egyfőre eső összeget. Velem szembe a magyar állam(bíróság) visszamenőleg alkalmazta a bizonyos 3. igény jogvesztő határidőt a családjogi tv.-szerint. Csakhogy e törvény 98.-tól hatályos a mi igényünk viszont gyermekem születésétől 97.-től keletkezet tehát visszamenőleg nem lehetett volna a 3 év korlátozást alkalmazni. Maga tv. is rögzítette, visszamenőleges alkalmazását, a hatályba lépés megállapításának kezdete szempontjából. Ami a hat évet illeti jogos felvetés? Egy évig őrzik az aktát addig bele tekinthetek, ha kiutazok Strasbourgba, de lehet, hogy ezután sem leszek okosabb.

 2. Agent007
  2014-02-14 @ 23:06

  Kedves Horváth Zoltán! Ha nem untatlak az én ügyemmel elárulom én például pert vesztettem Strasbourgban, igaz más ügyben. Tehát a Strasbourgi Bírósághoz való fordulás nem feltétlen siker, megoldás a hazai bíróságok jogsértő döntése ellen. Én 2008.-ban adtam be és most kaptam választ, melyben még csak érdemben sem vizsgálódtak, és az elutasítás okát sem közölték. Remélem ez a mi ügyünk nem így végzi. (pedig a 6 hónap letelte előtt adtam postára, az LB ítélet kézhezvételétől) Tisztelettel.

  • mariann
   2014-02-15 @ 07:04

   Tisztelt Agent007!

   Tiszteletlenség lenne a per tárgyát illetően érdeklődni?

   Csak azért kérdezem, mert a 6 hónapos határidőből való kicsúszás, vagy bármilyen más eljárásjogi hiba (már ha ez volt az elutasítás indoka)szerintem nem indokolja a 6 éves (!) peranyagon mélázást.
   Amennyire tudom az EJEB amit el lehet utasítani, azt azonnal (rövid határidőn belül) elutasítja.

 3. horvath zoltan
  2014-02-14 @ 20:12

  Már tele vagyok azzal, hogy mindenki nyer Strasbourgban, csak a mi ügyünk nem halad előre. Az elküldött értesítések szerint,a peranyagban minden el van küldve, de vajon idáig – több mint két év- miért nem döntött a nagy hatalmú bíróság. Kérem erre válaszoljanak. A türelmem és a pénzem is most fogytán van. Tudom, hogy a kormány és mi köztünk, felfogásbeli kérdések játszanak,nem a pénz.

Vélemény, hozzászólás?