4 hozzászólás

 1. Hami
  2013-02-19 @ 04:20

  Üdvözlök mindenkit! Csak anyit szeretnék hozzászolni,hogy aki nem nyugdijas és csak a fizetéséből él nincs melette száz egynehány ezer forintos nyugdija az hol reklomáljon?!

 2. Halmos Edit
  2012-12-18 @ 16:19

  Néhány idézet Orbán Viktortól, akinek lakóhelye Szürreália, a Kétharmad utca és a Diktatúra utca kereszteződése. Különös ismertetőjegye, hogy szeret férfiember módjára kiállni rendvédelmisek, diákok elé egyaránt, mindig jól járunk azzal, amit kifundál,de ezt türelmetlenségünkben nem vagyunk képesek felismerni. Nem kedveli a döglött állatokat ( úgymint : ló, kutya, hal ), ellenben a darazsat igen.
  // A tudósok szerint a darázs közelebbről megvizsgálva nem is lehetne képes a repülésre. Kicsik a szárnyai, nagy a potroha, és idétlenül néz ki. Mégis tud repülni. Ilyen a magyar gazdaság is, sokan azt mondják, az az a gazdasági-társadalmi modell, amit a magyarok kitaláltak, nem lesz működőképes. 2013-ban meglátjuk, tud-e repülni a darázs – mondta Orbán Viktor miniszterelnök az Idősügyi Tanács mai ülésén. 2012.dec. 18. //

  Olcsó kis poén, de ez felel meg annak, aki képes tovább rugdosni a földre kerültet – szerinte ellenfelét:
  Mi pedig teszünk róla, hogy megnézhessük, hogyan repül az Orbán-kormány 2014-ben.

  A kormányfő csütörtökön hallgatja meg a rendvédelmi szakszervezetek képviselőit. A megbeszélés célja – mint mondta -, hogy “férfiemberek módjára” rendezzék a nyugdíjkedvezményekkel kapcsolatos vitát. “Ők durva dolgokat mondanak, nem akarnak változtatni a mostani helyzeten, én pedig szeretném ezt a helyzetet megváltoztatni, és úgy érzem, az ország nagy többsége is ezt szeretné. Mindenki látja, hogy az országban rengeteg elvégzendő munka van, nem engedhetjük, hogy negyvenegynéhány éves korban életerős emberek elhagyják a munkaerőpiacot. Ezt azok, akik 60, 62 vagy 65 éves korukig dolgoznak, a legkevésbé sem érzik igazságosnak; én az ő oldalukon állok” – fogalmazott.

  Kifejtette: ha a rendvédelmisek úgy érzik, hogy az ötvenes éveiket taposva már nem tudják ellátni a feladatukat, mondják meg, milyen más munkát tudnak végezni. “Én nagyon szívesen biztosítom ennek a lehetőségét” – mondta. Arra a kérdésre, hogy a korhatár alatti nyugdíjas rendvédelmi dolgozók visszatérése a munkaerőpiacra önkéntes lesz-e, Orbán Viktor úgy felelt: alternatívákat fognak felkínálni nekik.

  2011. máj. 31.

  “Nem támogatjuk azt, hogy egészséges, életerős emberek hátat fordítsanak a munkának, és ne dolgozzanak. Éppen ellenkezőleg, mi arra bátorítunk mindenkit, aki munkaképes, hogy álljon munkába. (…) Az mégsem járja, hogy életerős emberek sem nem dolgoznak, sem adót nem fizetnek, miközben mások megszakadnak a munkában, hogy meg tudjanak élni”

  2011 .szept. 24.

  A miniszterelnök az első diákokról szóló kérdésre még úgy válaszolt, hogy „úgy látom, hogy a felsőoktatás kérdése meg van oldva”. Szerinte a tervezett változtatásokkal mindenki jól jár, csak idő kell ahhoz, hogy ezt mindenki megértse. Emlékeztetett, hogy a tűzoltók és a rendőrök nyugdíja esetében is az történt, hogy először mindenki türelmetlen volt, és félt, hogy ne járjon rosszul.

  2012. dec. 14.

  Egyedi engedéllyel a nyugdíjkorhatár elérése után is maradhatnak a közszférában azok a munkavállalók, akiknek a szakmájában, mint például az orvosoknál, utánpótlásgondok vannak – közölte a miniszterelnök.
  A kettős juttatást, vagyis a nyugdíj és a munkabér egyidejű folyósítását nekik is megtiltják, de a fizetésüket olyan szintre emelik, hogy ne keressenek kevesebbet, mint amikor két forrásból volt jövedelmük – ismertette Orbán Viktor az Idősügyi Tanács keddi ülésén a testület egyik tagjának, a fideszes Iván Lászlónak a kérdésére válaszolva.

  2012. dec. 18.

Vélemény, hozzászólás?