22 hozzászólás

 1. Zoli
  2014-07-21 @ 16:13

 2. Zoli
  2014-07-21 @ 16:12

  Sziasztok!
  Egy kis érdekesség.

  A döntést az EJEB 2. csoportja (héttagú tanács) hozta meg, amelynek tagjai:

  Guido Raimondi (Olaszország) az EJEB 2. csoportjának a vezetője
  Işıl Karakaş (Törökország) az EJEB 2. csoportjának vezető-helyettese
  Sajó András (Magyarország) Bíró
  Nebojša Vučinić (Montenegró) Bíró
  Egidijus Kūris (Litvánia) Bíró
  Robert Spano (Izland) Bíró
  Jon Fridrik Kjølbro (Dánia) Bíró
  Stanley Naismith (Egyesült Királyság) irodavezető

 3. Balthazár Ferenc
  2014-07-19 @ 19:00

  A pofátlanság magasiskolája! Annak idején a Magyar Népköztársaságra, majd a Magyar Köztársaságra tettünk esküt, nem a …………………ra! Ez a cca.40.000 bajtárs, – aki még a mai napig ért a PA, PARABELLUM, AK -hoz, – az esküjében foglaltakat maradéktalanul teljesítette.Most a magyar államnak kutya kötelessége volna, hogy akik annak idején a nyugodt tanulmányaikat lehetővé tették, meg azt, hogy az egyetemről bevitorlázzanak és egyetlen perc munka nélkül, visszamenőleges hatályu törvényekkel a szerzett jogokat el
  tiporják – teljesíteni.
  A88-ban végzettekből /nem megbízásukból/ üzenem Blaskó Béla Úrnak, h. tiszteltem a végtelenségig, de nem igaz amit tanított.

 4. Palotai Ignác
  2014-07-19 @ 18:30

  Érdekes! – Szolgálati nyugdíjakról beszélnek a híradóban is. Érdekes módon fogalmaztak a neten és az Rtl klub híradóban is ezt a hírt illetően! Az első hallásra beharangozott EJB döntés nem tartalmaz több olyan álláspontra vonatkozó bíróságí állásfoglalást amit nem lehet megkerülni, ha döntést hoztak! – Szolgálati nyugdíjak, adó mértékével egyenlő csökkentésének jogosságáról szól az állítólagos EJB döntés. Mi teljes jogú, jogerős határozattal rendelkező, nyugdíjra jogosultak voltunk! Ugyanakkor szó nincs benne arról, hogy a beadványok többi kifogásolt pontjait illetően milyen állapont, döntés született! (Tudtommal a KNOE jogászai pld. több ilyen kifogást megfogalmaztak! pld. tulajdonjog védelme, visszamenőleges hatályú törvénykezés, az érintettek nyilvános, társadalom előtti lejáratása! “Ingyenélő kádárhuszárok” stb. Itt valami nagyon nem stimmel!!!!

 5. Agent007
  2014-07-19 @ 14:26

  Az esetünk pont olyan, mintha időközben az építési szabályok megváltoznak, és a korábban megépült, és nem engedély köteles építményekre visszamenőleg fennmaradási engedélyeket követelne meg a hatóság (mely, min tudjuk, nem kis költség) és még visszamenőleg bírságot is kiszabnának. JAJ NEM ÁLLT SZÁNDÉKOMBAN ÖTLETET ADNI A ………..OGALKOTÓINAK.

 6. Búbánat
  2014-07-19 @ 12:26

  Állandóan kimoderáltak,vajon kikkel van ez a fórum ?

 7. Godzilla
  2014-07-19 @ 12:24

  Állandóan kimoderáltak,vajon kikkel van ez a fórum ?

 8. Godzilla
  2014-07-19 @ 12:22

  Félő hogy vérszemet kapnak a hiénák és meg kell védenünk a maradékunkat is ! Tartsunk össze és védjük továbbra is együtt, így vagy úgy, de mindhalálig !

 9. Perzekútor
  2014-07-19 @ 12:17

  Szerintem a háttérben még a választások előtt l………..ák a döntés irányát. Ha kedvező döntés születik, az ………….dszer alapjaiban rázkódik meg. Ezt megelőzendő háttéralku született ? Az biztos hogy az…………..etterünk ezen túl. Hová menjünk, ahol még jog is van ?

