17 hozzászólás

 1. agent007
  2014-01-16 @ 23:11

  Tisztelt Sors Társak!
  Borbíró Mihály, és NJ. valamint Lantos urak bejegyzései tetszettek, és állnak véleményemhez a legközelebb.
  Aggályuk és kételyük nem alaptalan, játékszerként kezel szinte minden oldal.
  Nem engedhatünk a 21.ből!!!
  Mindent vissza kell kapnunk a 2O12 előttiek szerint( kamatokkal is)!!!! Feltétel nincs!!!!!

 2. Kiss Péter
  2014-01-15 @ 19:50

  Tisztelt bajtársak !

  Olvastátok hogy a mi vonalunk a többkulcsos adó mellett teszi le a voksát Gyurcsánnyal az élen ? Ez nekünk megnyomorítottaknak egyet jelent: a mindenkori legmagasabb adókulccsal , az az 30 % al fognak megsarcolni minket a 16 % helyett. Ez következik abból, hogy a státuszunk megmarad, de az elvonás is !

  • Hertelendi Balázs
   2014-01-15 @ 19:55

   Az a mindenit ! Tényleg ebből ez következhet ! Akkor most melyik rosszra szavazzak ? Azt jelenti hogy azért harcoltunk a Bajtársakkal, hogy megduplázódjék az elvonásunk 16 %-ról ? Vérlázító, szerintem már a külföldi bíróság is le van ellenünk zsírozva, csak színjátékhoz adjuk a nevünket ? Csak az ügyvédi díjaink nőnek meg, de az esélyünk valójában nulla !

  • jogfosztott
   2014-01-16 @ 06:37

   Az ellenzék programjában nem csak az szerepel, hogy az igazságos közteherviselés érdekében többkulcsos adózást kell bevezetni, hanem az is, hogy visszaadják a a csökkentés nélküli nyugdíjunkat. Tehát a többkulcsos adó bevezetésével a mi ellátásunk nem csökken. Egyébként pedig csak mellékesen megjegyezve a többkulcsos adó ránk nézve azért sem lehet hátrányos, ugyanis magasabb adót a havi 500 000 ezer forint feletti vagy még magasabb jövedelemmel rendelkezőknek kellene fizetni, ilyen összegű nyugdíjat pedig senki sem kap.

 3. komáromi
  2014-01-14 @ 22:36

  Tisztelt Bajtársak!
  Szerintem ez a PM-es (fél)hivatalos hozzáállás nem volt olyan derültégből jövő. Lehetett látni, hogyan változgat és puhul a “demokratikus ellenzék” álláspontja sok mindenben. Azonban a leendő tavaszi választékban ott van még az LMP, akik – ne felejtsük el -népszavazáson próbálták meg tisztázni nyugdíjunk elvételét is.
  Most már tényleg minden a kampányról szól, egyik oldal sem veszíthet potenciális szavazókat. Rövidesen lesznek még cifrábbak is mint a nagy orosz bevásárlás Pakson.

 4. NJ
  2014-01-14 @ 16:59

  Miért mit vártatok? Azt hogy mindent visszaadnak majd, miután bejutottak a szép kis bársonyszékbe? Már jó lenne ha ennyi idős fejjel nem hinnétek a mesékben… Ez is csak arról szól, hogy minél több szavazót gyűjtsenek maguk mellé… És azért az a szám, akit íly módon és hasonló lépésekkel megrövidítettek, nem kicsi szám…

  Nagyon kellemesen fogok csalódni, ha minden jogunk pénzünk, visszakerül a rendes kerékvágásba… Nyilván nem fogok azokra szavazni, ekik elvették… De szavazni fogok… És szóljatok ha nincs igazam, ha tényleg megvalósul a kormányváltás, és nem az lesz, amit a nép akar, akkor jaj lesz ezeknek is, és hamarabb mint 4 év. Nem hiszem, hogy még 4 évig várni fogunk, várni fogtok…

