Felhívás a bányásztüntetésen való részvételre

A Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezete (BDSZ) demonstrációt hirdetett 2013. január 29-én 16.30 órára az Emberi Erőforrások Minisztériuma elé. (Budapest, V. ker. Akadémia utca 3.)

A demonstráció tiltakozás a 2012. január elsejétől hatályos jogszabályok bányászokat negatívan érintő hatásai miatt.

A Szolgálat és Becsület elnöksége kéri az egyesületi tagságát, hogy aki tud, jelenjen meg a bányászok budapesti tiltakozó tüntetésén 2013. január 29-n 16. 30 órakor.

A Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezete (BDSZ) köszönettel veszi a Szolgálat és Becsület szolidaritáson alapuló támogatását.

A Szolgálat és Becsület elnöksége az érdekvédelmi szervezetünk nevét tartalmazó transzparens alatt várja a demonstráció helyszínére érkező bajtársainkat.

A demonstrációra elsődlegesen a korhatár alatti nyugdíjak megszüntetése miatti bányászkövetelések erősítése céljából, a szolidaritáson alapuló bajtársi támogatás okán célszerű megjelennünk. A demonstráción való részvételünk másodlagos oka az lehet, hogy tapasztalatból lássuk hogyan és hová mozdult el a társadalmi empátia vagy apátia az elmúlt másfél évben a korhatár alatti nyugdíjasok sérelmeinek utcára vitele során. Harmadrészben pedig hiteles információkat kaphatunk a tüntetésről a személyes részvételünk esetén, s láthatjuk majd hová jutott a tárgyilagos sajtóhíradás és médiaszabadság hazánkban a tüntetés értékelésénél. Negyedrészben: jó eséllyel várhatjuk, hogy egy szélesebb összefogás és erősebb érdekvédelmi front épülhet ki a korhatár alatti nyugdíjak elvételével okozott jogfosztottság felszámolásában a bányászok segítségével!

Szolgálat és Becsület elnöksége

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

2 hozzászólás: “Felhívás a bányásztüntetésen való részvételre”

 1. Nagy László szerint:

  Tisztelt Bányászok !
  Nem láttatok vagy nem láttatok tovább a bányába, abban a sötétségben lámpáitok fényénél ? Örülök, hogy feljöttetek a felszínre, a való világba. Akkor amikor mink rendvédelmi / úgymond nyugdíjas /dolgozók már a jogainkért és mások jogaiért demonstráltunk. akkor még Ti nagyon nagy BÁNYÁSZOK hol voltatok? Lent voltatok a mélyben ? Vagy direkt lementetek ? Behunytátok a szemeiteket, hogy még csak a lámpáitok fényét se vagy attól se lássátok tovább ? Füleiteket, hallásotokat azonban hová tettétek ? Mert ami itt folyik ebben az országban velünk, veletek azt ha nem is látjátok, meg kellett volna hallanotok, de már korábban.
  Valamikor a ROMÁN bányászok gyalog mentek Bukarestbe a jogaik védelmében és szerintem a fű is meghajlott ezen emberek előtt. Mert ők kimertek állni a jogaikért. Egyszerű dolgos bányász emberek voltak, egyszerű módszerekkel. De ahogy vissza emlékezem nem csak Bukarest félt akkor.

  Örülök, hogy ébredeztek, talán kinyílt a szemetek, hogy ezek a szemetek mit csinálnak velünk.

  Üdvözlettel egy volt rendőr :
  FARMER

  • Morfolgo szerint:

   Tisztelt Nagy László!

   Valószínűleg elkerülte a figyelmedet az a tény, hogy Magyarországon már csak két mélyművelésű bánya van néhány száz bányásszal. Akik a föld alatt nagy tömegben dolgoztak már nagy részük nyugdíjkoruk előtt befejezte földi pályafutását, így nagyon nem tudtak minket támogatni (csak odafentről drukkolva).
   Mélységes tiszteletem a Bányászoknak, de már nincs erejük és tömegük a hatalommal szemben demonstrálni.
   Ma azok a szent szavak hogy hűség és becsület kikerült a politikai döntéshozók szótárából. A pénz és a vele együttjáró korrupció elnyomott minden igazi emberi értéket.
   A még élő bányászok egészségüket és életük egy részét adták a munkájuk során, ahogy mi is eskünk szellemében életünket tettük fel az Ő és a többi honfitársunk nyugalmának, békéjének védelmében.

   Kérlek a fentiek emiatt tiszteld és ne bíráld azokat akiknek még rövidebb élet adatik meg és keményen dolgoztak, dolgoztak értünk is.

   Tisztelettel:
   Egy obsitos volt katona.

Hozzászólás

You must be logged in to post a comment.