 10. Őrangyal
  2014-07-19 @ 12:14

  Lehet hogy békés úton nem lehet rendezni ?

 11. csónakos
  2014-07-19 @ 11:47

  Összegzés:
  Nem vagyok jogász, de ez kicsit furcsa , „ A bíróság úgy látja: ha történt is diszkrimináció stb”ezek szerint egy csoportot ki lehet emelni a társadalomból. Ugyanis csak az 57 évet be nem töltött szolgálati nyugdíjasokra alkalmazható,. A nyugdíjrendszer fenntarthatósága is sántít, mert a 40 év szolgálati viszonnyal rendelkező nőket pedig beemelték a jogosultak körébe./ nem lebecsülve az ő munkájukat/
  Visszamenőlegesen pedig törvényt módosítás, mert már a megszerzett jogos járandóságunktól, ill. annak törvény által biztosított jogainktól fosztottak meg minket, valamint a hazai jogorvoslatból kizárás, mert semmi határozatot nem kaptunk, ami támadható lehetett volna.
  Szerintem politikai döntés született, nem is vizsgálták a beadványt.
  Valaki márt fentebb írta, hogy a szomszédos országok,vagy ahol még létezi szolgálati nyugdíj intézménye, figyelmeztetni kell őket, kapcsolatot fel kell velük venni,és az eljáró bíráknak országaiban is fel kell mérni, hogy náluk létezik szolgálati/saját jogú öregségi/ nyugdíj.

 12. Agent007
  2014-07-19 @ 11:06

  János sorstársammal értek mélyen egyet!!!! Tennünk kell valamit, mert a jog itt már nem segít, ez az út bezárult. Jó lenne, ha a valamit tenni akarók, egy új, másik szövetséget létre hoznának.

 13. János
  2014-07-19 @ 10:04

  NINCS IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁS! ITT CSAK JOGOT SZOLGÁLTATNAK A BÍRÓSÁGOK! JOGOD VAN BEFOGNI A POFÁD ÉS ELTŰRNI AMIT PÁR IDIÓTA MEGÁLMODIK! HÁNYINGEREM VAN AZ ILYEN EMBEREKTŐL ÉS DÖNTÉSHOZÓKTÓL! JÖN MÉG KUTYÁRA DÉR !!! EL NE FELEDJÉTEK!!!

 14. sebastian
  2014-07-19 @ 08:52

  A hazámhoz akkor is hű lennék. Ha most kezdeném a hazámhoz akkor is hű lennék. De akik irányítják ….

 15. sebastian
  2014-07-19 @ 08:50

  Ha most kezdeném, a hazámhoz akkor is hű lennék e meg nézném kik azok akik az élén áll.nak

 16. Agent007
  2014-07-19 @ 08:40

  “Jogászkodás”:1.) szerintem nem az volt a kérdés, hogy elnehezültünk vagy sem. Hanem, hogy visszamenőlegesen, egyedileg határozatban meghozott, szerzett, jog megváltoztatható e. Az alapvetően lényegtelen, hogy csekély, vagy még csekélytelenebb a mérték. Az ejeb. nem akarta a kérelmet, keresetet, helyesen, és valósan értékelni, ennyi. HOLNAP A PADLÁSUNKAT IS LE LEHET SEPERNI, MINDEN KÖVETKEZMÉNY NÉLKÜL. Figyeljétek, meg az osztrák gazdák ügyében másként fognak dönteni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! De, egy bűnözőnek is több joga van mint nekünk. Köztudott, hogy a lopott vagyon is a tolvajnál maradhat öt elévült év után, vagy az offsort adózatlan pénz is. Nekem 7 év után vették el mára elmúltam ötven, tehát az újra kezdés ebben az életemben lehetetlen. azt a keveset is elirigyelték tőlem. Rothadjon ki az irigyek beléből.

 17. László
  2014-07-19 @ 05:45

  Csak két kérdést szeretnék föltenni azoknak a bíráknak, akik egybehangzó döntést hoztak.

