2 hozzászólás

 1. Nardai Ferenc
  2013-05-11 @ 11:18

  Nem egészen a fenti témához, de egy olyan friss hírt szeretnék megosztani, ami talán rávilágít arra, hogy ez a kormány és az azt kiszolgáló államapparátus még mire képes.
  2011-ben lettem szolgálati nyugdíjas, az akkor még Vám-és Pénzügyőrség hivatásos állományából, 25 év szolgálati idő megléttével. Akkor az átszervezés -NAV- létrehozása miatt volt lehetőségem elmenni nyugdíjba, hozzátéve, hogy a vezetőim felajánlották, hogy elmehetek, de ha nem, akkor 3 újoncot raknak az utcára.
  Természetesen elmentem.
  Mai napon beszéltem egy aktív kollégával, aki azt mondta, hogy a horvát EU csatlakozás miatt a horvát határszakaszon szolgálatot teljesítő, 25 év szolgálati idővel renedelkező kollégák számára újra nyílik a nyugdíjazás lehetősége. Ugyanis 60 napra hoznának egy új kormányrendeletet, amely alapján mód nyílik arra, hogy a korábbi nyugdíjazási szabályok szerint menjenek el. Erre a létszámra már győrből is jelentkeztek kollégák. ( NAV Nyugat-dunántúli Rgeionális Főigazgatóság)A kolléga elmondása szerint igéretet kaptak arra, hogy teljesen új 60 napos jogszabály szerint, nem mint szolgálati járadékosok, hanem mint szolgálati nyugdíjasok legyenek. Lehetséges, hogy a Varga csomagban szereplő 92 milliárdos zárolás már ennek a fedezetére is szolgál?

  Egyvolt pénzügyőr nyugat-dunántúlról.

  • kétkedő
   2013-05-12 @ 06:44

   Érdekes, hogy ezt mi (a horvát határszakaszon dolgozó aktív és nyugdíjas pénzügyőrök) másképp tudjuk. A pillanatnyi állás szerint volt hivatalom állományából mindössze 2 embernek biztosítottak helyet a régióban. A többiek vagy mennek az ország másik végébe, vagy végkielégítéssel távoznak. A többség (köztük 25 évvel már rendelkező kolléga is) az utóbbit választotta. Aki maradna (azaz menne valahova máshova az országban) az pedig intézze magának a befogadást.
   Mindezt az érintett (még aktív kollégáktól) hallottam a napokban, kb. másfél hónappal a Horvátok csatlakozása előtt. Meglepődnék, ha hazudtak volna. Lehet, hogy az egészről nem hallottak még semmit? Honnan származik az infód?

   Egy volt pénzügyőr Dél-Dunántúlról

Vélemény, hozzászólás?