10 hozzászólás

 1. Varsányi Gábor Zeno
  2014-08-24 @ 15:56

  Kedves Kovács Sándor! Érte ilyen csalódás, mint feljebb írtam! Sajnos. Üdv: VGZ

 2. Varsányi Gábor Zeno
  2014-08-24 @ 15:54

  Tiszteletem! Mindannyiótoknak! 1350 “elvtásrsammal” tettem fogadalmat 1975-ben. Azt, soha nem szegtem meg, beosztottaimról (kb. 3600 fő) gondoskodtam. Hogy ez lett a “vége”? Sajnos a történelem ismételte magát! (Családi példát hozhatnék, de minek, kinek?) Ez a Haza, ez a Hazánk!Ha nem hagytuk itt, amint tették sokan, utóljára 89-ben az iskolatársaimból, akkor megérdemeljük!? Erőt, egészséget!

 3. Bartha Béla
  2014-08-24 @ 09:06

  Az a baj a ..tisztelt közt.eln. és brigádjával, hogy hangzatos szavakat használnak, és az ellenkezőjét csinálják, megbecsülés stb.és elhitetik magukkal, hogy hogy ezt más is elhiszi, beveszi. Probléma van a fejükbe, jól át lett mosva az agyuk.

 4. Halmos Edit
  2014-08-22 @ 11:49

  Kedves Bajtársam, Gábor!

  Persze, hogy tegeződjünk !

  Amit itt, a mi honlapunkon névvel vállalok, azt bárhol ugyanígy vállalom. Aki itt, a világhálón kóborol és ír, annak számolnia kell azzal a lehetséges és természetes következménnyel, hogy máshol is megjelenik mások által. Ez is rendben, megtisztelő.

  Mi … egy nyelvet beszélünk, akkor is, ha én rendőr voltam. Te és én, és sokan mások ugyanazt érezzük. És van bajtársunk, aki csodálkozik, mert neki nem volt meg sosem ez a ” feeling”.Privát szerencsének tartom, hogy nekem igen, mert olyan emberek között kezdtem dolgozni 1988. júliusában a Miskolc Városi RK Vizsgálati Alosztályán, akik ezt is megtanították , nem csak a Btk. 316. §-t, a Be. 126. §-t, és a gyanúsított kihallgatásának taktikai szabályait. Azt is merem remélni, hogy akiket meg később tanítottam az MRSZKI-ban, nekik én ( és több tanár kollégám) tovább tudtam , tudtuk adni. Mert ez bizony csak így megy. Nem a kompetencia alapú, moduláris, e-learninges , bánat tudja, még milyen fikciók során. Mindegy, mit prédikálunk a saját szószékünkről: a diák azt nézi, mit csinálunk,hogy élünk, önazonosak vagyunk-e.

  Kerültem ” szembe” 2011 tavaszán-nyarán több demonstráción volt diákommal, akinek láttam a szemében … amit kellett :-D.

  A másik hozzászólásod megfejtése : egri várvédők, Dobó István ( van egy kis hátszelem,civilben magyar-történelem szakos tanár vagyok).

  Bajtársi üdvözlettel: Halmos Edit nyá. r. alezr.

 5. Varsányi Gábor Zeno
  2014-08-22 @ 11:31

  várvédők:
  Esküszöm az élő Istenre hogy véremet és életemet az …i vár védelmére szentelem.
  Sem erő ,sem fortély meg nem félemlít
  Sem pénz ,sem ígéret meg nem tántorít.
  A vár feladásáról sem szót nem ejtek,sem szót nem hallgatok.
  Magamat élve meg nem adom
  Alávetem akaratomat a nálamnál feljebb való parancsának.
  …esküje:
  Esküszöm, hogy a vár és az ország védelmére fordítom minden erőmet, minden gondolatomat, minden csepp véremet.
  Esküszöm, hogy ott leszek minden veszedelemben veletek!
  Esküszöm, hogy a várat pogány kezére jutni nem engedem!
  Sem a várat, sem magamat élve meg nem adom! Föld úgy fogadja be testemet, ég a lelkemet!
  Az örök Isten taszítson el, ha eskümet meg nem tartanám!

  Ki tudja, kik tették ezt az esküt?

 6. Varsányi Gábor Zeno
  2014-08-22 @ 11:25

  Kedves Edit! Utólagos engedelmeddel ezt a “levelet” kitettem más helyre is (HE) aláírással. Sokan nem értették miért olyan volt az idei tisztavatás, amilyen. Nem csak az, hogy mi 1350-en tettünk fogadalmat, és ez tizede sem volt. Az “elöljárók-feljebbvalók” viselkedését nem értették. Talán leveled ismeretében jobban megértik! Bízom benne! ((A TEGEZÉSÉRT elnézést kérek, ha sértő, de 28 év után mentem (küldtek!)el , a párom 42 után, néhányan -még talán (meg-)ismernek- minket, bocs csak engem, mert feleségem a nyugdíj után másfél hónappal “itthagyott”.)) Kellemes hétvégét kívánok! Varsányi Gábor Zeno (nyá. hőr. mk. őrgy.)

 7. Varsányi Gábor Zeno
  2014-08-22 @ 11:10

  Nekünk “egzisztencia, hivatás, élet, stb….” volt! A mai fiataloknak “csak” munka/ munkahely.

 8. Varsányi Gábor Zeno
  2014-08-22 @ 11:08

  Kedves Kovács Sándor! Már ért! Fiam katona akart lenni, többször is volt. Abbahagyta, Helyette kamionsofőr. No miért is? Kellemes hétvégét kívánok Gábor

 9. geeijoe
  2014-08-21 @ 11:21

  A katona, a rendőr, a tűzoltó haláláig az marad, esküjét nem szegi meg, de mindig a hazáért él vagy hal, nem az éppen hatalmon lévő és ezért a közösségért semmit sem tevő kormányokért! Ezt minden kormánynak meg kell jegyeznie!!!

 10. Kovács Sándor
  2014-08-20 @ 11:29

  Kedves Edit! Tökéletesen megragadta a lényeget! Reméljük, hogy ezeket a fiatalokat nem éri ilyen csalódás.

Vélemény, hozzászólás?