Egy korábbi újságriportunk Dr. Bárándy Péterrel

Az érdekvédelmi szervezetünk újságának 2012. nyári számában, a strasbourgi pereinkkel kapcsolatosan adott interjút a Szolgálat és Becsület  képviseletét ellátó ügyvéd, egykori igazságügy miniszter: dr. Bárándy Péter.

Az interjút azért tesszük most elektronikusan közzé, mert számtalan kérdés érkezik az SZB vezetőségéhez a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága előtt lévő perkérelmeink és az Európai Parlament Petíciós Bizottsága előtt lévő petíciónkkal kapcsolatosan.

Egyesületünk csak a Bárándy és Társai Ügyvédi Iroda által elvárt, meghatározott, megszabott, kért feladatokat és útmutatásokat fogadja el.

Többen keverik a két nemzetközi eljárást, sokan különböző közösségi oldalakon jogászkodnak, fotel-zsűrizik azok munkáját, akik: mertek az ügyben lépni, hozzáadják a jogainkért való harchoz a szegénységük mellett meglévő jobbító ötletüket és a spórolt pénzüket, továbbá  idejüket nem kímélik és merik a szavuk mellé a nevüket is adni ország-világ előtt.

A nemzetközi jogorvoslatokért folytatott küzdelmünket sokan – a fotelzsűrizők közül általában-  a jól betanult vagy  innen-onnan ellesett terminus technicusok használatával kicsinylik le vagy nagyítják fel: számolgatják azok is a bírósági méltányos jóvátételük (kártérítésük) pénzösszegét, akik egy sör mellett a közösségi portálok harcmezején rohamoznak a foteljeik oldalán kiedzett fakardjaikkal! A minden diktatórikus hatalmat kiszolgáló és ott is sütkérezett egyes egyenruhás méltóságok és jól felkészült egyenruhás nemzetközi szakemberek, had-tudorok, volt vagy még létező nagy kaliberű parancsnokok, számtalan tanácsos és főtanácsos helyett, (nagyon nagy tisztelet a kivételnek!) egyszerű pór szolgálati járandóságosoknak kell képviselni, sokszor feladatközben megtanulni: mit, hogyan, mikor, milyen “nyelven” kell megszólalni a megkárosított szolgálati nyugdíjas közösség  képviseletében itthon és Európában. Ez a tény is egy tanulság a csatolt interjú mellett! Az ügyvédi szakmai segítség és emberi megértés, támogatás nélkül el sem tudtunk volna indulni!

SZB elnökség

Interjú:

dr. Bárándy Péterrel riport 1. oldal

dr. Bárándy Péterrel riport 2. olda

You can leave a response, or trackback from your own site.

Hozzászólás

You must be logged in to post a comment.