14 hozzászólás

 1. Kiszolgált(atott) tűzoltó
  2014-08-02 @ 12:41

  Valóban undorító, amit velünk tettek, de mit tehetünk, ha még a rajtunk kívül egyedül érintett réteg, az aktív állomány sem küzd az őket is sújtó intézkedés ellen?
  Semmit. Bizakodunk abban, hogy minket már békén hagynak,hogy lekerültünk az aktuális bűnbak listáról. Ezért tartom teljesen feleslegesnek, sőt egyenesen károsnak bármilyen politikai tömörüléshez való dörgölődést.Akik ezt teszik,nem a valóság talaján állnak és úgymond “feszegetik a pofon láda tetejét” veszélyeztetve azon sorstársaik még meglévő egzisztenciáját, akik erre semmi felhatalmazást nem adtak.

 2. Dühöspista
  2014-08-02 @ 10:13

  Jogi alap-evidenciákkal szembemenő döntés született ellenünk.
  Szólni kéne “Strasbourg”-nak, hogy nem csak minket aláznak meg,hanem ………..az egész európai jogrendet !!!
  Valószínűleg félre vannak vezetve!
  Talán Bárándy úr visszajelezhetne nekik valahogy, ha egyáltalán még van rá mód és van értelme.

 3. Agent007
  2014-08-02 @ 09:24

  Na ezért nem szokás hozzá nyúlni sehol, demokratikus országokban visszamenőleg meg végkép nem a nyugdíjhoz, és a nyugdíjasokhoz. Mert köztudott, hogy ük képtelenek bármiféle munkajogi eszközhöz folyamodni. Ezt rúgta fel (már megint azon gondolkozom hogy írjam le a cezura kedvébe járva, vagy mert politizálással ne vádoljanak) ennek a …………………………………….a nevét aki ezt tette velünk. Már az is ki nem fejezhetően volt gusztustalan eljárás, hogy a r..sim (inkább magam kipontozom)az emberek mögé bújva, felhasználva, hozta meg döntését. Amikor egy szűk kisebbségről döntünk nem szabadna a többség véleményét kikérni, mert az biztos, hogy torz eredményt hoz. Hacsak nem ez a cél, mint jelen esetünkben. Had éljek példával. Akkor az embereket is meg kellene kérdezni, hogy a képviselőknek, és politikusoknak akarjuk e hogy az éves jövedelme felére csökkenjen. Ezt miért nem vállalják fel a politikusok? Borítékolom az eredményt. Sikeres lenne a referendum!!!!! ÁMEN!

 4. Kiszolgált(atott) tűzoltó
  2014-08-01 @ 20:45

  Kedves Seres bajtárs!
  A realitások talaján állva én már nem várok semmit. A politikusoktól főleg nem, legyenek azok bármilyen színűek.
  Sajnos jogfosztásunk társadalmi támogatottságot élvez, emiatt egyetlen politikai erő sem fogja komolyan zászlajára tűzni rehabilitásunkat, mivel sokkal több szavazatot vesztene ezzel a húzással, mint amit a mi szavazatainkkal nyerne.
  Ígéretből persze politikusaink nem fognak kifogyni mindaddig, amíg pozícióba nem kerülnek.
  Extrém dolgot mondok most, ha egyszerre mind kihalnánk,eltűnésünket a hozzátartozóinkon kívül senki nem sajnálná, sőt…Érdekeink érvényesítését -és egyben a sajátjukat is- egyedül az AKTÍV állomány tudná valamelyest képviselni, mert az ő működési zavaraikat a társadalom azonnal a bőrén érezné.

