Eltörölték a korhatár előtti nyugdíjakat

Megszűnnek a korhatár előtti nyugdíjak, január 1-jétől nem állapítható meg ilyen ellátás, a jelenleg folyósítottakat pedig nem a társadalombiztosítási kasszából, hanem a költségvetésből fizeti tovább az állam. Ugyanakkor az 57 éven aluli szolgálati nyugdíjasok csak a nyugdíjemelés mértékével növelt, de a személyi jövedelemadóval (szja) csökkentett összegű ellátást kaphatnak a következő évtől, ha nem mennek vissza dolgozni a rendőrség szenior állományába.

A korhatár előtti nyugdíjak megszűnéséről rendelkező kormányjavaslatot – amelyről az MSZP-frakció név szerinti voksolást kért – 257 kormánypárti igen szavazattal, 97 ellenzéki nem ellenében fogadta el az Országgyűlés hétfőn.

A megszüntetés alól kivételt jelent a negyven év szolgálati idővel rendelkező nők nyugdíjkedvezménye, őket továbbra is megilleti az öregségi nyugdíj. Tovább az start.hu cikkére!

You can leave a response, or trackback from your own site.

5 hozzászólás: “Eltörölték a korhatár előtti nyugdíjakat”

 1. ed+ szerint:

  Valóban. Azt “ígéri” a kormány, hogy visszavezet a munka világába.
  Itt azt vetik a szemünkre, hogy nem tettünk semmit.
  Az azért elég szép dolog lenne, ha valamennyien megjelennénk jan. 1-jén a Belügyminisztériumban, s szolgálatra jelentkeznénk!
  Tegyünk valamit végre!

 2. Nagy Endre szerint:

  Azt hiszed boMisch, hogy ha jelentkezünk, akkor fel is vesznek bennünket? Meg mindenkit? Néhány embert mutiba esetleg…

  Tehát az ötleted az nem megoldás… Jobb kell ide!

 3. bankár szerint:

  ELTÖRÖLTÉK ÉS SEMMIT SEM TETTÜNK ELLENE ILL. MINDEN AMIT TETTÜNK IS KEVÉSNEK BIZONYULT.DE MOST FEL VAN DOBVA A MAGAS LABDA ÉS NEM LENNE JÓ MÉG EGYSZER MELLÉ FUTNI.FOGJUNK ÖSSZE ÉS RENDEZZÜK SORAINKAT. LEGYEN BENNÜNK KITARTÁS MERT NEM LESZ EGYSZERÜ MENET.SOKAKAT EZ AZ UJBOLI HELYZET IDEGILEG ÉS MORÁLISAN PADLORA KÜLDD,ÉS EZ AZ EGYIK CÉLJUK A TISZTELT2/3-OS URAKNAK.HÁT NE ADJUK MEG NEKIK EZT AZ ÖRÖMET.RENGETEG IDÖ ELFOG TELNI AMIG A MEGSZERZETT MAJD ELLOPOTT TULAJDONUNKAT VISSZASZEREZHETJÜK.KIVÁNOK EZEKHEZ MINDEN TAGUNKNAK ÉS JÖVENDÖBELI TAGJAINKNAK, KIVÁLTKÉPP AZ ELNÖKSÉGÜNKNEK ÉS VEZETÖINKNEK JÓ EGÉSZSÉGET KITARTÁST ÉS A JÓZANÉSZ ADTA TETTEK VIGYEN MINKET ELÖRE,ÉS NE A BOSSZU AMINEK ÁLDOZATAI VAGYUNK.KEDVES TITKOSSZOLGÁLATI MUNKATÁRSAK MOST EZÉRT A KIS ESZMEFUTTATÁSÉRT BEIRHATTOK EGY PIROS PONTOT MERT LEHETTEM VOLNA DRASZTIKUSSABB IS AMIT MÉLYEN TISZTELT GAZDÁITOK VELEM MÜVELNEK.

 4. boMisch szerint:

  Csak – csak ? – egy ötlet : rögtön január 1-n kivétel nélkül mindannyian jelentkezzünk szolgálatra.

Hozzászólás

You must be logged in to post a comment.