  Örülök, ha Kónya úr messzemenőkig képvisel, de azért ha már annyira a visszamenőleges törvénykezés ellen volt, akkor hadd ne kössék már akármilyen feltételhez, hogy majd megkapjuk, ha… Nincs ha… Majd HA ÉN úgy gondolom, akkor lesz…

  Ha törvénytelen volt a visszamenőleges hatályú törvényalkotás, és törvénytelen, diszkriminatív az elvonás, akkor ez nem lesz törvényes a választás után sem… Sem nekünk, akik perben állunk, sem azoknak, akik csak a fotelből osztják az észt…

  A lényeg, hogy jó a hozzáállása a vezetőségnek, jogaink elvételében, illetve azok visszaszerzésében nincs alkudozás és a pártok általi feltételhez kötés. Ez elfogadhatatlan Bajnaitól, Gyurcsánytól, és az egész szövetségtől… PunkTUM!

  És igen, indulatos és dühös vagyok… és az is maradok, amíg a jog- és pénzfosztásunk nem rendeződik pozitívan.

 5. Szilvási Attila
  2014-01-13 @ 21:39

  Tisztelt kommentelők!
  A címben foglaltakat kérném még egyszer értelmezni!!!!
  Nagy örömömre szolgált, hogy részt vehettem az egyeztetésen, amelyen egy dologról mindenképpen sikerült meggyőződnöm!
  Kónya Péter nagyon higgadtan és megfontoltan képviseli az érdekeinket! Sokszor azonban azok az emberek is “csak” bűnbaknak vannak kikiáltva, akik dolgoznak, bármennyire is tévedhetetlennek képzelik őket!
  Tisztelt bajtársaim!
  Tisztelettel kérlek benneteket, hogy fogadjátok el, hogy az hibázik aki dolgozik!
  Miért nincs a bizalom szikrája sem már bennünk?
  Ennyire sikerült már a bizalmatlanságnak a sorainkba férkőznie?
  Kiben szeretnétek bízni?
  Azokban akik eddig hazudtak, megszégyenítettek, elvették ami jár, vagy abban, aki eddig mindig mellénk állt és biztosított a jószándékáról?
  Tudom, nem egyszerű, mégis nagyszerű emberi tulajdonság a felajánlott békejobb elfogadása!
  Erősek az indulatok! Persze én is ezért gondoltam, kiírom magamból azt!
  Megértem, hogy forrong a hangulat, mégis most a nyugalom, a higgadtság kellene jellemezze bajban edződött csapatunkat!
  A lázadás, acsarkodás csak az ellenségeink(!) malmára hajtja a vizet, amely mindenképpen árt nekünk! Tekintéllyel és méltósággal viseljük sorsunkat, mert nyugodtak lehetünk jó kézben van az ügyünk és nem egy hibás program fog nekünk igazságot szolgáltatni, hanem azok akikben eddig is bíztunk!
  Akinek a bizalma pedig megtört, dőljön csak hátra a fotelben, vegyen elő egy fakardot és harcoljon, képezze magát fülkeforradalmárnak és az UNIÓ sokfejű sárkányával harcoljon gondolatban, de hagyjon minket békén!
  Egyszerűbben: bízzon a jelenlegi kormányban!
  Remélem nem voltam túl cinikus…
  …de “Tetszettek volna forradalmat csinálni”!
  Még annyit, hogy a becsületes(?) nevemmel ellátva írtam amiket gondolok, mert -úgy érzem- a nevem nélkül nem lennék elég hiteles és méltó arra, amit képviselek! 🙂

 6. Lantos
  2014-01-13 @ 20:28

  Tisztelt Kónya Úr !
  Én ott voltam amikor szónokolt.Többször is. Nem ezt mondta és ez biztos, hiszen többen hallottuk.
  De nem csak Ön hagyott minket cserben a hatalomért. Sok székébe két kézzel kapaszkodó vezető változott barátból, emberből mássá. Én megszoktam.. mosolygok. Ez egy jogi kérdés ?
  Sokak szerint igen… Láttam én a jogot már sokszor!
  Egy szép hazát éltető vers még illene ide, de engem ez a haza becsapott, hazudott nekem, mint ahogy sokan mások. Köztük Ön is Kónya Úr.
  Egyik kutya.. másik eb.
  Ja hogy többször nem menetelek Ön mögött az biztos.

