8 hozzászólás

 1. ESZENYI
  2011-12-13 @ 14:54

  Politikusaink cselekedetei őket minősítik, csak mi isszuk meg a levét.
  Amit leírok nem kapcsolódik a rendvédelmisekhez, csupán egy példa arra, hogyan látják külföldön a magyar politikusokat.
  Ismerősöm Csehországban járt, itt elegyedett szóba egy kismamával,aki 2 kicsi gyerekével sétált.Kiderült , hogy ők is magyarok, az apa kinn dolgozik, anya neveli a gyerekeket, évente 2x mennek nyaralni ill.síelni és minden második hátvégén haza jönnek a magyar nagyszülőkhöz.Saját lakásukban laknak ezen kevés hitel van és saját autóval járnak. Prága- ahol élnek- házai 50%-ban fel vannak újítva, vagy már fel vannak állványozva, az utcák tiszták,hajléktalanokat nem látni.Szóval idilli a helyzet.Amikor ismerősöm megkérdezte miben látja a fiatal diplomás nő a fejlődésbeli különbséget egyetlen mondat volt a válasz:Itt a politikusok nem lopják el a pénzt!
  Sajnos én azt látom, hogy már nem csak a pénzt lopják el, de sokaktól az éltet is.

 2. boMisch
  2011-12-13 @ 12:00

  A Fidesz-KDNP frakció – beleértve a nyugdíjas tagozat elnökét is – ellenséget kreált a szolgálati nyugdíjasokból. Ez felelősség-áthárítás és figyelem-elterelés. A bűnbakképzés a történelmi tapasztalatok szerint hozhat átmeneti eredményt. Lásd vallásháborúk, zsidók/cigányok pellengérre emelése. Moldova humoreszkjében a közép-amerikai futballháború kitörését követően mindkét országban azonnal letartóztatták a baptista fogorvosokat.
  Mák János írása néven nevezi az árulókat, pontosabban csak a legismertebbeket, hiszen egy jó hosszú listát lehetne (kellene ?)összeállítani. Az árulók zöme reaktivált, illetve a hatalom-közelség haszonélvezője. Sújtsa őket kollektív megvetésünk.
  A bajtársi közösség elengedhetetlen részének tartom azonban az aktív állományt, akik egy percig sem élvezték – és talán soha nem is fogják – a korai nyugdíjazást. Ők ugyanannyit, vagy még többet veszítettek, attól függően, hogy milyen közelségbe kerültek a nyugdíjazás lehetőségéhez. Úgy érzem, hogy nélkülük nem lehetünk elég erősek, is igazából a hatalom is csak az aktív állomány fellépésétől, ellenállásától tart – ha reális ennek esélye.

 3. Deni
  2011-12-12 @ 19:16

  Győrgy ! Ahogy írtad: senkit nem hagynak az út szélén. Belelökik az árokba.

 4. Rádi István
  2011-12-12 @ 17:41

  Mák Jani mély tiszteletem a tiéd, az utólsó betüig igazad van.

  Utóiratként le irhattad volna, hogy szo….le az összes rendvédelmis fa….t.

 5. György
  2011-12-12 @ 16:18

  Ez a szemétláda nem törődik semmivel és senkivel,csak az öt körülvevő léhűtőknek jó legyen.Családok mennek szét vagy tönkre.Ha elveszi a 16%-ott,bedől a hitelem,lakást elveszik a fejünk felől.Pedig Orbán V.azt mondta,senkit nem hagyunk az út szélén.Mindenféle juttatást felvesznek,holott semmit nem tesznek meg érte.Érdemi munkát nem végeznek.Egy tollvonással több ezer embert tesznek tönkre.Egyébként egy gerinctelen férgek,akiket el kell taposni.Legyünk mi a kártevő irtók.

 6. Gergő
  2011-12-12 @ 14:11

  Annyit tennék hozzá, hogy a bv. országos parancsnok (Dr. Kökényesi Antal bv. altábornagy) is “hirtelen”, dec. 31-i hatállyal nyugdíjba vetődött.
  1954-ben született, tehát 57 éves. A korengedményes nyugdíj jövőre megszűnik, a már ilyen nyugdíjban részesülők közül az 57 évnél fiatalabbak jövedelemadót fizetnek. Nos mit mondjak? Pestiesen szólva: Ügyes.

 7. Sipos Attila
  2011-12-12 @ 13:08

  T Csapajev Bajtárs! Nem jól hiszed,hogy a szolgákból nem lesz hadsereg!Ha ismered a történelmet akkor tudnod kell,hogy a nagy szabadságharcok és az önkényuralmi elnyomás elleni harcokat mind rabszolgák,parasztok,jobbágyok stb vivták meg és csak az önkényurak pénzzel fizetett cselszövései állithatták meg ezeket.Nos mai helyzetben az álnok cselszövés az adott/rendvédelmisek megalázása,lejáratása a “civilek” előtt/ de a mostani helyzetben a pénz nem játszik szerepet mert mostani önkényuraink inkább mentik a saját “tisztességgel “megkeresett vagyonukat,minthogy ellenünk szövetkeznének!Tehát igenis össze kell fognunk akár honvéd vagy,akár rendőr,tűzoltó,smasszer stb vagy,mert a célunk az egy:elzavarni ezt a mocskos bandát,vissza szerezni és megvédeni a szerzett jogainkat.Ez kivánja az egyenruha becsülete,a családunk és gyermekeink védelme!

 8. Csapajev
  2011-12-12 @ 12:49

  Mi a f..é nem lehet a dehonesztálót magyarul leírni?

  Janibátyám tisztelettel..!

  Katonaember nem rimánkodik!
  Azonban igen kevés katonaember van a mostani nyuggerek között. Csak szolgák. Szolgákból nem lesz hadsereg.

Vélemény, hozzászólás?