Devizahiteleseknek: SAJTÓKÖZLEMÉNY

Doubravszky György, a pénzügyi jogok biztosa hivatalának indulását követően a legrövidebb időn belül részletes szakmai javaslatot tesz a magyarországi háztartások devizakitettségéből adódó társadalmi feszültségek megelőzésére és a devizahitelezésből adódó társadalmi problémák végleges megoldására. A javaslat kidolgozásában ¬jogi szakértők közreműködése mellett ¬számít Boros Imre, Makkos Albert, és Varga István közgazdászok tanácsaira is.
A pénzügyi jogok biztosának javaslata vizsgálata annak megállapítására irányul, hogy a forintban folyósított és forintban törlesztett deviza alapú hitelt valós tartalma alapján devizában nyilvántartott forinthitelként kell-e kezelni. Amennyiben ez így van, s ezt az állítást a készülő szakértői anyag részletesen alátámasztja, akkor a devizában nyilvántartott forinthitel hibás terméknek kell kinősíteni.
Márpedig a hibás termékért a gyártó, a forgalmazó és az engedélyező egyaránt felelősséggel tartozik. A hibás terméket pedig a fogyasztónak joga van a folyósítás napjának dátumával a folyósító bank által forgalmazott másik termékre, vagyis forinthitelre váltani. (és joga van a hibás termék által okozott kárért kártérítést követelni, ami a devizahitelek esetében meghaladja a fennmaradó tartozás összegét, éppen ezért súlyosan félrevezető szándékot sejtet az a kijelentés, hogy forinthitelre szerződjön a már kifosztott adós. Miután tönkreverték a vállalkozásainkat, az ország gazdaságát, az egészségünket, elértéktelenítették az ingatlanjainkat, ne jöjjön elő senki forintosítással, mert azzal elkéstek. Elkéstek legalább négy évet. Aki ezt a lemezt nyomja valójában a bankárok szekerét tolja. Kásler Árpád)
Mivel a folyósítás időszakában a pénzügyi fogyasztóvédelem hiányosan működött, de életbe lépett már az európai uniós szabályozás, ezért az így választható forinthiteleknek is ehhez a szabályozáshoz kell igazodniuk.

Budapest, 2013. március 11.

Doubravszky György, a pénzügyi jogok biztosa

Forrás: http://kaslerarpad.hu/?p=2990

You can leave a response, or trackback from your own site.

1 komment: “Devizahiteleseknek: SAJTÓKÖZLEMÉNY”

  1. BB szerint:

    Kíváncsian várjuk a fejleményeket, és drukkolunk magunknak!

Hozzászólás

You must be logged in to post a comment.