Figyelemfelhívás az elektronikus tagsági tájékoztatóinkhoz

Tisztelt Bajtársak!

Kedves Tagtársaink!

A jelen honlapunkon közzé tett 2012.03.30-31. napi elektronikus elnökségi tájékoztató kiküldésével kapcsolatosan az alábbi gondok és problémák merültek fel és adódhatnak:

1. Az egyesület székhelyén lévő irodai gépek egyikéről sem tudunk  megnyitni e-mail fiókot, így elektronikus levelet küldeni sem tudunk 2012. 03.30. nap óta.

2. Az egyesület elnökségének egyéni számítógépeiről, mintegy 30 e-mail fiókunkról, egyetlen egy (semmilyen) csatolmányt nem tudunk elküldeni, sőt az idevonatkozó fiókok adott funkciói lefagyott állapotban vannak a mai napig is.

3. Az egyesület elnöksége eddig még Internet hálózaton egyáltalán nem működtetett számítógépéről, mobil Internetről tudta elküldeni a tájékoztató leveleit 03.31/ 04.01 nap éjszakáján. Erről az egyetlen gépről  ma reggel még a 30 db  e-mail fiókunk minden egyes funkciója tökéletesen működött, tudunk elektronikus levelet küldeni és fogadni.

4. Az elküldött elnökségi tájékoztató levél word kiterjesztése 4,9 MB volt, a pdf kiterjesztésű változata 0,665 MB. A word formátum esetében a citromail fiókok sok esetben nem tudták fogadni a levelet, mert kis tárhellyel rendelkeznek, a (sok) tárolt levél miatt nem tudnak fogadni nagyobb elektronikus levéltartalmakat. E fiókok esetében fokozottan figyelni kell a beérkező és aktualitását vesztett levelek gyors törlésére. Több tagunk jelezte, hogy a pdf formátumokat nem tudja megnyitni. Ehhez ingyenesen letölthető olvasó-programok könnyen elérhetőek az Interneten, így javasoljuk ezek letöltését!

5. Az egyesületi gépeket és az egyesület elnökségének magán számítógépeit szakemberekkel ellenőriztetjük, ma már számos és igen veszélyes (ritka) kémprogram került törlésre…

Tisztelettel: az Egyesület elnöksége

You can leave a response, or trackback from your own site.

5 hozzászólás: “Figyelemfelhívás az elektronikus tagsági tájékoztatóinkhoz”

 1. Csapajev szerint:

  Csináltam egy fiókot a yandex.com-on. Eléggé hajaz a gmailra, de szerintem jobb használni, ötletesebben van felépítve. Igaz angol nyelvű – de lehet még orosz, ukrán, azeri, török nyelvet is választani -, de annyi már ragadt bárkire, hogy ez nem okozzon problémát.

  És a legfőbb ok ennek használata mellett: Ezt nemigen buherálják amcsi és havercionista belenézőemberek, mert a ruszkiknak is van szellemi tőkéjük nem kevés.
  Ja meg korlátlan tárhely és a doksi megjelenítő sokkal profibb, mint a gugli szolgáltatása. És a Linux is szereti.

  Több mint 800 levelemet kétszeri adagban kb 15 perc alatt importált a guglitól. És csak hatot tett máshová (a saját spamszűrése alapján).

  Át kellene tenni a mozgalom teljes levelezését!

 2. Lövei József szerint:

  UI:
  Csak nem tőletek kapom a vírusokat?

 3. Lövei József szerint:

  Nem kell feltétlenül üldözési mániában szenvedőnek nyilvánítani azt, aki ilyet észlel. Mint volt csoportbizalmi meg tudom erősíteni: nálam is többször előfordult, hogy nem tudtam e-mailt küldeni a tagtársaknak.

 4. Csapajev szerint:

  Tegyetek már be abba a nyüves vindózos gépbe egy (bármilyen) Linux live CD-t! Indítsátok azt, ha elég erős a vas nem lesz lassú és ki van cselezve az összes kártevő!

  …ha már nem tudtok vindóz nélkül élni…

  • Vadember szerint:

   Akinek egy *.pdf megnyitása is gondot okoz,annak Linuxot javasolni elég vicces!
   Tessék visszatérni a jó öreg R1-es információátvitelhez!

   R1 => eR_edj fiam és mond el anyádnak! (pl.: Főzzön krumplit rizs helyett!)

Hozzászólás

You must be logged in to post a comment.