1 Comment

 1. E. Ferenc
  2013-05-20 @ 08:19

  Valójában ezért kellett elvonni a nyugdíjunk egy részét?
  Olvasva a Piac és Profit cikkét, végképp nem értem a nyugdíjelvonásunkat, és még sok mindent nem. De ha az alábbi cikk helytálló, akkor kérem, követelem, hogy a kormányzat legelőször is az alábbi lopások (szerintem az nem adóoptimalizálás, hogy nem fizetjük be a közös kasszába az adót), és korrupció -naivan:megszüntetésével, reálisabban: csökkentésével- foglalkozzon. Persze ehhez kéne igazán nagy mersz, mert itt kiderülne sok minden, olyan is, ami miatt sok kollégánk tönkrement. Vagy a lelkiismerete nem bírta, vagy tönkretették így vagy úgy. lásd:olajos ügyek
  évekig ment, nem akarom ragozni.
  Ne vegyenek már minket hülyére, amúgy is láttuk, látjuk, hogy mi az ábra!
  Ha hiányzik pénz az államkasszából, azt ne attól vegyék el, akiknek szerződés alapján jár, hanem keressék meg a tolvajokat! Ja, hogy ehhez egy tényleg független korrupciómentes szervezetre lenne szükség? Nincs lehetetlen, csak tehetetlen!
  Az alábbi adatokkal szembesítve a kormányzatot, és a nyugdíjcsökkentő törvényt kitalálókat, újabb erkölcsi alátámasztást kaphatnánk.
  Bombázzuk őket a saját fegyverükkel: kb: ” azt a pénzt amit elvontunk, az aktív állományra fordítottuk” Kérdem én, hogy minek? Miért? Engedik őket a korrupció és az üzemszerűen kilopott pénzek közelébe?
  Tisztelt hozzáértő bajtársak, vezetőink! Kiket kell levelekkel bombáznunk, ha kell küldjünk minden országgyűlési képviselőnek, minden szervnek, akárkinek is. Valamit tenni kell, mert ügyünket nem intézik, hanem csak piszkálgatják.
  Ahogy észrevettem, a petíciós bizottság is vagy nem értette, vagy nem is akarta megérteni, hogy mi a problémánk.
  Nekünk pedig kizárólag az összefogás az egyetlen lehetőségünk. Egyúttal kérdezem a vezetőinket, tagtársaimat, milyen ötletük van, mit tehetnénk, ami előremozdítaná ügyünket. Együtt gondolkodva sokkal előbbre fogunk jutni.
  Több embernek mindig több jó ötlete van. Az se baj, ha nem jó, legfeljebb nem abba az irányba lépünk. Egyébként a multiknál is van ilyen. Összejön egy csapat és egy adott problémán ötletelnek, ötletrohamnak nevezik.
  Ötletelésre fel!

  http://www.piacesprofit.hu/gazdasag/szorul-a-hurok-a-az-adoelkerulok-nyaka-korul/

  “Ha más pozitív hozadéka nem lesz a gazdasági válságnak, csak az adóparadicsomok ellehetetlenülése, ami megakadályozza, hogy néhányan óriási összegeket lopjanak ki a nemzetgazdaságokból, hosszútávon már akkor megérte végigszenvedni az elmúlt éveket. Mint azt korábban megírtuk, a Tax Justice Network tavalyi felmérése, amely 139 ország offshore-ba kimentett vagyonát vizsgálta, hazánk érintettségét mintegy 240 milliárd dollárra becsüli. Magyarország ezzel az előkelő második helyet szerezte meg a kisíbolt vagyonok európai toplistáján (Oroszország mögött), míg világszerte a szintén nem lebecsülendő 13. helyezést, pedig olyan mezőnyben indultunk, amelyben ott szerepelt Nigéria, ahonnan olajmilliárdokat lopott ki a politikai elit, vagy Líbia, ahol a Kadhafi család szerzett óriási vagyont. A hazánkból kilopott összegnek csak a tizede is elég lenne, hogy sohasem látott fejlődést indítson el a magyar gazdaságban.”

Vélemény, hozzászólás?