 5. Agent007
  2014-08-01 @ 20:26

  KEDVES Kiszolgáltatott Tűzoltó, Péter, és mindenki! A szűrést értsétek azokkal szemben akik, nem a mi elszenvedett sorsunkkal osztoznak. ÉS GONDOLOM ÉRTITEK MIRE GONDOLOK. Nem írnák részleteket mert csupa, csupa ………… lenne a blogom. Mint a legutóbbi Kiszolgáltatott tűzoltó írása is. De, ez nem valaki ellen irányul, hanem egymás megsegítésére. Most, had ne részletezzem. Ezáltal kicsit interperszonálisabb lenne az ismeret, a kapcsolat közöttünk. És persze szabadabbon tudnánk kommunikálni, mint szigorú moderátor alatt. Persze nem kötelező az ötletem. Alapvetően politika mentes lenne, mert azt hiszem minden pártban csalódhattunk. Most ennyi.. Tisztelettel: Henrik

 6. Kiszolgált(atott) tűzoltó
  2014-08-01 @ 08:29

  Kedves Agenr007!
  Köszönöm elismerő szavaidat.Talán borúsan látom, de szerintem mi, érintettek nem tudunk olyan szerveződést létrehozni, ami sebeink nyalogatásán, egymás bátorításán kívül komolyabb eredményt el tudna érni.
  Egy esélyünk lett volna még anno, ha az AKTÍV állomány lép fel a történtek ellen, de mint tudjuk, a hivatásos, tejben vajban fürdetett “kádár huszár”-nak a jog által engedélyezett érdekérvényesítő képessége egyenlő a nullával….
  Mi már nem tudunk olyan akciót szervezni, ami az ellenünk bőszített átlag állampolgár szemét kinyitná…..(pldul ………………… hagyni…hiszen minden tűz elalszik egyszer valahogy…, vagy ……………………… kicsit később …..)Szándékosan vettem saját területemről a példát, hogy bizonyítsam, a tűzoltók mennyire “pártos”, politika által vezérelt feladatokat láttak, látnak el, mennyire rászolgáltak a “kádár huszár” megtisztelő jelzőre.
  Ilyen “passzív ellenállás” szerű magatartásra csak az AKTÍV állomány lenne képes, de sajnos közöttük is sok az agymérgezett egyed, egyrészt még olyan fiatalok, hogy eszükbe sem jut a leendő nyugdíjuk , másrészt elkábították őket a hivatásos “életpálya model” nevű szörnyűséggel.

 7. seres
  2014-07-31 @ 22:36

  Tisztelt Elnökség !
  Nem örülök a moderálásnak , e helyett arra várok választ ,hogy miképp tervezitek a tagság véleményét kikérni és a tagságot bevonni a KNOE-el és BRDSZ-el tervezett megbeszélésekbe ?
  Tisztelt Gódor Henrik!Milyen alapon szeretnéd megszúrni szigorúan ezt a csoportot ahol mindenki érintett és sértett? Ki dönt az alkalmasságról ?
  Tisztelt kiszolgált tűzoltó!Szerinted bármelyik politikai vagy érdekvédő szervezet támogatott minket? Vagy abban bízol hogy ezek után mellénk állnak ?
  Serfőző Péter

 8. seres
  2014-07-31 @ 22:20

  Újból üdvözletem Bajtársak !
  Nem örülök a moderálásnak ,de majd meglátjuk kinek lesz igaza!
  A Kiszolgált tűo. bajtárstól kérdezném,mit vársz az érdekvédő szervezetektől/akik nem is léteznek, mert ugye csak a kamarákkal tárgyal a kormány/ és a politikától , Eddig kaptunk valamilyen támogatást bárkitől is ? Vállaljuk már föl a helyzetünket ! Henrik ! Te kiket akarsz szigorúan megszűrni , Valamennyien érintettek ,sértettek vagyunk ! Ki fogja eldönteni ,hogy az általad elképzelt önvédelmi közösségnek ki lehet tagja ? Jó lenne reálisan gondolkodni !
  Tisztelt elnökség!A moderálás helyett arra várok választ ,hogy a tagságot milyen formában kívánjátok bevonni a további döntésekbe,a KNOE-val és a BRDSZ-el való megbeszélésbe ?
  Tisztelettel : Serfőző Péter