 7. jogfosztott
  2014-01-13 @ 17:14

  A választáson induló pártoknak ha nyerni akarnak olyan programot kell összeállítani,amivel biztosítani tudják, hogy minél szélesebb réteg szavazzon rájuk. A fidesz áldásos tevékenységének köszönhetően a szolgálati nyugdíjasokat megfelelően kellő alapossággal lejáratták. Ezek után nem tűzheti minden párt a zászlajára, hogy legfontosabb célkitűzése a nyugdíjunk visszaadása, mert azzal sok szavazót a fideszhez irányítana. Nem értem, hogy miért pont most kell a harci kürtöket fújni, amikor már napok óta vezető hír, hogy az MSZP, az Együtt, és a DK közös listán indul. Az MSZP és a DK programjában pedig szerepel, hogy visszaadják a nyugdíjunkat. Ezek után én nem lepődnék meg, ha ezt a balhét valamelyik fideszes áll civil találta volna ki. Inkább akkor kellett volna harciasabbnak lenni amikor a fidesz által megválasztott alkotmánybírák alkotmányosnak nyilvánították a jogfosztásunkat. Az MSZP és a Szolidaritás is már megszámlálhatatlan alkalommal kinyilvánította, hogy kormányra kerülve visszaadják a nyugdíjunkat. Jó lenne ha végre valahára mindenki megértené, hogy csak a demokratikus ellenzéktől számolhatunk a nyugdíjunk visszaadására. A fidesz soha nem foglya azt visszaadni. Sőt, ha a fidesz megteheti még a csökkentett összeget is tovább csökkenti.

 8. Borbíró Mihály
  2014-01-13 @ 16:55

  Tisztelt Kollégák!

  Ha jól értelmezem a kialakult helyzetet, akkor úgy vélem mi már csal egy bizonytalan európai eljárásban bízhatunk, mert egy kormányváltás sem segítene a helyzetünkön. Nekünk már csak ez hiányzott! Ha ezek bekerülnek egy koalícióba a jogi rehabilitációnk lehetősége elveszne a koalíciós egyezkedésekben. Valljuk be ezen a többi párt sem zokogna nagyon. Lassan fel kell fognunk, hogy ez az ország kihasznált bennünket. Leszolgáltuk az előírt időd, eltűrtük az elöljárók gonoszságait, fiatal korunktól tűrtünk, mert egyszer majd csak nyugdíjba vonulhatunk. Megbíztunk a Hazánkban, de tévedtünk. Azok hangja lett erősebb akik soha sem szerettek minket, hiszen mi képviseltük a törvényt, mi tartattuk be a rendet. Persze, hogy szívesen rúgnak belénk most egyet. Kedves politikus Urak! Most nevethetnek rajtunk, mert tényleg szánalmasak vagyunk, mert hittünk Önöknek, hittünk a jogrendben, tévedtünk! Azért én elgondolkodnék azon, hogy ezek után ki fogja megvédeni Önöket ha…. Ez egy veszélyes játék ám, csak Önök ezt még nem látják!

 9. mariann
  2014-01-13 @ 16:18

  Tisztelt Halmos Edit Asszony!

  Nem mindig szoktunk egyetérteni, de most egyetértünk!

  Tisztelt Hozzászólók!

  Elolvastam az MSZP választási programjának ránk vonatkozó részét és mivel rövid bemásolom:
  “13.Azonnal megszüntetjük a volt fegyveres testületi tagok ellátását terhelő,jogilag kétségbe vonható, más szempontból alaptalan célzott és diszkriminatív adóztatását.”

  AZ E14-PM ugyebár a leírtak alapján feltételekhez köti ugyanezt.

  A DK programját a Tv-ben láttam kb tavaly szeptember körül ott azt mondták, hogy a jogi statust visszaadják (úja szolgálati nyugdíjasok leszünk) de a 16%-os levonásról megalapozottan az ország gazdasági helyzetének ismeretében lehet majd nyilatkozni.

