Egyesületi jogsegélyszolgálatunkról és az új perközösségi weboldalunkról

Tisztelt Bajtársaink!

A Szolgálat és Becsület Érdekvédelmi Mozgalom elnöksége a dr. Bárándy és Társai Ügyvédi Irodával közel egy éve folyamatosan együttműködik. Kiváló ügyvédi segítséget kap egyesületünk a szolgálati nyugdíjak megszüntetésével kapcsolatos nemzetközi perek képviseletével kapcsolatosan, továbbá az egyesületünk tagságának tb,- munkaügyi,- polgári joggal összefüggő kérdéseit is a dr. Bárándy és Társai Ügyvédi Iroda  szakjogászai válaszolják meg, segítik tagjainkat.

Az egyesület elnöksége minden héten egy-két nap délutánján, illetve szükség szerint nagyobb gyakorisággal is,  személyes megbeszélésen vesz részt az Ügyvédi Irodában. E tárgyalások  során a jogi-szakmai és az egyesületünk életét meghatározó kérdések, ügyek vitelén túl kiváló személyes munkakapcsolat is kialakult az Ügyvédi Iroda és az egyesület ügyeinek intézői között. Készségesen, létszámnagyságunk okán az ügyviteli-adminisztrációs munkában türelmesen és udvariasan, mindig nagyon nagy tisztelettel viseltetnek irányunkban az Ügyvédi Irodában.  Ez a kiváló  munkakapcsolat alapozta meg az egyesületünk jogsegélyszolgálatának tényleges beindítását ez év április hónap második felétől.

Az egyes tagjainkat érintő – nemzetközi pereken kívüli-    jogi problémák és kérdések koordinálását, továbbítását az Ügyvédi Iroda szakjogászai részére, a gyakran feltett kérdésekből tudástár elkészítését az egyesületünk jogsegélyszolgálata végzi el, amelyet az egyesület 50 fős kibővített elnökségi ülése hívott életre két hónapja Budapesten.  A jogsegélyszolgálat vezetője dr. Kőrösi Zoltán egyesületi tagunk.

Kérjük kedves tagjainkat, hogy a mai naptól kezdve az egyesületünk új perközösségi honlapját használják a jogsegélyszolgálatunk segítségül hívása okán – amely jogi segítség  a www.szoli.org weboldalon érhető el- , illetve SMS -ben, telefonon is kérdezhetnek, de továbbra is használható  az eddigi szbjogsegely@gmail.com e-mail fiókunk is.

A Szolgálat és Becsület elnöksége kéri tisztelt tagjait (akik nem rendelkeznek e-mail elérhetőséggel), hogy a szolgálati nyugdíjak 2011. december 31. nappal történő megszüntetésével kapcsolatos, a szolgálati járandósággal összefüggő munkaügyi,- adóügyi kérdéseiket, továbbá a hivatásos állományra vonatkozó jogállási törvényekre vonatkozó kérdéseiket kizárólag a +36-70-391-63-59 telefonszámra szíveskedjenek megküldeni, az alábbiakban részletezett módon: (Minden tagsággal kapcsolatos egyéb jellegű kérdést az egyesület elnökségének elérhetőségeire küldjenek meg!)

A + 36-70-391-63-59 megadott telefonszám a jogsegélyszolgálat vezetőjének szolgálati telefonja.

Kérjük tisztelt tagjainkat, hogy a jogsegélyszolgálat telefonos igénybevételéhez első lépésként a megadott telefonszámra küldjenek egy SMS-t, melyben azonosítsák magukat a regisztrációs (tagsági) számuk és megyei besorolásuk egyidejű megadásával.

Rövid időn belül (pár óra, maximum 1 nap) a jogsegély szolgálat SMS-ben egy üzenetazonosító megadásával visszaigazolja a jogosultságot (regisztrációs szám, megyei besorolás, az egyesületnél nyilvántartott mobil telefonszám) a kérdés elküldéséhez. Ez az üzenetazonosító lehetővé teszi a kérdezőnek, hogy kérdését lényegre törően SMS-ben az üzenetazonosító megadása mellett fel tudja tenni.

Az írásbeliség (a kérdés SMS-ben történő megküldése) azért szükséges, hogy az illetékes Ügyvéd felé kérdésként nyilvánvalóan az legyen továbbítva, amit a kérdező kérdezni kívánt.

A kérdéseket a Szolgálat és Becsület jogsegélyszolgálatának vezetője a dr. Bárándy és Társai Ügyvédi Iroda szakjogászainak célzottan, szétválogatva továbbítja elektronikusan, illetve szükség szerint személyes konzultációkon kér választ, majd a kérdés beküldőjének telefonon SMS-ben küldi meg, vagy adja meg a szakjogászi választ.

Az ügyvédi iroda szakjogászai csak a jogsegély szolgálat által kezelt – összegyűjtött és továbbított – kérdéseket fogadja el, más odaküldött kérdést válaszolatlanul és figyelmen kívül hagy!

Egyesületi tagsági viszonnyal nem rendelkező és regisztrációs (tagsági) azonosítót nem használó bajtársainknak az egyesület nem tud, és nem is akar jogi tanácsadást és jogsegélyt nyújtani!

A Szolgálat és Becsület elnöksége kéri tisztelt tagjait (akik nem rendelkeznek e-mail elérhetőséggel), hogy az elérhetőségükként megadott mobil telefonszám esetleges változását haladéktalanul jelezzék az szbiroda@gmail.com elérhetőségén SMS-ben (név, regisztrációs szám, megyei besorolás, régi és új mobil telefonszám).

Szolgálat és Becsület elnöksége

You can leave a response, or trackback from your own site.

2 hozzászólás: “Egyesületi jogsegélyszolgálatunkról és az új perközösségi weboldalunkról”

 1. seres szerint:

  Tisztelt vezetőség.
  Többször jeleztem felétek hogy sok tagunknak pontatlan az e-mail címe.
  Azok akik nem rendelkeznek e-mail elérhetőséggel valószínűleg nem használnak internetet és a honlapot sem olvassák, így erről a lehetőségről sem fognak értesülni.
  Abban az esetben ha nagyon fontos közlendő adódik csak a postai levél marad lehetőségként,/de tudom hogy az drága/ vagy a “riadó lánc”. Egyébként mindig lesznek olyanok akik nem kapják meg az információt.

  Üdvözlettel Serfőző Péter

Hozzászólás

You must be logged in to post a comment.