1 Comment

  1. Halmos Edit
    2012-05-18 @ 12:33

    Ó, igen, igen: a kormányzat számít a szenior állományúakra, azok tapasztalatára! Mégiscsak mekkora pazarlás az, hogy a drága pénzen tanult, szakmában járatos 45-50-esek képesek voltak kivonulni a fegyveresektől. Csak jöjjenek vissza, tárt karokkal várjuk őket! Azokat különösen, akiknek abszolút specifikus a tudásuk : rendőr – tanárok, kiképzők, lőgyakorlat-vezetők, gépjármű-vezetéstechnikájuk harcban edzett, kisujjukban az intézkedéstaktika, szagoltak veszélyes helyzeteket, tüzet-vizet-lőport, fékeztek meg lőfegyverrel hadonászót, biztosították egymást, ismerik egymás gondolatát, fél szavakból értik egymást, mert … síoktatók !?

    Ez a történet a szigetszentmiklósi Batthyány Kázmér Gimnázium új igazgatója történetének parafrázisa. A Battyhány család forog a sírjában. “Fidelitate et fortitudine”, ez volt a jelmondatuk. Hűséggel és bátorsággal.

    Kár, hogy nem a szakmához ,a szolgálathoz, a becsülethez, a hazához mutatnak hűséget és bátorságot ezek az új vezetők. Hanem nagy bátorsággal és szolgai hűséggel bújnak elő kenyéradó gazdáik nadrágja mögül, és maradnak lábközelben. Ha majd rosszul áll a szénájuk, talán egy nő szoknyája mögé iszkolnak ?

Vélemény, hozzászólás?