  Na mármost: elárulná nekem valaki, hogy ha ez a három párt egyeztetések után szövetséget kötött, akkor egészen pontosan mi is a KÖZÖS ránk vonatkozó álláspont?

  Ui.: Tele van a szamóca mintás napozóm, meg a pöttyös kiscipőm is.
  Tisztelettel

 10. Hübele Balázs
  2014-01-13 @ 09:35

  Kedves Edit, 10%-ban igazad van.

  http://ezekmennek.info/konya-peter-szava-ennyit-er/

  a lényeg, hogy a parlamentbe bejussanak. elfelejtik, honnan indultak. de ilyen a politika…..

 11. Halmos Edit
  2014-01-13 @ 00:52

  Ez aztán a ” nyeabícsenníj pavarót” /váratlan fordulat/.

  Olvasom a bejegyzéseket, KP hozzáfűzéseit a közösségi oldalon. A rizsajelzőm pirosan villog, és fütyül is.

  Az idő furcsa jószág ( tér , görbület, dimenziók nélkül is) . Igen, elszoktunk az egyeztetéstől. De ha csinálunk ilyet, azt úgy képzelem el: összehívnak mindenkit,akit a kérdés érint, megkérdezik a véleményüket. Utána összegeznek, taktikáznak, politizélnek a pártjukon belül, és megszülnek valamit. Amit kitesznek megint mindenki elé, aki az első egyeztetésen ott volt, és megkérdezik, hogy ehhez, a párt szájíze szerint megszövegezett és ( az érdekeltekért ) képviselni kívánt programhoz mit is szólnak. Egyezkednek, egyeztetnek itt is, ha kell, ha lehet, korrigálnak, és akkor talán kész. Vagy fordulnak még párat.

  Tehát még időrendben sem stimmel,amit olvasok.Utólag egyeztetni,az egyeztetés? Az … veszett fejsze nyele. Egyébként meg : mit lehet azon egyeztetni, hogy visszamenőleg elvesznek valamit, a tulajdonunkat, és aki mellénk áll elméletben, az is feltételhez köti a visszaadását, miközben mindenkit fennhangon támogat: a trafikmutyisokat, a földárverősöket, stb. És közben kedvvel beszélnek jogállamról, annak visszaállításáról, jogbiztonságról. Így? Hát, kösz.

  Ez az egész annyira bűzlik. Most maximum a hattyú halálát adhatják elő – máris felment a függöny, megy a ” szegény én” játszma, csak a színpadra lépőkön nagyon rosszul áll a rózsaszín szoknyácska.

  Nekem nem tetszik az előadás sem.

  • Gergely Ernő
   2014-01-13 @ 10:08

   Tisztelt Halmos Edit !

   “Lájk-olnám” a hozzászólását, de itt nem lehet (nem is kell ilyen lehetőség, arra ott van a facebook).

   Köszönöm a higgadt összefoglalóját.

   Tökéletesen egyetértek a hozzászólásával !

   Gergely Ernő

   • Halmos Edit
    2014-01-13 @ 15:35

    Tisztelt Bajtársaim!

    Bárcsak azt olvashatnám, hogy -100 %-ban van igazam ( azaz nincs igazam), bárcsak megalapozottan tudnátok azt mondani, hogy egészen másként látjátok, bárcsak ….De ez jelen állás szerint tündérmese lenne, amiből, ha máskor nem, az utóbbi 3 évben kinőttünk.

    A gáz az, hogy valójában nem vagyok higgadt, tombolnak bennem az indulatok, és éppenséggel úgy érzem magam,mint akit gyomron rúgtak. Ezt a ” támogatást”, amit az Együtt-PM ” nem kőbevésett” programja alapján nekünk szánnak, ha Doktor Szöszi rózsaszín szemüvegét veszem fel, akkor agyrémnek látom, ha meg szabad szemmel nézek rá, akkor gyalázatnak.

Vélemény, hozzászólás?