Gyászhír

A Szolgálat és Becsület Érdekvédelmi Mozgalom perközösségi tagja,  Bebes Tibor nyá. r. alez.  életének 49. évében betegségben elhunyt.

Bebes Tibor a határőr érdekvédelem évtizedes emblematikus alakjaként dolgozott bajtársainkért a volt Nagykanizsai Határőr Igazgatóságon, majd pedig az országos határőr érdekvédelem területén. A Határőrség megszüntetése után a rendőrségi érdekvédelemben országos szinten 2010. közepéig vett részt, megyei szinten haláláig védte bajtársaink érdekeit.

Határőri szolgálatát sorkatonaként kezdte több mint három évtizede, majd egyetemi szintű határőr parancsnoki képzése után különböző határőr tiszti beosztásokat látott el a Nagykanizsai Határőr Igazgatóságon, utána a Határőrség Országos Parancsnokságon, végül a Határőrség megszüntetése után az ORFK állományába került.

Munkáját mindig lelkiismeretesen, példamutatóan látta el.

A rendszerváltozás utáni  önálló  határőr/határrendész  érdekvédelem egyik kiemelkedő alapítója, későbbi megújítója és következetes harcosa. Súlyos betegsége a 2010. decemberi nyugállományba helyezése körüli időszakban hirtelen jelentkezett, halála napjáig immár kettő éve küzdött a gyilkos kórral (tumor) szervezete. Többszöri egészségügyi javulás, az erős élni akarás és reménykedés után, a családja aggódó, kitartó szeretete és segítsége ellenére  2012. 09. 02-n kórházban hunyt el. A betegségét katonaemberként, alázattal és bátran viselte.

Bebes Tibor halálával a Szolgálat és Becsület – a közel egy éves országos működése alatt –  immár negyedik 50 évnél fiatalabb bajtársát veszítette el.

A Szolgálat és Becsület elnöksége a részvét kifejezésével osztozik a gyászoló család szomorúságában és a szükséges további segítségéről biztosította elhunyt bajtársunk feleségét és gyermekeit.

Elhunyt bajtársunk nyugodj békében, Isten legyen veled!  

Szolgálat és Becsület elnöksége

You can leave a response, or trackback from your own site.

6 hozzászólás: “Gyászhír”

 1. Mukk Sándor szerint:

  Nagyon lesújtott Bebes Tibor halálhíre. Méltóképpen elbúcsúztattuk barátunkat, kollégánkat.

  A hozzátartozóknak ezúton is szeretném kifejezni őszinte részvétemet.

  Tegnap Gödöllőn jártam az V. Gödöllői Vadásznapon, és eszembe jutott, hogy nagy szerelme a vadászat, az erdő volt. Szeretném Bebes Tibor emlékének ajánlani a tegnapi vadásznapról szóló videómat, sajnos Ő már nem lehetett ott velünk a tegnapi napon.

  http://youtu.be/Bd1UzcYXaog

  Nyugodj békében Tibor!

 2. asipike62 szerint:

  Tiszta szívemből kívánok a családnak részvétet és mielőbbi lelki megnyugvást!Nyugodjék békében!

 3. Lövei József szerint:

  Őszinte részvétem a családnak! Én az előtt jöttem haza, mint ahogy Ő kiment. Nem találkoztunk akkor, de mindem tiszteletem!
  Nyugodj békében!
  ui. ujra egy 50 év alatti bajtársunk hunyt el. Mit kap a jelenlegi kormánytól az özvegy és a gyerek?

 4. Nagy Zoltán szerint:

  Őszinte részvétem és együttérzésem az elhunyt bajtársunk családjának, szeretteinek!

 5. Balogh szerint:

  Őszinte részvétem! Nyugodjék békében!

  (Testünk a lelkünk tükre!

  Ha lelkünkben megszűnik a harmónia, testünk jelezni fogja!
  Sokunkat lelkileg megnyomorított ez a példa nélküli hadjárat, amit tett velünk a tisztelt kormány a nyugdíj megvonásával kapcsolatban.. s ki tudja, hogy egyszer csak s sok negatív érzelmek hatására melyikőnknél milyen betegség alakul ki.)

Hozzászólás

You must be logged in to post a comment.