 9. Agent007
  2014-07-31 @ 20:08

  KEDVES (direkt így írtam) Kiszolgáltatott tűzoltó! Nagyon pontosan, és tökéletesen vázoltad a helyzetet, helyzetünket. A szívemből írtál. Én azt javaslom hozzunk létre MI, akik érintettek, sértettjei vagyunk ennek a gonosz igaztalan színjátéknak, és elszenvedői, egy spontán, de erősen kapcsolódó, egymást szigorúan megszűrt közösséget hoznánk létre, egy fajta önvédelmünk céljából. Azt javaslom akit ez érdekel, szintén önszerveződve rendezzünk egy találkozót. És ott egyeztetve jövőbeli lehetőségeinket, megismerhetjük egymást, személyes elbeszélgetés, megbeszélés közben, valamiféle hatékony közösséget hozhatnák létre. Tisztelettel: Gódor Henrik nyugger ex püőr. tzls.

 10. kiszolgált(atott) tűzoltó
  2014-07-31 @ 08:21

  Sajnos a jog nem természet tudomány, ahol a fehér az fehér, a fekete az fekete és a szürke minden árnyalata is egzaktul értelmezhető, hanem a mindenkori hatalom “úri huncutsága”,-ezért én a jogot nem is tartom tudománynak- amit most esetünkben profi módon alkalmaztak.Profi volt az előkészítés, a társadalom felhergelése kiragadott szélsőségek prezentálásával,a tények eltorzításával,majd az alkotmány módosításával.Nem értek azokkal egyet, akik hiányolják a jogfosztásunk előtti “erősebb” fellépést.Be kell látnunk, hogy amit velünk tettek, azt széles társadalmi egyetértés övezte és övezi. Családtagjainkon kívül nem tudtunk volna másokat mozgósítani nagyobb, vagy tartósabb demonstrációkra.Azzal sem értek egyet,hogy bizonyos érdekvédó szervezeteink pánik szerűen dörgölőznek a “demokratikus”(??)ellenzékhez,elvakultságukban feledve, hogy a regnáló hatalomnál semmivel sem jobbak,pályafutásuk során már többször, ugyanúgy leszerepeltek, mint mostani hatalmasságaink.Véleményem szerint ez a politikai orientálódás többet árt ügyünknek, mint használ.

 11. tb
  2014-07-30 @ 21:45

  Köszönöm/jük a tájékoztatást, az SZB. társérdekvédelmi szervezetekkel történő együttműködési szándékáról. Ez megnyugtató, rajtunk ne múljon. Mi keressük a kapcsolatot, ha valaki nem akar együttműködni azt kierőszakolni nem lehet, viszont esetlegesen mindegyikünk látja a kárát.

 12. seres
  2014-07-30 @ 12:28

  Üdvözletem Bajtársak !
  Engem meglep a BRDSZ / Bárdos főtitkár asszony / mostani érdeklődése,talán korábban kellett volna ébrednie ! Nem ……………..kelteni ,de nekem ………………….!
  Ettől függetlenül javaslom az elnökségnek a SAJÁT tagságunk minél szélesebb körű bevonását a elkövetkező döntések meghozatalába ! A közgyűlés előtt már javasoltam ,hogy ki kell kérni a közgyűlés/en keresztül a tagság/ véleményét a lehetséges EJEB döntésekről . Ez akkor elmaradt , de úgy gondolom most meg lehet vagy kell tenni. Nem örülnék ha a KNOE kivételével egy két szervezet befolyásolná a további menetet .
  Vagy sikerül az ÖSSZES résztvevőt bevonni vagy maradunk egyedül .
  Tisztelettel Serfőző Péter

 13. parthenosz
  2014-07-29 @ 09:57

  Hát igen ez az abszolút elfogulatlanság és pártatlanság…

  Ezt a versenyművet olvasva Hamvas Béla: Sciencia Sacra műve jut eszembe.

 14. Harangi Béla
  2014-07-28 @ 14:55

Vélemény, hozzászólás?