5 hozzászólás

 1. volt KMB-s
  2013-09-27 @ 13:05

  Nem tudom, ez az újságíró találkozott-e smitt pál [a kisbetű nem elírás!]által, a FIDESZ nevében tett írásos garanciájával, miszerint garantálják a nyugdíjak. Mi változott meg, hogy a hatalomra kerülés után egyből elfelejtették a garanciájukat?!

 2. István
  2013-09-27 @ 10:53

  Tisztelt Jogfosztottak. Most alapozta meg AB-bíróság, döntése és hivatalossá is tette!! Hogy jövőre elvegye, vagy szociális
  segélyé, változtassa a járulékot . Kapukat be zárták és így már nem kapunk jog orvoslást. Ezzel a tudattal indulhatunk a 2014-évnek, gyerekeink tanulása, saját létünk, családunk a tét!!! Bízok- e a kinti bíróságba??? Meg látjuk de ez még messze messze igaz még nem lefutott a dolog. Mint az orvosnál ,,készülj a rosszra de a végén vidáman mosolyogj ,,,,,,

 3. Nagy Zoltán
  2013-09-26 @ 20:42

  Nem! Nem félművelt, csak egyszerűen elbutított Orbánista!
  Mindenesetre, nincs sem realitásérzéke, sem tisztessége!

 4. Morfolgo
  2013-09-26 @ 16:32

  Hihetetlen az a tudatlanság, ami a szolgálati nyugdíj körül van az újságírók és a mai politikusok közül sokaknak van.
  Kinek járt a szolgálati nyugdíj?
  Aki betöltötte az 57 évet, vagy 25 év szolgálati idővel rendelkezett.
  Az 57 év.
  A hivatásos állomány átlagos életkora az ezredforduló környékén 59 év(!) volt, a civil lakossághoz képest 5 évvel rövidebb!!!! Ezért is kaptuk a hazánktól akkoriban azt az ígéretet, hogy nektek is jár öregség pihenéssel. A lengyelek mindig is nagy tiszteletben tartották a hazájukat szolgálókat, legyen az rendőr, tűzoltó, vagy katona. Nem pocskondiázzák őket hisz értük dolgoznak.
  Ott is “szorítottak” a gyeplőn így ott ma már 25 év szolgálati idő és 55 éves kor kell a 100%-os nyugdíj jogosultsághoz.

  A “nagy” nyugdíj.
  Mintha süketek és vakok beszélnének a lemenő napba nézve a suttogó szellőről.
  100%-os, azaz a civilekkel azonos 100%-os öregségi nyugdíjt csak 35 év után lehetett kapni!!!!!
  Én 30 év szolgálati viszonnyal 70%-os (!!!!) nyugdíjjal mentem szolgálati nyugdíjba.
  Amikor a polgári(!) egyetem 3.év lezárása után a tankörtársaim (akik közül most is egy néhány ott van a “tűz” körül) mentek az Adriára, Bulgáriába, Auszriába nyaralni, addig nekem mennem kellett a sziklás gyakorlótérre port nyelni, teljes menetfelszerelésben gyalogolni hegyre fel, hegyre le, porban fekve a éles lövészeten lenni, mindezt 30°-os melegben.
  Ezzel egy időben bevonták a személyi igazolványomat és az Augusztus 20-i tisztavatásig csak katonakönyvvel rendelkeztem, az útlevél kiadásának lehetősége nélkül és az országhatárt még álmomban sem engedték átlépni.

  Igen ezt várta tőlünk a szolgálat és haza!!!!

  Mi megtettük, zokszó nélkül.
  Cserébe ma ezt kaptuk. Mocskolódás és létbizonytalanság.

  A “nagy fizetés”.
  Amikor a 15 éves egyetemi találkozónkon beszélgettem a tankörtársaimmal, kiderült, hogy a “jól kereső”, már két diplomás őrnagy úr 1/3-át keresi a civil szférában dolgozó volt tankörtársainak. Ennyit a nagy fizetésekről.

 5. Agárdi János
  2013-09-26 @ 12:44

  Ez az újságíró vagy félművelt, vagy tényleg személyi jövedelemadót fizetünk. El kellene végre dönteni, már csak a hiteles tájékoztatás végett is.

Vélemény, hozzászólás?