11 hozzászólás

 1. andrew barkanyi
  2013-03-03 @ 15:53

  Az AB elfogult meglehet hogy tán még nem is itélkezhet az ügyünkben önnállóan!
  A birák jogállásával összefüggésben született Eu Itélet viszont analóg példával szolgál más hivatásrendek diszkriminációjával kapcsolatban is.

  A megkülönböztetés tilalma a birák esetén életkorra, hivatásrendre,és az intézkedés váratlansága révén hátrányos élethelyezetbe kerülés miatt a (fokozatos bevezetés hiánya)korkedvezmény más területein is megfelelően alkalmazandó!
  Csak ezt kell kérni Strassburgtól egyenlőre semmi mást és ha ez megvan, publikálják is a beadást, érkeztetést onnan tényleg mindenki álljon le az egyéni kérelmeivel!

 2. sajani
  2013-02-09 @ 13:37

  Üdv a sorstársaknak,azért nem mernek dönteni mert nyivánvaló a jogi helyzet törvénysértések sorozatát követték el velünk szemben,csak ezt nehéz beismerni főleg ezzel a kormánnyal beismertetni.

  • Szilvási Attila
   2013-02-11 @ 20:52

   Az nagyon érdekes, hogy azért kapkodtunk a perindítással, hogy még 2011-ben be legyen adva a kérelmünk, hogy minél korábbi legyen a határozat!
   Az ügymenetet azonban a nagyszámú perkérelem nem hogy gyorsította volna, hanem az 1-1 önálló indítvány folyamatosan lassítja ügyünket! Ez azt jelenti, hogy ha fél év múlva egy “birka” megint bead egyénileg egy indítványt, -mert Ő akkor tér magához-, akkor újból elkezdődik egy várakozási időszak, hogy összegyűjtve vizsgálhassák ügyünket! Amikor pár hónap múlva megint előkerül egy egyéni kérelem, akkor újra előröl kezdődik!
   Ennek így sosem lesz vége?????

 3. csefgab
  2013-02-08 @ 17:21

  Egyszerűen rendkívül óvatosak. Nem mernek ítéletet hirdetni, mert nagyot fognak égni, ha elutasító határozatot hoznak, és ezután az EU bíróságai megítélik ennek ellenére a követeléseinket! Kivárnak, hátha kapnak valami fülest Brüsszelből, akkor majd gyorsan kiadják az állásfoglalásukat. Ez az “Alkotmánybíróság” is le van fektetve, meg van félemlítve mint szinte minden más terület. Retteg ez az ország, fél a sok “birka”, mert egyesével mindenki támadható. Van erre sajnos nagyon nagyon sok példa!

 4. pegasus60
  2013-02-08 @ 15:01

  Addig nem is lesz semmiféle döntés, amíg a több tízezer vagy talán százezer volt korkedvezményes bányász-, művész, rokkant és egyéb nyugdíjas, szolgálati járandóságos, mindazok akiket ez a gyalázatos törvény sérelmesen érint, ott nem tolong és demonstrál a Donáti utcában! 14 hónap telt el a jogsérelem keletkezése óta,9 pedig azóta, hogy az EU parlament delegációja átvette a petíciót, a zemberek türelme igencsak fogyóban. Ha kiegészülnek a fidesz által delegáltakkal, tutira negatív döntés fog születni, ha egyáltalán történik valami a nyári ítélkezési szünetig. Utána pedig gondolom már mindenki, aki él és mozog a közéletben, a választással lesz elfoglalva, így az AB is a választási ügyekkel fog foglalkozni, nem velünk. Módszeresen kenik és tolják el az ügyet, ez tisztán látható.Ha belátható időn belül sem az EU-ban sem az AB-n nem történik semmi érdemi, talán célszerű lesz az egyéni polgári peres utat megpróbálni, mert úgy látszik a közösségi érdekérvényesítés nagyon gyenge lábakon áll hazai és nemzetközi vonatkozásban egyaránt.

 5. Tiborc
  2013-02-08 @ 12:38

  Mire várnak ????? Ez a döntés minősiti saját magukat.

 6. hübele balázs
  2013-02-08 @ 11:56

  én is vártam valami bíztatót. de aki a szolgálati nyugdíjunkat beterjesztette, ott ül most az alkotmánybíróság tagjai sorában!!!!

  veszett fejsze nyele, ebből semmi nem lesz. a jogállamot meg lassan el lehet felejteni.

 7. István
  2013-02-08 @ 11:50

  Igen igen és tavasszal, még gyarapodnak három narancs harcossal
  akkor mi lesz !!!!

 8. kasz
  2013-02-08 @ 10:44

  Mi van itt,ha már ŐK is félnek??

 9. Homer
  2013-02-08 @ 08:02

  Ó! Ilyet is lehet? Akkor minek vannak?
  Vagy várják, hogy megcsörrenjen a “sárga” telefon és bediktálják nekik?

Vélemény, hozzászólás?