  -A törvényesen megszerzett nyugdíj az EU törvényei alapján megszerzett jog-e, és védelem alatt áll-e?
  -Megszerzett jogot visszaható hatályú törvénnyel el lehet-e venni?

  Ezekre az egyszerű kérdésekre szerintem egy EJEB bírónak gondolkodás nélkül tudni kellene a választ.
  Félő, hogy ez a döntés egy lavinát fog elindítani a volt szoci országokban és a hasonló szolgálati nyugdíjasokat úgyan így kifogják szórni a nyugdíjasok köréből, sőt, ezek után bárkit, mert elég csak egy életkort meghúzni és az az alattiak mehetnek a levesbe. Vityát pedig az égbe fogják emelni azon országok kormányai!

 18. HMR
  2014-07-18 @ 20:30

  Tisztelt Bajtársak!
  Ez a döntés is azt bizonyítja, hogy “az igazság odaát van”.Az egész történetről az jut az eszembe, hogy az állam szerződést szeghet, ígéretét felrúghatja, arcátlanul ellenségként állít be több tízezer embert a társadalom szemében.A történelem ismétli önmagát és bár szükség volt a “munkánkra” amely jelen állapotban a többség szerint nem is volt MUNKA. Pedig abban az időben senki sem akarta ezeket az “irigyelt” szakmákat választani, de a port elverni utólag azt nagyon tudják. A kereszténydemokrácia és a vallás mögé bújó álszent, a mai világ hirtelen lett milliomosai és a vállalkozók szövetségének iránymutatásai szerint alakított elenyésző /kb.43500 fő/ honfitársunk szembeköpése és ezt még törvényessé is tevő jelenlegi politikai elit bosszúhadjárata sikertörténet. NEKIK!!! Nekünk a szenvedő feleknek és a családjainknak pedig egy nyomasztó, becsületsértés. A múlt hónapban köztörvényes, életfogytigos rabnak kártérítést ítéltek meg. Elgondolkodtató, hogy egy ilyen hazát szolgáltunk?!! Hová halad ez a világ ? Fölborulnak az eddigi értékek, többet érnek a hazug,becstelen emberek?! Ha volna lehetőség a restartra az életben ezek után jobban meg gondolnám, hogy érdemes e egy ilyen hazát szolgálni. Tanácstalan vagyok, hogy gimnazista gyerekeimnek most mit mondjak, hiszen ők abban nőttek föl, hogy az édesapjuk egy évben hónapokat volt távol tőlük, elismerések és társadalmi megbecsülés után pedig ilyen nagyot fordult a világ, hogy máról-hónapra közellenség az édesapjuk, aki rendszerint távol volt az óvodai, iskolai és még a családi eseményekről is. Elvagyok keseredve, de gondolom ezzel nem vagyok egyedül.
  A gyermekeink is látják, hogy nagy a baj.Eldöntöttem, nem ajánlom nekik a katonai pályát, nem szeretném, hogy ez a gyalázat velük is megtörténjen, mert ugye ezek után megtörténhet.
  Talán egyszer valakinek eszébe jut ez a szégyenteljes tett és ország világ előtt bocsánatot kérnek a családjainktól !
  Erőt Egészséget! Bajtársak!

 19. excop
  2014-07-18 @ 20:11

  Megszűnt a jo…..ság – már nemcsak M….szágon. Nemcsak ebből az országból kell el….i, hanem Európából is. Ez a döntés szégyen és gyalázat, ez már nem Európa, csak egy gittegylet. Kérem az e…..t vezetését, a po…..kai me….jog segítségében. S..m ilyen országban, …m ilyen Európában nem sz…..ék, nem akarok tovább ….i.

 20. Harangi Béla
  2014-07-18 @ 19:56

  “…haladjanak tovább, nincs itt semmi látnivaló!”

 21. pevaanna
  2014-07-18 @ 18:35

  ” Haza csak ott van, hol jog is van,…” (Petőfi)

  A fenti döntés szerint nekünk egész Európában nincs hazánk?

 22. László
  2014-07-18 @ 16:02

  Arcátlanság!!!

Vélemény, hozzászólás?