Fórum

A fórumhoz csak regisztrált felhasználók szólhatnak.

Üdvözlet Vendég 

Mutat / Elrejt

Üdvözöljük kedves Vendég! A hozzászólás nálunk elvárás, melyhez kötelező a regisztráció!

Oldalak: [1]
Szerző Téma:És a nyugdíj utáni évek?
lapat 2-es
Újonc
Hozzászólások: 2
Permalink
Hozzászólás És a nyugdíj utáni évek?
January 7, 2012, 15:00
Idézet

Üdvözlet minden szo.já.-osnak. Kérdésem az lenne, hogy mi lesz az eddigi nyugdíjas időnkkel? Indításnak ennyi,és még ezzel kapcsolatban ezernyi kérdés merül fel bennem! Tisztelettel, Johan.

Vendég
Újonc
Hozzászólások: 3
Permalink
Hozzászólás Válasz: És a nyugdíj utáni évek?
January 12, 2012, 09:46
Idézet

Tisztelt Bajtársaim!
Ezúton is felvetem, hogy mi van azzal a magánnyugdíj pénztárból elvont és az állami nagy kalapba 14 hónapig átirányított nyugdíjjárulékkal, amely tulajdonképpen a későbbi nyugdíjam (járandóságom) kiegészítésére szolgált volna. Hiszen arra az időre csak 100 % állami nyugdíjat lehetne folyósítani, mert nem a pénztáramba ment a járulék, nem is a nyugdíjalapba, hanem a kormány ostoba pénzköltéseinek valamelyikére (MOL vásárlás stb.). A kormány az elvonással egy időben megígérte, hogy a jövőben kompenzálja ezt az elvonást, de ez szerintem nem történt meg, sőt a járandóságot még meg is adóztatják! Kérek értékelést tisztelt bajtársaim ti hogy látjátok ezt a kérdést?

Vendég
Újonc
Hozzászólások: 3
Permalink
Hozzászólás Válasz: És a nyugdíj utáni évek?
January 18, 2012, 22:51
Idézet

Bajtársak!
Senkit nem érdekel az elmaradt befizetés témája? Azt hiszem senki nem kapott az elmúlt 14 hónapban pénztári befizetést, nem hiányzik senkinek ez a pénz ? Ébresztő!

Botfa-
Sandor
Újonc
Hozzászólások: 1
Permalink
Hozzászólás Válasz: És a nyugdíj utáni évek?
January 21, 2012, 19:55
Idézet

Tisztelt kollegak!

A segitsegeteket szeretnem kerni.Kaptam egy levelet a Nyugdijfolyasito intezmenytol,h jelentkezzek:
-komplex felulvizsgalatra, amit en kerek
illetve
-rehabilitacios kartyat igenyeljem

Ide evben toltom be aprilis 8. az 57.eletevemet es 1998 agusztusatol vagyok rokantnyugdijas tuzolto!!67,5 szazalekos rokkantsagin vagyok a 3csoportos besorolassal!2010ben megkaptam a veglegesitest,h tobbet nem kell bizotsag ele mennem!A nyugdijfolyosito intezetben ugy tajekoztattak,h ha nem toltom ki a papirt akkor elveszthetem a rokkantnyugdijamat!!

Kerdesem mit tegyek?Velemenyem szerint nem kellene alairnom es kernem a vizsgalatott.
Kerlek benneteket segitsetek es/vagy irjatok,h mit tegyek illetve kihez tudnek fordulni tanacsert!!

Koszonettel Botfa Sandor tuzolto

kj66
Újonc
Hozzászólások: 1
Permalink
Hozzászólás Válasz: És a nyugdíj utáni évek?
January 23, 2012, 16:40
Idézet

T. Botfa Sándor

III. kategóriás rokkant nyugdíjasokat érintő hír:
Az év végén elfogadott és ez év január 1-től hatályba lépett jogszabályok [2011. évi CLXVII. és CXCI. törvény, valamint a 333/2011. (XII. 29.) Korm. rendelet] szerint ugyanis az e körbe tartozók ellátását a továbbiakban rehabilitációs ellátásként folyósítják. Viszont ha az érintett március 31-ig nem kezdeményezi saját maga a komplex felülvizsgálatát, akkor az ellátását május 1-el megszüntetik. A jogszabályok alapján azok, akik a Hszt., Hjt., illetve a korábbi 1971. évi 10. sz. tvr. alapján kerültek rokkantsági, baleseti rokkantsági nyugdíjba, kérhetik, hogy részükre szolgálati járandóság kerüljön megállapításra. Ennek azonban az is a feltétele, hogy az érintett 2011. december 31-én legalább 25 év szolgálati idővel rendelkezzen, melybe a rokkantsági nyugállományban eltöltött idő is hozzászámítódik, vagyis azzal együtt kell meglennie a szükséges 25 évnek. A szolgálati járandóság megállapítása azonban hangsúlyozottan csak kérelemre történik.
Az ONYF tájékoztatás szerint kifejezetten erre az esetre szóló kérelem nyomtatvány nem kerül rendszeresítésre. Az érintettek a szolgálati járandóság megállapítása iránti kérelmüket egy egyszerű levélben is előterjeszthetik. Lényeg, hogy a levél-kérelem tartalmazza a természetes személyi azonosítóikat és a TAJ számukat. A kérelem mellett még egy arra vonatkozó nyilatkozat megküldése is szükséges, amelyben az érintett kijelenti, hogy a szolgálati járandóság kezdő napján biztosítással járó jogviszonyban nem áll, illetve rendszeres pénzellátásban nem részesül. Ezek ugyanis jogszabályi feltételei a szolgálati járandóság 2012. január 1. utáni megállapításának. A nyilatkozat megszövegezéséhez segítségül az ONYF megküldte a korhatár előtti ellátást igénylők számára rendszeresített nyomtatványt, ami az ONYF tájékoztatása szerint az érintettek által is használható. A nyomtatvány rövid időn belül az ONYF honlapján is közzétételre kerül.

Remélem tudtam segíteni. Amúgy a kommentek (NYUFIG tájékoztató) között is találsz hasznos információkat.

Oldalak: [1]
Mingle Forum by cartpauj
Verzió: 1.0.34; Oldal betöltése: 0.042 másodperc